TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Bu yazımızda Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarını inceleyeceğiz...
İncelememizi yaparken, yüzeysel ifadeler yerine, gerçek poliçeler ve gerçek durumları örnek olarak ele alacak, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın sağladığı teminatlar ve şartlarını ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız.
Son dönemde sık sık duyduğumuz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) nedir? Bu sigorta neyi tamamlamaktadır?
TSS, özel hastanede almış olduğunuz sağlık hizmeti için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşıladığı masrafların üzerindeki tutarı tamamlamaktadır. Yani özel bir hastaneden sağlık hizmeti aldınız. Bu hizmet sonucunda SGK, maliyetin bir kısmını karşılar, hastanenin talep ettiği ilave ücreti ise TSS karşılar ve siz hiçbir fark ücreti ödemeden, sağlık hizmetini satın almış olursunuz.

Siz sadece katılım payını öder, tüm teşhis (röntgen, tahlil, MR vb) ve tedavi giderleri için fark ücreti ödemezsiniz.
Gelelim TSS’nin temel şartlarına...
Öncelikle SGK kapsamında olmanız gerekmektedir. SGK’lı veya hak sahibi (SGK’lı bir çalışanın eşi, çocukları vb) değilseniz TSS sizin için geçerli olmayacaktır.
Peki... Başka bir şartı var mı?
Tabiki var... Sigorta yaptırmadan önce teşhis konulan bir kronik hastalığınız veya ameliyatınız var ise bu hastalıkların tedavisi ve geçirmiş olduğunuz ameliyat nedeni ile yaşayabileceğiniz rahatsızlıklar da sigorta kapsamına alınmamakta veya sigorta kapsamına alınabilmesi için ilave prim talep edilebilmektedir.
TSS kapsamında tedavi olabilmek için belirlenen bekleme süresi var mı?
Evet, belirli rahatsızlıklar ve ameliyatlar için bekleme süresi bulunmaktadır. Bu süre genellikle 3 ay olarak belirlenmiştir. Bu şu anlama gelmektedir...
Bu gün halı sahada futbol oynarken sakatlandım, çapraz bağlarım koptu, ameliyat olmam gerekiyor. Tedavimi özel hastanede yaptırmak istiyorum, yarın TSS yaptırayım ertesi gün hemen tedavim başlasın ve ben hiçbir ücret ödemeyim, diye planlama yaparsam, tamamen yanılmış olurum... :)
Bu planımın uygulamaya geçmesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu bilmem gerekir.

Doğum ve gebelik takibi için TSS’yi kullanabilir miyim?
Evet. Ama belirli şartların sağlanması durumunda doğum teminatını alabilirsiniz. Bu şartlar sigorta şirketlerine göre farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıkları yazımızın devamında sigorta şirketleri bazında inceleyebilirsiniz.
Temel hususlara kısaca değindikten sonra Biz Bize Sigorta bünyesinde yer alan beş farklı şirketin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçelerini size tanıtmak istiyoruz.
Bu şirketler;
  • Anadolu Sigorta,
  • Allianz Sigorta,
  • Sompo Japan Sigorta,
  • Axa Sigorta,
  • Ak Sigorta,
İsterseniz şimdi Anadolu Sigorta ile başlayalım... 

ANADOLU SİGORTA

Sağlık Sigortası Genel Şartları ve Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Şartları çerçevesinde sigortalılarımızın, sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklarına ait muayene, tetkik ve tedavi giderlerini, poliçelerinde belirtilen teminatların kapsamı, limitleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kuralları dâhilinde tazmin eden Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünü 19 Ocak 2016 tarihi itibariyle satışa başlanmıştır.

Bu ürünümüz kapsamında, sadece Genel Sağlık Sigortası (GSS) hak sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti (T.C) vatandaşları ve Genel Sağlık Sigortası hak sahibi olan yabancı uyruklu kişiler sigortalanabileceklerdir. Bu poliçe, sadece Türkiye Cumhuriyeti (T.C) sınırları dahilinde geçerli olup, yurt dışında geçerli olmayacaktır. K.K.T.C yurt dışı olarak kabul edilmektedir.

Sadece SGK tarafından karşılanacak tedavi masraflarının yasal çerçeve içerisinde sigortalıların ödemesi gereken fark kısmı, özel şartlar dahilinde bu poliçe kapsamında karşılanacaktır. Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünleri, Şirketimizin Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için anlaşmalı olduğu ve aynı zamanda SGK ile de anlaşması bulunan kurumlarda/doktorlarda geçerli olacaktır. Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için anlaşmış olduğumuz kurumların listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
www.anadolusigorta.com.tr/tr/tamamlayici-saglik-sigortasi-anlasmali-saglik-kurumu-bul

SGK ile anlaşmalı olduğu halde, Şirketimiz ile tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında anlaşması bulunmayan sağlık kuruluşlarında yapılacak tedavi giderleri ve Genel Sağlık Sigortası(GSS) hak sahibi olmayan kişilerin tedavi giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.

