ALLIANZ KASKO

Tüm Oto Genişletilmiş Kasko

Aracınızın başına gelebilecek anahtar kaybından kazaya kadar birçok riski Tüm Oto Genişletilmiş Kasko Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.
Sigortalı aracın veya araçla ilgili aksesuarların yanma, çalınma ve/veya çarpışma nedeniyle tam veya kısmi hasara uğraması halinde, tespit edilen hasar tutarının sigortalıya ödenmesini sağlar.


Sigortalı araç ve araçta bulunan standart aksesuarlar, hasar tarihindeki piyasa değeri ile teminat kapsamındadır. Sigortalı aracın standardı dışında yer alan ilave aksesuarlarının değerlerinin poliçede belirtilmesi gerekmektedir.
Dilerseniz Gümüş ve Altın Koruma Paketleri'nden birini Tüm Oto Genişletilmiş Kasko Sigortanıza ilave ederek pek çok riske karşı daha fazla güvence sağlayabilirsiniz.
Gümüş Koruma Teminatı Avantajları
* Ferdi Kaza (10.000 TL)
* Sigara Yanığı
* Orta Sınıf Kiralık Araç
* Kişisel Eşya
Altın Koruma Teminatı Avantajları
* Ferdi Kaza (20.000 TL)
* Sigara Yanığı
* Üst-Orta Sınıf Kiralık Araç
* Yanlış Akaryakıt Dolumu
* Gelir Kaybı Teminatı
* Destekten Mahrumiyet Teminatı

Size Özel Avantajlar
Kasko poliçenizin sağladığı kapsamlı güvenceye ilave olarak sunduğu zengin asistans hizmetleri, Allianz Oto Hizmet Merkezi, hızlı hasar süreci ve pek çok farklı gruba sunduğu indirimlerle aracınız koruma altında.
Yardım hizmeti Türkiye Cumhuriyeti karayolu sınırlarında verilecektir. 2918 numaralı Karayolları Trafik Kanunu’nun İkinci Bölüm Madde 3 uyarınca; karayolu, trafik için kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır. (Askeri eğitim alanları ile havaalanlarında uçakların park ettiği yerler ve pist çevresi hariç, alışveriş merkezleri, birden fazla ailenin oturduğu meskenler, ticari siteler, iş merkezleri gümrük ve liman sahaları, farklı kişi ve kuruluşlara ait araçların girip çıktığı özel yerler, banketler, geçitler, köy yolları hizmet kapsamına dâhildir.

