AXA MAKSİMUM KASKO

Maksimum Kasko Sigortası
Günümüzde en çok başvurulan ve ihtiyaç duyulan sigortalardan bir tanesi hiç kuşkusuz kasko olarak adlandırılan kara taşıtları sigortasıdır. Araçların kaza, çalınma ve darp edilmesine yönelik hazırlanan kasko poliçeleri, aynı zamanda farklı ek teminatlar ile kapsamı genişletilerek daha da kullanışlı hale getirilebilir.
AXA Sigorta, müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek için farklı poliçe tipleri sunar. Trafiğe çıktığınız andan itibaren yüzleşmek zorunda olduğunuz rizikolar dışında, aracınızın park halindeyken uğrayabileceği zararları da göz önünde bulundurarak hazırlanan paket poliçeler, maddi zararlarınızı maksimum ölçüde karşılamayı hedefler.

Kasko Nedir?
Kasko poliçeleri sıklıkla zorunlu trafik sigortası ile karıştırılır. Ancak her iki poliçe birbirinden farklı olmalarına rağmen birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahiptirler. Zorunlu trafik sigortası, kanun gereği mecburi olarak yapılır ve karşı tarafın maddi hasarlarını belirli bir ölçü dâhilinde karşılar. Kasko sigortası ise mecburi değildir. Kasko poliçesi satın aldığınızda, aracınızın uğrayacağı hasarın bir kısmı ya da tamamı karşılanır. Poliçenizin kapsamı ve şartları hangi koşullarda, ne kadar tazminat ödeneceğini belirleyen kriterleri ortaya koyar.
Türkiye'de en yaygın sigorta çeşitlerinden biri olan kara yolları motorlu taşıtlar zorunlu sigortası (trafik sigortası) bir sorumluluk sigortasıdır. Kasko ise aracınıza, sizin ya da 3. şahısların vermesi muhtemel zararları karşılayan, poliçe şartlarına uygun olarak ek hizmetler sunabilen bir riziko poliçesidir.

Kasko Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?
Zorunlu trafik sigortasının aksine kasko poliçesi yaptırmak zorunlu değildir. Ancak günümüz koşullarına bakıldığında, trafikte olmak her an risk taşımak anlamına geldiği için birçok araç sahibi trafik sigortasının yanı sıra kasko poliçesi de satın almayı tercih eder. Kasko poliçeleri, zarar olasılığına karşı kendinizi maddi anlamda güvenceye alabileceğiniz hizmetleri kapsar. Bunlar arasında maddi hasarınızın tespiti ve ödemenin belirlenen oranlarda karşılanması dışında, yol yardımı, ambulans hizmetleri, orijinal yedek parça kullanılmamasından oluşan zararlar, yurt dışında meydana gelen hasar ve kayıpların karşılanması gibi pek çok hizmeti kapsayabilir. Trafik sigortası, sizin başkalarına vereceğiniz zararları karşılarken, kasko ise doğrudan sizin zararlarınızı karşılar.

Kasko Yaptırmak Neden Önemlidir?
Dünyada en çok kullanılan ulaşım şekli kara yolu taşımacılığıdır. Her gün trafiğe çıkan binlerce araç, ulaşımınız esnasında taşımak istemeyeceğiniz risklerin oluşmasına sebep olur. Trafikte araç kullanırken ne kadar dikkatli ve kurallara uygun hareket ederseniz edin, karşı taraftan gelen dikkatsiz bir sürücü kazaya sebebiyet verebilir. Sizin hiç suçunuz olmadığı halde başınıza gelen bu tip durumlarda kasko poliçeniz maddi hasarı karşıladığı gibi, hasarın karşı taraftan tazmin edilmesi gibi önemli bir külfeti de üzerinizden alır. Tüm bunların dışında kasko sigortalarının bir diğer avantajı ise çalınma, çalınmaya teşebbüs ve yanma gibi diğer durumlarda devreye girmesidir.

