KİRACI & EV SAHİBİ & KOMŞULUK MALİ SORUMLULUK TEMİNATI


Ak Konut Sigortası yaptırmanızın nedenlerinden birisi…

Sahibi olduğunuz konutunuzda yangın, dâhili su baskını vb. durumların yaşanmayacağının garantisini verebilir misiniz? Bizler ne kadar tedbir alsak da kontrol edemeyeceğimiz ve tedbir alamayacağımız etkiler nedeni ile konutumuzda birçok problemle karşı karşıya kalabiliriz.

Konut sigortaları kapsamında yer alan teminatlardan birisi olan kiracı, ev sahibi, komşuluk mali sorumluluk teminatını açıklamak istiyoruz. Bu teminat kapsamında yaşanan olaylar sonucu meydana gelen maddi tazminatlar, konut poliçesi kapsamında karşılanmaktadır. Manevi tazminatlar ve dolaylı zararlar teminat kapsamı dışındadır.

Kiracı Mali Sorumluluk
Konutta kiracı olarak oturuyor ve konut sigortanızı yaptırdıysanız,
Poliçe üzerinde belirtilen yangın, dâhili su ve duman kapsamına giren herhangi bir olay sonucunda, kiralanan konutta meydana gelen zararlar sebebiyle ev sahibine karşı doğan yasal sorumluluklarınız karşılanır.
Konutta meydana gelen bir arıza sonucu (mutfaktaki bataryanın çatlaması) parkelerin zarar görmesi nedeni ile ortaya çıkan zarar konut poliçenizin limitleri kapsamında karşılanmaktadır.

Ev Sahibinin Kiracıya Karşı Sorumluluğu
Konut sahibi olarak konutunuzu kiraladıysanız,
Kiraladığınız konutta meydana gelen ve konut sahibinin sorumluluğunda olduğu tespit edilen yangın, dâhili su ve duman kapsamına giren bir olay nedeniyle kiracıya karşı yasal sorumluluklarınız konut poliçenizin limitleri kapsamında karşılanmaktadır.

Komşulara Karşı Mali Sorumluluk
Ev sahibi veya kiracı olarak bulunulan konutlarda, yangın, dâhili su ve duman kapsamına giren bir olay sonucunda komşu bina veya konut veya eşyalarda meydana gelecek zararlar dolayısıyla, maruz kalınabilecek komşulara karşı doğan yasal sorumluluklar poliçenizin limitleri kapsamında karşılanmaktadır.

Konut sigortaları hakkında ayrıntılı bilgi ve teklif alabilmek için bize ulaşabilirsiniz.


Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56



Yorumlar