ARACIN ÇALINMASI VEYA ÇALINMAYA TEŞEBBÜS RİZİKOSUNA İLİŞKİN ÖZEL ŞARTLAR
Sigortalı araç anahtarlarının, sigortalının veya aracı kullanımına tahsis ettiği kişinin kendi ev veya işyeri niteliğindeki kapalı ve kilitli bir mekanda muhafazası esnasında, bu mekana; kırma, delme, yıkma, devirme, zorlama, öldürme, yaralama, zor ve şiddet kullanarak veya tehditle ya da araç gereç veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanmak suretiyle ele geçirilerek aracın çalınması veya araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu oluşacak zararlar teminat kapsamındadır.
Otopark fişi/belgesi ile aracın valeye/otoparka teslim edilmesi sonrası oluşan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs zararlarında, hasar bedeli üzerinden % 20 muafiyet uygulanır. Ancak; rizikonun gerçekleştiği otoparkın yeterli teminatı içeren 3. Şahıs Mali Mesuliyet poliçesinin bulunması ve giriş-çıkışları kayıt altında tutulan vergi yükümlüsü olması hallerinin gerçekleşmesi durumunda muafiyet uygulanmayacaktır.
Aracın aşağıdaki koşullarda çalınması durumunda, bu poliçe teminat dışıdır;
Sigortalı araca ait anahtarların; araç üzerinde veya araç içerisinde bırakılması nedeniyle meydana gelen hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs zararları, anahtarsız çalıştırılabilen araçlarda aracın çalışır vaziyette bırakılması veya çalıştırma amaçlı kullanılan kart veya aparatın araç içerisinde bırakılması veya bu cihazların, aracın kapılarını açma mesafesinde bulunması sonucu meydana gelen hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs zararları.
Sigorta ettireni, sigortalıyı veya sürücüyü, resmi sıfat takınarak veya güven oluşturan şekil, davranış, görüntü ve eylemlerle yanıltarak sigortalı aracın ve/veya anahtarlarının elde edilmesi suretiyle meydana gelen hırsızlığa teşebbüs veya çalınmasından doğan zararlar.
Cebir, fiziksel şiddet kullanılmaksızın araca ait anahtarları ele geçirerek yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sonucu oluşan zararlar.
Otopark fişi/belgesi olmadan, aracın valeye/otoparka teslim edilmesi sonrası oluşan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs.
Aracın vale veya otopark görevlisi tarafından çalınması neticesi ile oluşan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sonucu oluşan hasarlar.
Kendisine ait olmadığı halde gönül rızası ile kullanılmasına izin verilen veya kendisine emanet olarak teslim edilen aracın, bu kişilerce çalınmaya teşebbüs edilmesi veya çalınması neticesinde meydana gelen zararlar.
Sigorta ettiren/sigortalı/araç sahibi/sürücünün algılama yeteneğinin zayıflamasında ve/veya içinde bulunduğu hal ve şartlardan yararlanarak sigortalı aracın anahtarlarının ele geçirilmesi sonucu meydana gelen hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs.
Aracın, aracı kiralayan kişiler tarafından çalınması.
Ek Hizmetler
Mini Onarım Hizmeti
Küçük hasarlar büyük sıkıntılar doğurur. Allianz Mini Onarım Hizmeti ile aracınızdaki küçük hasarlar, Auto King Servis Merkezleri'nde ücretsiz olarak tamir ediliyor. Böylece aracınızın başına gelebilecek küçük hasarlar, büyük sıkıntılar doğurmadan en iyi işçilikle, en hızlı şekilde ve hasarsızlık indiriminizi etkilemeden gideriliyor.
Asistans Hizmetleri
Yol Yardım Hizmeti:
Kaza geçirilmesi veya arıza durumunda,
Aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüs edilmesi halinde,
Lastiğiniz patladığında,
Akü veya benzininiz bittiğinde,
Anahtar kaybı veya anahtarın araç içinde unutulması durumunda,
Oluşacak kaza veya arıza durumu sonucu aracın yola devamının imkânsız veya sürüş güvenliğini tehdit edecek unsurların var olduğu hallerde,