AXA Maximum Kasko Sigortası'nın Diğer Kasko Poliçelerinden Farkı Nedir?
AXA Maximum Kasko Sigortası, diğer kasko poliçelerinden farklı olarak birçok detayı kapsar. Bunlar aracınızın kaza yapması ve hasar alması durumunda ortaya çıkan rizikoların maddi olarak karşılanmasından çok daha fazlasıdır. Asistans hizmetleri ile fark yaratmayı hedefleyen AXA, Maximum kasko paketi ile vermeyi taahhüt ettiği hizmetlerin sınırını daha da artırarak sektöre yeni bir soluk kazandırmaktadır.
Maximum sigorta poliçesi, asistans hizmetlerinin dışında, sigortalı aracın tamirde olduğu süre boyunca muadili bir aracı sigortalının hizmetine sunar. Özellikle yedek parça bulunamaması yüzünden tamir süresi uzayan araçlarda büyük kolaylık sağlayan ikame araç uygulaması, asistans hizmetleri ile birlikte Maximum Kasko sigortasının en güçlü özelliğidir.

Maximum Kasko Sigortası Kapsamı Nedir ?
Maximum sigorta poliçesinin kapsamı içerisinde bulunan hizmetler; çarpma ve çarpışma sonucu oluşan hasarların tazmini dışında çalınma, yangın, cam kırılması, doğal afetler ve hayvanların araca vereceği zararları kapsar. Diğer birçok kasko poliçesinden farklı olarak Maximum Sigorta kapsamında grev, lokavt, halk hareketleri ve terör teminatını da poliçeniz kapsamına aldırabilirsiniz. Ayrıca, sigara ve benzeri maddelerin teması ile oluşan yangınlar dışındaki zararlarınız da poliçeniz kapsamına eklenebilir. Bir kez AXA güvencesini Maximum poliçesi ile satın aldığınızda anahtar kaybı ek teminatından faydalanabilir, aracınızda oluşan küçük çaplı hasarları ise küçük onarım ek limiti ile poliçe kapsamına sokabilirsiniz. Aracınız hasar gördüğünde ise Asistans hizmetine başvurarak ikame araç hizmeti başta olmak üzere, seyahat ve mecburi konaklama giderlerinizi de sigorta kapsamında tazmin edebilirsiniz.
Hibrit araçlar ile elektrik motorlu ve pil ile çalışan %100 elektrikli araçlar da AXA Sigorta güvencesi altındadır.

Maximum Kasko Sigortası Kapsamında Hangi Risklere Karşı Güvence Altına Alınırım?
Aracınızın başına gelebilecek en önemli olay büyük bir kaza geçirmeniz ya da çalınmasıdır. Yaptırdığınız sigorta poliçesi, satın aldığınız limitler dahilinde aracınızı her iki durum için güvence altına alarak, rizikonun oluşması halinde hasarınızı ve maddi zararlarınızı tazmin eder. Kaza ve çalınma olayları dışında trafikte seyir halinde olmadığınız zamanlarda da başınıza gelebilecek zararları kapsar. Poliçeniz doğal afet, yangın, cam kırılması, anahtar kaybı, kötü niyetli halk hareketleri ya da terör gibi durumlarda da sizi korur. Ayrıca yaralanma durumlarında ambulans hizmeti, kaza anında çekici servisi, hastaneye yatış gerektiğinde refakatçinin ulaştırılması ve konaklama masraflarını da poliçeniz kapsamına aldırabilirsiniz.

Tüm sevdiklerinizin güvencesi AXA Sigorta olarak sokaktaki dostlarımızı da unutmuyoruz.
Aldığınız tüm tedbirlere rağmen beklenmeyen anlarda yaşanabilecek kazalara karşı sokaktaki dostlarımız da AXA Kasko Sigortası ile güvence altında. Kaza sonucu gereken tedavinin sağlanması için 2000 TL’ye kadar olan giderler AXA Kasko Sigortası kapsamında.

Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz? Hangi Durumları Kapsamaz?
Kasko sigortanızın kapsamı aksi belirtilmemiş ise Türkiye Cumhuriyeti coğrafi sınırlarını kapsar. Sigorta poliçesinin kapsamı dışındaki coğrafi bölgelerde gerçekleşen rizikolar sigorta kapsamında değildir. Kasko için belirlenen limitleri aşan maddi hasarlar sigortalıya ödenmez. Örneğin 30.000 TL'lik bir sigorta poliçeniz var ise 40.000.000 TL'lik hasarınızın tamamını talep etmeniz mümkün değildir. Sigortalının, sigorta şirketinin ön onayı olmadan yaptığı masraflar ödenmez. Ayrıca aracı kullananın kasten kazaya karışması, kendini yaralamaya teşebbüs etmesi, otomobil yarışlarına katılması, aracın tipine uygun ehliyet sahibi olunmaması ve kaza nedeni ile oluşmayan arıza/onarımlar poliçe kapsamı dışında kalır.

