SOMPO JAPAN TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI


Sompo Japan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) hakkında, örnek bir poliçe üzerinden düzenlediğimiz ve ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz yazımızı sizinle paylaşıyoruz...

TSS poliçesi düzenlediğimiz üç kişilik ailemiz, Ankara'da ikamet etmektedir.
Ahmet Bey (Baba) 52, Ayşe Hanım (Anne) 49 ve genç kızımız Fatma 26 yaşındadır. Sigortalılarımızın bireysel primi yaş ve cinsiyete göre farklılık göstermektedir. Aile bireylerinin beraber sigortalanması durumunda indirim uygulanmaktadır.



TSS için hastalık çıkmadan önce ve genç yaşta sigortayı yaptırmak, bizim için en idealidir.

TSS poliçesi hangi sağlık kuruluşlarında geçerlidir ?

Sompo Japan Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Anlaşmalı Kurumlarında ve kamu idaresindeki yüksek öğretim kurumlarında geçerlidir. TSS poliçesi yaptıran ailemiz, Ankara'da bulunan toplam 35 anlaşmalı özel hastaneden sağlık hizmeti alabilmektedir. Anlaşöalı kurumların tamamı için ;

Ahmet Bey ve ailesi, TSS poliçesi ile bu hastanelerden hizmet alırken sadece 15 TL (2018 yılı için) SGK katılım payı ödeyecek, başka bir ücret ödemeyecektir.

Poliçe teminatlarını inceleyecek olursak ;

Yatarak Tedavi Teminatı: Sigortalının tedavisinin hastanede yatarak yapılmasının gerekli olduğu durumlarda oluşan sağlık giderleri LİMİTSİZ olarak bu teminat kapsamında karşılanır. Cerrahi ve dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, küçük müdahale giderleri Yatarak Tedavi Teminatı kapsamındadır.

Ayakta Tedavi Teminatı: Sigortalının ayakta tedavi giderleri poliçe dönemi içerisinde toplam 10 defa olmak üzere karşılanmaktadır. Ayakta tedavi giderleri; doktor muayene, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi giderlerini kapsamaktadır.

Check-up Hizmeti: Check-up hizmeti Sompo Japan Sağlık Destek Hattı'nı (0 850 2500 757) arayarak temin edilir. Check-up anlaşmalı kurumları arasından tercih ettiğiniz kurumu belirterek check-up için randevu alabilirsiniz. Check-up anlaşmalı sağlık kuruluşları için:
Check-up, yalnızca sigorta şirketinin check-up anlaşmalı kurumlarında geçerlidir. Check-up hizmeti poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra kullanılabilecektir.

Diş Check-up Hizmeti: Diş check up, diş taşı temizliği hizmeti Sompo Japan Sağlık Destek Hattı'nı (0850 2500 757) arayarak temin edilir. Diş tedavi paketi, yalnızca sigorta şirketinin anlaşmalı diş kurumlarında geçerlidir. Diş tedavi paketi hizmeti poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra kullanılabilecektir

Sompo Japan Sigorta Yenileme Güvencesi nedir?
SPJ Ömür Boyu Yenileme Güvencesine hak kazandıktan sonra sigortacının bu kişinin değişen sağlık koşullarına göre risk değerlendirmesi yapmaması, hastalık için ek prim almaması, belirli hastalıklar için bekleme süresi veya muafiyet tanımlamaması ve sigortalının varsa mevcut limit, hastalık ek prim, muafiyet ve katılım payında değişiklik yapmamasıdır

SPJ TSS hangi giderleri karşılamaz?
  • İlaçlar ve aşılar,
  • Gebelik takip giderleri , bebeğe ait giderler,
  • Gözlük, cam, çerçeve kontak lens ve lens solüsyonları,
  • Sigortalının, hastalık sonucu çalışamaması nedeniyle elde edemediği kazançlar için günlük iş görememe parası,
  • Sigortalı, bakıma ihtiyaç duyar duruma geldiği takdirde , bakım nedeniyle doğan giderler
  • veya gündelik bakım parasını karşılamaz. 
TSS poliçesi hangi hastalıkların tedavisini karşılamaz ?
Sigortalının poliçe başlangıç tarihinden önce var olan şikayet ve hastalıkları ile ilgili her türlü sağlık harcaması poliçe kapsamı dışındadır. Mesela poliçe düzenlenmeden önce sol dizinize menüsküs teşhisi konduysa, sol dizinizin menüsküs ile ilgili tedavi harcamaları karşılanmaz.
Bu muafiyet, tüm sağlık sigortası poliçelerinde bulunmaktadır.Bu durum, kaza yapmış ve hasarlı olan bir otomobile, kasko yapmak ve poliçe düzenlendikten sonra onarımın karşılanması gibi mümkün olmayan bir duruma benzetilebilir.