Concierge Hizmetleri'ne ihtiyaç duyulduğunda (Bilgi ve Organizasyon Hizmetleri)
Bunlara ek olarak asistans firmayla görüşülerek gerekli ve uygun görülen durumlarda;
Aracın emanet ve muhafaza edilmesi,
Profesyonel sürücü organizasyonu,
Aracın kullanılamayışı nedeniyle konaklanma hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Allianz Yol Yardım Hizmeti’ne 0850 399 99 99 numaralı Allianz Müşteri Hizmetleri'nden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Allianz Müşteri Hizmetleri'nden yetkili servis, yol durumu, otel, restoran ve çeşitli etkinlikler ile ilgili dilediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz.
Aracın Çekilmesi
Sigortalı aracın kaza geçirmesi, yanması, tam ya da kısmi çalınma, çalınmaya teşebbüs sonucu araç hareket edemez durumda olması ve Allianz sigorta hasar müfredatına konu tüm durumlarda; 1.000-TL limit dâhilinde çekici hizmeti temin eder.
Sigortalı aracın arızalanması, lastik patlaması, akü bitmesi, hatalı ve/veya yanlış akaryakıt dolumu sonucu meydana gelen hasarlar, anahtar kaybı/araç içinde unutulması sonucu yola devamının imkânsız / sürüş güvenliğini tehdit edecek unsurların olduğu durumda; AWP aracın bulunduğu yerde tamir edilmesi için tamirci gönderilmesini sağlamayı ya da aracın; sigortalının talebi de göz önüne alınarak en yakın Yetkili Servis’e veya Özel Servise çekilmesini 1.000-TL limit dâhilinde temin eder.
Aracın Kurtarılması
Sigortalı aracın arıza, kaza nedeni ile yoldan çıkması ve çekici ile sigortalı aracın kurtarılmasının mümkün olmaması halinde Allianz Yardım Hizmeti aracın kurtarma masraflarını 1.500 TL limit dahilinde karşılar. 1.500 TL üzerindeki hizmet bedeli sigortalı tarafından karşılanır.
Aracın Alınması / Aracın Nakli
Sigortalı aracın serviste tamir edilmesi 72 saati aşıyorsa veya çalınan araç bulunmuş ise veya sigortalı / sigortalıların evine dönmesini ya da seyahatinin devamına olanak tanımış olması durumunda Allianz Yardım Hizmeti, ayrıca aşağıdaki masrafları karşılar:
Aracın sahibi ya da kendisinin belirlediği bir kişinin aracın bulunduğu yere kadar seyahat masrafları veya
Sigortalı aracın, sigortalının Türkiye sınırları içinde bulunan sürekli ikametgâhına nakil masrafları
İkame Araç Hizmeti
Hususi ve kamyonet kullanım tarzı için geçerlidir. Poliçesinde ikame araç hizmeti hariç olarak yardım hizmet primi ödemiş olan sigortalılar, bu hizmetten yararlanamayacaklardır.
Poliçe geçerlilik süresince gerçekleşen bir kaza sonucu sigortalı araçta meydana gelen hasar durumunda, kasko poliçesi kapsamında ve aşağıdaki koşullarda ikame kiralık araç verilir. Pert hasarlar (hırsızlık sonucu oluşan pert hasarlar dahil), kısmi hırsızlık hasarları ile çalındıktan sonra hasarlı bulunan kısmi / tam hasarlı araçlar için ikame araç teminatı kapsam dahilindedir.
Söz konusu hizmet, aracın Allianz tarafından pert olarak değerlendirilme süreci tamamlanmadan önce de sağlanabilecektir.
Tek başına cam, lastik, ayna, radyo-teyp hasarları ve Allianz Mini Onarım Hizmeti kapsamındaki hasarlar için ikame araç hizmeti verilmez.
2x3, 2x7 ve 2x15 gün ve araç segment seçeneklerinden birini tercih ederek ikame araç hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Engellilere ikame araç verilememesi durumunda hizmete karşılık gelen ikame araç gün sayısı x 110 TL‘ye (KDV dahil) kadar geri ödeme taleplerini Allianz Yardım Hizmeti karşılayacaktır.
Ekspersiz İşlem
1.000 TL'ye kadar olan onarımlarda hasar dosyasının faturalı işlem görmesi mümkündür. Bu şekilde daha hızlı hizmet alabilirsiniz.
Kapsamlı güvence, zengin asistans hizmetleri, farklı indirim olanakları, ikame araç hizmeti seçenekleri ile Allianz Sigorta ayrıcalığını siz de yaşayabilirsiniz.
İndirimler
Mesleki İndirimler