Asistans Hizmetleri
Bir kez AXA Maximum Kasko sigortası kapsamına girdiğinizde 7/24 Asistans Hizmetlerinden de faydalanmaya başlarsınız. Aracınızın kaza yapması ya da arızalanması durumunda çekici ve yerinde tamir hizmeti ile başlayan destek, ambulans ve refakatçi doktor hizmeti ile devam eder. Araçta bulunan kişilerin transfer ve konaklamalarını da kapsayan ek teminatınız Asistans Hizmetlerinizin kapsamını daha da genişletir. Geniş seçenekli hizmetler, turistik bilgiler, yol durumu, döviz kurları, sağlık kuruluşları ile ilgili bilgiler ve özel organizasyonlara, otel, restoran, tiyatro ve sinema gibi kültürel aktivitelere rezervasyona kadar uzayıp gider. Genel olarak yol yardım hizmetleri, kişisel Asistans hizmetleri, bilgi ve organizasyon hizmetleri olarak sınıflandırılan Asistans hizmetleri, AXA Sigortalı olmanın en önemli ayrıcalıkları arasında yer alır. Siz de AXA'nın ayrıcalıklı dünyasına katılarak, AXA Maximum Sigorta'nın genişletişmiş kapsamından faydalanabilirsiniz.

Yol Kenarında Onarım
Araç arıza nedeniyle hareketsiz kaldığında, AXA Assistance, sigortalı aracın yol kenarında onarımı için mümkün olabilen hallerde ve ilgili araç marka yetkili servislerinin bu hizmeti sağlayabilecek teşkilata sahip olması koşuluyla gerekli organizasyonu yapar.
Sigortalı’nın yardım merkezi ile yapacağı ilk görüşme esnasında, arızanın yol kenarında tamir edilebileceği anlaşılırsa yerinde tamir için belirtilen markalara ait Yetkili Araç Servisi gönderilecek, aksi taktirde AXA Assistance tarafından aracı çekmek maksadıyla doğrudan çekici gönderilecektir. 
AXA Assistance, Yetkili Araç Servisi'nin olay yerine maksimum 50 km.’ye kadar tek yön ulaşım ve 1 saate kadar servis işçilik ücretini karşılar. Araç yol kenarında tamir edilemediği takdirde aracın en yakın servise çekilmesi hizmeti çekme limiti dahilinde verilecektir.
Bu menfaat kapsamında malzeme ve yedek parça bedellerine ilişkin olarak herhangi bir meblağ AXA Assistance tarafından ödenmeyecektir.
Çekme
Arıza Durumlarında
Aracın hareketsiz kalmasına yol açan arıza durumlarında araç en yakın yetkili servise ücretsiz olarak çekilir. Araç, arızalandığı şehirde yetkili servis olmaması durumunda aşağıda belirtilen limitler dahilinde en yakın ildeki yetkili servise çekilir ve limit aşımı olması durumunda aradaki fark sigortalı tarafından ödenir.
Sadece şehir içlerinde sigortalının istemesi durumunda araç, istenilen yetkili servis veya özel servise olay başı Türkiye sınırları içerisinde 1.000 TL limit, Avrupa sınırları içerisinde 750 Euro limit dahilinde çekilir.
Bu prosedür kapsamındaki arıza durumlarındaki tüm çekici hizmetleri yılda 3 kez ile sınırlıdır.
Arıza durumunda sigortalıya aracın garantisinin olup olmadığı sorulur. Normal ya da uzatılmış garanti kapsamında olan araçlara telefonda öncelikli olarak kendi araç yardım servislerine ulaşmaları sağlanır ve bu yönlendirme Asistans firma tarafından yapılarak sigortalıya SMS veya telefon ile bilgi verilir.
10 yaş üzeri araçların arızası için bu prosedür kapsamındaki çekici hizmeti yılda azami iki kez verilir.