Sigortalı Sompo Japan Sigortanın anlaşmalı sağlık kuruluşlarından limit aşımı giderlerde ve/veya kapsam dışı durumlarda da Sompo Japan Sigorta indirimli fiyatlarıyla hizmet alma hakkına sahiptir.

Bu da çok önemli bir avantaj olarak poliçede yer almaktadır. Mesela; TSS sahibi olmadan önce kalp ameliyatı geçirmiş ve rutin kontrollerinizi Ankara Koru Hastanesinde yaptırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda TSS poliçeniz daha önce geçirmiş olduğunuz kalp ameliyatına yönelik kardiyolojik kontrollerinizi karşılamaz. Bu durumu hastaneden kayıt yaptırırken görevli personele açıklamanız durumunda SPJ indirimli fiyatlarından yararlanabilirsiniz.
Ne kadar indirim olacak, üç beş lira için uğraşmaya değmez demeyelim. 2018 yılında 215 TL olan paket kardiyolojik kontrol ücretini, SPJ indirimli fiyatları ile 115 TL olarak ödeyerek, ciddi bir indirimden yararlanmış olursunuz

Bekleme süreleri: Aşağıda belirtilen hastalıklar ve komplikasyonlarına ait cerrahi veya tıbbi (medikal) tedaviler ve hastanede yatırılarak yapılan tüm tanı işlemleri ile ilgili giderler, poliçe başlangıç tarihinden itibaren 3 ay süre ile teminat kapsamı dışındadır. Bu hastalıkların tanısı poliçenin ilk üç ayı içerisinde konulduğu takdirde, ilgili durumlar geçmişten gelen hastalık kapsamında işlem görür ve ödenmez.
Her türlü kanser ve kalp hastalıkları, Kronik böbrek rahatsızlıkları ve diyaliz,her türlü kronik hastalık (hipertansiyon, diabet, KOAH, astım), tüm romatolojik ve otoimmün hastalıklar (multipl skleroz, SLE, romatoid artrit vb.), inflamatuar barsak hastalıkları (ülseratif kolit, crohn), epilepsi, sarkoidoz tanı ve tedavilerine yönelik girişimler, üriner sistemin taşlı hastalıkları, prostat hastalıkları,varikosel, her türlü disk hernisi (bel fıtığı, boyun fıtığı v.b.),diz cerrahisi (menisküs, kondromalazi, bağ rüptürleri v.b.) omuz cerrahisi (habitüel omuz çıkığı, rotator cuff yırtığı, impingement sendromu v.b.), omurga cerrahisi ve artroskopik cerrahi işlemleri,her türlü fıtık (göbek, kasık, mide, omurga v.b.), safra kesesi hastalıkları, safra yolu hastalıkları,katarakt ve glokom hastalıkları, tiroid hastalıkları, pilonidal sinüs, anorektal hastalıklara yönelik cerrahi işlemler, tonsillit, geniz eti, sinüzit ve orta kulak cerrahisi,myom, yumurtalık, meme ve rahim hastalıkları,endometriozis, sistosel, rektosel ve prolapsus uteri (rahim sarkması),varis (özefagus varisleri dahil),hidrosel, spermatosel

Tüm bu teminatlara sahip olabilmek için ödenmesi gerek prim tutarı 3.823 TL'dir.
Sağlık riski yaşa bağlı olarak artan iki aile bireyinin de yer aldığı, bu poliçe priminin son derece makul ve devam ettirilebilir olduğu kanısındayız.
Siz de teklif almak veya sorularınıza cevap bulabilmek için;


0 532 262 41 32
0 312 473 21 56

Yorumlar