TSK Mensubu ve Eşlerine, Öğretmenlere, Üniversite Öğretim Üyelerine, Emniyet Mensuplarına (Polis), Mülki İdare Personeline, Yargı Mensuplarına indirim uygulanır.
Özel şirketler ve memurlar (657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yer alan memurlar) için uygulanan ekstra indirimlerden yararlanabilirsiniz
Hasarsızlık İndirimleri
Poliçe süresince hiç kaza yapmamanız halinde; %30'dan %65'e varan hasarsızlık indirimlerinden yararlanırsınız.
Bir kaza sonucunda %100 karşı tarafın hatalı olduğu durumlarda hasarsızlık indirim hakkınız korunur.
Cam kırılması hasarınız olduğunda; yılda bir defaya mahsus hasarsızlık indiriminiz devam eder.
Radyo-Teyp hasarınız olması durumunda bir defaya mahsus hasarsızlık indiriminiz devam eder.
%40 veya %50 hasarsızlık indirimi olan Allianz poliçenizde bir hasar varsa, yenileme poliçenin şirketimizden yapılması durumunda indirim hakkınız tamamen kaybolmaz.
Belirli Sürücü İndirimi
Özel kişiler için;
Ruhsat sahibi kişinin 30 yaş üzeri ve en az 3 yıllık ehliyet sahibi olması
Ruhsat sahibi dışındaki kişinin 30 yaş üzeri ve en az 3 yıllık ehliyet sahibi olması halinde
Tüzel kişiler için;
Şirket üst düzey yöneticisinin 30 yaş üzeri ve en az 5 yıllık ehliyeti olması
Şirket üst düzey yöneticisinin şoförünün 30 yaş üzeri ve en az 5 yıllık ehliyeti olması halinde uygulanır.
Diğer Uygulamalar
Hasarsızlık İndirimi
Sigortalı aracın poliçe süresi içerisinde herhangi bir hasar tazminat talebinde bulunulmaması ve sigortanın aynı gerçek veya tüzel kişi namına kesintisiz olarak yenilenmesi halinde, bir sonraki poliçe döneminde uygulanacak hasarsızlık indirimi oranı aşağıdaki kurallar çerçevesinde belirlenir.
1. yıl sonundaki yenilemede %30,
2. yıl sonundaki yenilemede %40,
3. yıl sonundaki yenilemede %50,
4. yıl sonundaki yenilemede %60,
5. yıl sonundaki yenilemede %65 oranında indirim uygulanır.
Sigortalı aracın poliçe süresi içerisinde herhangi bir hasar almaması halinde, hasarsızlık indirim oranı her sene sonunda 1 kademe arttırılacaktır.
Sigorta süresi içerisinde herhangi bir hasar olması durumunda ise, hasarsızlık indirim oranı her bir hasarda 2 kademe düşürülecektir.
Allianz yenilemelerinde ise;
Mevcut indirim oranı %40 olan poliçelerde 1. hasarda yenilemede indirim verilmeyecekken, indirim oranı %15 uygulanacaktır.
Mevcut indirim oranı %50 olan poliçelerde 1. hasarda yenilemedeki indirim oranı %30 yerine %35 uygulanacaktır.
Hasarsızlığın Bozulmayacağı Durumlar
Trafik kaza tespit tutanağına göre, sigortalı araç sürücüsünün kusursuz bulunması ve sigortacının %100 rücu talebini yöneltebileceği kusurlu tarafın belli olması,
Poliçe süresi içinde 1 adet radyo/teyp çalınması,
Poliçe süresi içinde 1 adet cam kırılması
Yukarıda belirtilen hasarsızlığın bozulmayacağı durumlarda indirim hakkı poliçe yenilemesinde bir üst kademeye geçer.
Yeni Değer Klozu (Hususi ve kamyonet kullanım tarzı için )
Aracın ilk sahibine ait olması ve bu poliçenin, aracın ilk tescilinden itibaren, 15 gün içerisinde düzenlenmiş olması (15. gün dahil) koşulu ile ilk tescil tarihinden itibaren geçecek bir yıllık süre zarfında meydana gelecek tam ziya hasarlarında, aracın hasar tarihindeki peşin anahtar teslim bedeli, tazmin edilir.
Bu şartların sağlanmadığı durumlarda kloz hükümleri geçersizdir. Anahtar teslim deyimi aracın hasar tarihindeki piyasada geçerli olan peşin değerini (vergi, resim ve harçlar dahil), yarım yıl taşıt pulu bedelini, noter, plaka/ruhsat masrafları vb. masrafları ifade eder. Ancak araç alımı sırasında vergi indirimi alınmış ise (engelli aracı, paralel ithalat vb.) anahtar teslimi tutarında bu oranda kesinti yapılması söz konusu olacaktır.
KASKO EK TEMİNATLARI