Kaza Durumlarında
Aracın hareketsiz kalmasına yol açan kaza durumlarında araç en yakın yetkili veya anlaşmalı servise olay başı Türkiye sınırları içerisinde 1.000 TL limit, Avrupa sınırları içerisinde 750 Euro limit dahilinde çekilir. 
Sigortalının istemesi durumunda araç istenilen farklı bir şehirde bulunan yetkili veya anlaşmalı servise belirtilen limit dahilinde çekilir ve limit aşımı olması durumunda, aradaki fark sigortalı tarafından ödenir. Servis değişikliği sebebiyle yapılacak ikincil çekimler teminat dışıdır.

Aracın Vinç ile Kurtarılması
Aracın işletilmesi sırasında devrilme veya şarampole yuvarlanma nedeniyle hareketsiz kalması durumunda, mümkün olabilen durumlarda aracın kurtarılması ve sonrasında yoluna devam edebilmesi için uygun bir yere konulması için gerekli organizasyon yurt içinde 1500 TL, Avrupa ülkelerinde ise 750 Euro limit dahilinde hizmet verilir. 
Kurtarma hizmeti sadece kaza durumunda verilir.

Lastik Değişimi
Sigortalı araca ait lastiklerden birinin kullanılamaz hale gelmesi durumunda ve sigortalının talep etmesi halinde, gönderilecek olan görevli ekip, araç lastiğinin değişimini gerçekleştirecektir. 
Sigortalı araçta yedek lastik bulunmadığı veya lastik değiştirmenin olay yerinde mümkün olmadığı durumlarda, araç en yakın çözüm adresine (servis,lastikçi vb) limitsiz çektirilecektir.

Çilingir Hizmeti
Sigortalı aracın kapılarının arızalı olması, anahtarlarının kaybedilmesi, çalınması veya aracın içinde unutulmasından dolayı, aracın içine girilemediği durumlarda, Asistans kapıların açılması için olay yerine gönderilen anahtarcının yol ve işçilik ücretini karşılayacaktır. 
Bu hizmetin ifasında doğabilecek yol-işçilik haricindeki tüm maliyet sigortalıya aittir. 
Araç kapısının açılamaması durumunda, en yakın yetkili servise aracın nakli çekim limitleri dahilinde sağlanacaktır.

İkame (Kiralık) Araç
İkame araç hizmeti, poliçe geçerlilik süresince oluşan bir kaza sonucu, sigortalı araçta meydana gelen, poliçe kapsamındaki hasarlar için verilecektir.
Asistans hizmeti servis yerine bakılmaksızın ilgili poliçe süresince en fazla 2 hasar dosyasında kullanılabilir.
* AXA Sigorta Anlaşmalı Servislere çekilen araçlar poliçe yılı içerisinde azami 2 kez, olay başına poliçe üzerinde yazan (7/15) gün ile sınırlı olacak şekilde ikame araç teminatından faydalanabilirler.
* AXA Sigorta Anlaşmalı Tamirhanelere çekilen araçlar poliçe yılı içerisinde azami 2 kez, olay başına eksper gün süresince olacak şekilde ikame araç teminatından faydalanabilirler.
* Serbest Tamirhaneye çekilen araçlar poliçe yılı içerisinde azami 2 kez, olay başına 3 gün ile sınırlı olacak şekilde ikame araç teminatından faydalanabilirler.
İkame araç hizmeti için Eksper, AXA Personeli, Sigortacının yetkili kılacağı kişi ya da kurumlarca yapılacak ekspertiz süresi dikkate alınacaktır.
İkame olarak verilecek araç, sigortalı aracın segmenti ile aynı segment olacaktır.

KOŞULLAR
1. İkame araç hizmeti, kaza sonucu meydana gelen hasarlar için sigortalı aracın serviste onarım ihtiyacı oluştuğu durumlarda verilecektir.
2. Aracın tamir süresinin tespiti, tamiratı gerçekleştirecek olan tamirci ,eksper ya da hasar dosya sorumlusunun onayı doğrultusunda karşılıklı mutabakat ile sağlanır. Bu hizmetin verilebilmesi için konu kaza nedeni ile AXA SİGORTA sisteminde bir hasar dosyası açılmış olması şarttır.
3. Sigortalı aracın onarımının tahmin edilen süreden önce bitmesi durumunda Sigortalı araç sahibinin 0850 250 99 99’u arayarak ikame aracı iade etmesi gerekmektedir.
4. İkame araç teslim alınan ilde teslim edilir. Farklı bir ilde teslim etmek isteyen sigortalı, aradaki ücret farkını ödemelidir.
5. İkame araç teslimatı, talep ulaştığı andan itibaren maksimum 24 saat içerisinde gerçekleştirilecektir.
6. İkame araç hizmetinden yararlanılabilmesi için bir diğer koşul kredi kartı sahibi olmaktır. Araç kiralama şirketlerinin uyguladıkları genel kurallar gereğince kiralama sözleşmelerinde teminat içerisine alınmamış masraflar için araç teslimat formu ile birlikte kredi kartı beyan formu doldurulması ve imzalanması gereklidir.
- Trafik cezaları,
- Yakıtın eksik teslim edilmesi,
- Oto poliçesi kapsamı dışındaki zararlar,
- Kiralayanın kusuru nedeniyle aracın kullanılmamasından doğan ticari kayıplardan Asistans firması sorumlu değildir.
7. Araç sahibi belirtilen ikame araç gün limitini aştığı takdirde, limit üstü bedel Araç Sahibi’nden direkt tahsil edilir.
8. İkame kiralık araç hizmeti, hasarın gerçekleştiği yerin daimi ikametgaha uzaklığına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti ve K.K.T.C. sınırları dahilinde sağlanacaktır.
9. Sigortalı, ikame aracı teslim alırken imzalamış olduğu araç teslim belgesinde yazılı olan şartları okumalı ve bu şartlara uymalıdır. Bu şartlara uyulmamasından doğacak hukuki yükümlülükler için Asistans firması sorumlu tutulamaz.
10. Kiralık araç talep eden kişinin T.C. tarafından verilmiş geçerli sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir. Araç teslim edilecek kişi, ruhsat sahibi ya da birinci dereceden yakını olmalıdır. Sigortalının tüzel kişi bir şirket olması durumunda, aracı şirket çalışanı teslim alabilir.
11. Aracın tam zayi olması ya da çalınması halinde poliçede yazan teminat limiti kadar (7/15 gün) ikame sağlanır. Bu hizmetten poliçe dönemi içerisinde ikame hakkı bitmemiş sigortalılar faydalanabilir.

İSTİSNALAR
1. Eksper onayı ile trafikte emniyetli sürüşe engel teşkil etmediği belirlenen hasarlar için ikame araç hizmeti verilmez.
2. Sadece cam kırılması, sadece lastik onarımı, sadece ayna kırılması, sadece radyo teyp hasarları, sadece karter delinmesi ve benzeri hasarlar ile mini onarım kapsamındaki hasarlarda, onarım süresi 24 saati aşmadığı sürece kiralık araç hizmeti verilmez.
3. Aynı kaza ile ilgili seyahatin devamı için araç kullanılması durumunda; sigortalı ikametgah iline geri döndükten sonra kalan ikame gün hakkı kadar ikame araç talep edebilir.
4. Konu hasar tazminatının poliçe kapsamında olmadığı araç teslim alındıktan sonra netleşmesi halinde ikame araç maliyeti sigortalıdan tahsil edilecektir.
5. Konu kazanın direkt etkisi olmayan estetik tadilatlar, onarımlar, periyodik bakımlar için geçen süreler teminat dışıdır.
6. Aracın kaza dışında herhangi bir neden ile hareketsiz kalması teminat dışıdır.
7. İkame araca ait otoban, köprü geçiş ücretleri, trafik cezası ve benzin kapsam dışındadır ve bu tür masraflar Sigortalı tarafından karşılanır.

AXA GO – Güvenli süren hep kazanır!
Önce güvenlik diyen Maximum Kasko müşterilerine, ücretsiz AXA GO ayrıcalığı AXA’dan! 2.000 TL üzeri primli poliçelerde geçerli bu teklif ile kişiselleştirilmiş sigorta deneyimi AXA GO’ya ücretsiz geçip, yenilemelerde iyi sürücülere özel %20’ye varan indirimden faydalanabilirsiniz.
AXA GO, Türkiye’nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş kasko sigortası ve sürüş deneyimi platformudur. Sürüş davranışlarınızı analiz ederek ve size geri bildirimler vererek kişiselleştirilmiş bir sigorta deneyimi sağlar.
Kazasız günler dileriz.
Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56

Yorumlar