Deprem ve Yanardağ Püskürmesi
Deprem, yanardağ püskürmesi nedeni ile meydana gelen kasko hasarları muafiyetsiz olarak sigorta kapsamına alınmıştır. .
Toprak Kayması Fırtına, Dolu ve Yıldırım
Toprak kayması, fırtına, dolu, yıldırımdan kaynaklanan kasko hasarları sigorta kapsamına alınmıştır.
Sel-Su Baskını Hasarları
Sel su baskınından kaynaklanan kasko zararları teminat altına alınmıştır.
GLKHH ve Terör Hasarları
Terörist eylemler ve bu eylemlerde doğan sabotajlar nedeniyle meydana gelen kasko zararları (terörist eylemlerden maksat terörle mücadele Kanunu'nda tanımlanan terörist eylemlerdir.) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kasko sigortası kapsamına dahildir.
Grev ,lokavt, kargaşalık ile halk hareketleri ve bunları önlemek ve etkilerini azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda meydana gelen kasko zararları Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kasko sigortası kapsamı dahilindedir.
Cam Kırılması Teminatı
Orijinal cam değişimi muafiyetsiz olarak sağlanmaktadır.
Anahtar Kaybı Teminatı
Aşağıdaki masraflar, her bir olayda ve yıllık toplamda 3000 TL ile sınırlı olmak üzere teminat altındadır.
Sigortalı aracın var olan anahtarlarından birinin çalınması, düşürülmesi, kaybedilmesi, yok olması gibi nedenler sonucunda, aracın güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılacak mevcut anahtar(lar)ın yeniden kopyalanması, alarm, immobilizer vb. uyarı sistemlerinin kodlanması, merkezi kilit, kontak setinin değiştirilmesi ile,
Motorlu Araç Tescil, Motorlu Araç Trafik Belgesi ve aracın plaka levhalarının çalınması nedeniyle, bunların yeniden düzenlenmesi ve temin edilmesi
Kişisel Eşya İçin Hırsızlık Teminatı
Sigortası temin edilen araçta bulunan, kişisel eşyaların çalınması, Hırsızlık Genel Şartlarına ve aşağıdaki Özel Şartlara bağlı olarak, 1.000-TL ye kadar teminat kapsamındadır.
Özel şartlar:
Yaşanan hırsızlık hasarı sonrası, resmi zaptın ve ifade tutanağının olması esastır. Resmi zabıtlarda yer almayan eşyalar veya ilk tespit sonrası tutturulacak ek zabıtlara konu edilen talepler, değerlendirmeye alınmaz.
Ticari mallar, nakit, çek, senet vb. kıymetli evrak, mücevherat, kredi kartı, cep telefonu, taşınabilir bilgisayar ve diğer elektronik eşyalar, seyahat biletleri teminat kapsamı dışındadır.
Kilitli olmayan araçtan, park halindeyken kişisel eşyaların çalınması teminat kapsamı dışında olup, araç ve bagaj kapılarının kapalı ve kilitli, camların kapalı olması şartı aranır. Araca zarar verilmeden meydana gelen çalınmalar (Eve zorla girilerek anahtarı elde etmek yolu ile oluşan çalınmalar hariç) teminat kapsamı dışındadır.
Kişisel eşya hasarlarının ödenmesinde resmi zabıt ve fatura beyanı esas alınır.
Araç ruhsatının tüzel kişiliğe ait olması durumunda, hasar anında aracı kullanan kişinin, ruhsattaki firmanın sahibi,1.dereceden yakını veya. şirketin bordrolu elemanı olması şartı aranacaktır.
Yetkisiz Kişilerce Çekilme Teminatı
Yetkili olmayan kişilerce çektirilen araca gelen zararlar ile kurallara uygun olmadan çekilen ve çektirilen araçlara gelen zararlar teminat altına alınmıştır.
Sigara Yanığı Teminatı
 
Kemirgen ve Vahşi Hayvan Zararları
 
Taşınan Emtia
 
Parlayıcı – Patlayıcı Madde Teminatı
 
Yurt dışı Teminatı
 
Mahrumiyet Teminatı
 
Gelir Kaybı Ticari Araçlar
 
Yanlış Akaryakıt Dolumu
 
Hasarsızlık Koruma Teminatı
Poliçe süresi içinde 1 adet radyo/teyp hasarı , 1 adet cam kırılması ,% 100 rüculu hasarlar ve diğer bir hasar meydana gelmesi halinde, poliçe yenilenirken hasarsızlık indirimi korunarak mevcut poliçe üzerindeki kademeden devam edecektir..

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56






Yorumlar