SGK tarafından kapsama alınan ve Genel Sağlık Sigortası olan kişiler bu poliçe kapsamında yer alabilmektedir. Aile fertlerinin Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'ndan faydalanabilmesi için, her birinin Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüzü satın alması gerekmektedir.
Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüzde iki farklı plan söz konusudur:
     1. Yatışlı Plan,
     2. Yatışlı ve Yatışsız Plan,

Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüzde iki farklı network söz konusudur:
      1. Network A (Geniş Kapsamlı Network)
      2. Network B (Dar Kapsamlı Network) 

Yatışlı Tedavi Teminatları:
  • Ameliyat,
  • Oda-Yemek-Refakatçi,
  • Yoğun Bakım,
  • Küçük Müdahale,
  • Kemoterapi,
  • Radyoterapi,
  • Diyaliz,
Yatışsız Tedavi Teminatları (Yılda 9 adet ile sınırlıdır):
  • Doktor muayene,
  • Tanı giderleri,
  • Fizik tedavi (30 seans ile sınırlıdır),
Ek Prim Ödenerek Alınabilecek Teminatlar:
  • Doğum Teminatı,
  • Yardımcı Üreme Yöntemi Tedavileri (Tüp Bebek) Teminatı,
Ek prim ödenerek alınabilecek teminatlar, hem sadece yatışlı tedavi, hem de yatışlı ve yatışsız tedavi teminatlarını içeren ürünlerimize sigortalıların isteğine bağlı olarak ilave edilebilmektedir. Söz konusu ek prim tutarları seçilen networke göre değişiklik göstermektedir.

Doğum Teminatı:
Doğum teminatı, ek prim ödenerek poliçe kapsamı altına alınır ve sadece poliçelerinde doğum teminatı olan sigortalılar için geçerlidir. 
Bu teminata hak kazanabilmek için poliçe düzenlendiği sırada kişinin hamile olmaması gereklidir. 

Doğum teminatından faydalanabilmek için bekleme süresi bulunmamaktadır
Doğumla ilgili rutin kontroller yıllık yatışsız tedavi sayısından düşülecektir. 
Poliçesinde yatışsız tedavi teminatı olmayan kişilerin doğum ile ilgili rutin kontrolleri poliçe
kapsamı dışındadır. Doğum teminatı kapsamına giren tüm giderler, 1 yıllık poliçe döneminde sadece 1 kere ödenir. (Zorunlu kürtaj ve düşük ile ilgili giderler istisnadır.) İsteğe bağlı kürtaj poliçe kapsamı dışındadır. 
Bu teminat, doğum için özel olarak anlaşma yapılmış olan sağlık kuruluşları dışında geçerli değildir. Ek olarak oda-yemek-refakatçi, tanı birimleri, ilaç, doktor ve diğer teminatlar yürürlüğe girmeyecektir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda Bir İlk: Tüp Bebek Teminatı! 

İsteğe bağlı olarak ek bir prim ödeyerek poliçesine tüp bebek teminatını ekleyen sigortalılarımızın tedavi giderleri, bekleme süresi olmadan, SGK’nın ödeme şartları doğrultusunda karşılanır. 1 yıllık poliçe süresi boyunca 1 kez geçerlidir.


Yenileme Garantisi:
Anadolu Sigorta, Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında, sigortalılıklarını Anadolu Sigorta’da 4 yıl kesintisiz olarak devam ettiren ve son 4 yıl, her bir yıl için poliçelerinde ödenen tazminatların primlere oranları %100’ün altında olan bireysel sigortalılara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi verecektir. 

65 yaşına gelene kadar herhangi bir yaşta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi’ne hak kazanmış olan sigortalılara ise, 65 ve sonrasındaki yaşlarda düzenlenen poliçelerinde %30 yaş ek primi uygulanmayacaktır. Bu kişilerin poliçelerinde herhangi bir üst yaş limiti olmayacaktır. Sigortalıların, Anadolu Sigorta’da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi hakkı kazandıkları tarihten sonra ortaya çıkan hastalıkları, yenileme dönemlerinde kapsam dışı bırakılmayacak ve söz konusu hastalıklar için hastalık ek primi alınmayacaktır.

Diş Hizmet Paketi:
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında DİŞ HİZMET PAKETİ ücretsiz olarak verilmektedir.DİŞ HİZMET PAKETİ KAPSAMI :· Diş Hekimi Muayenesi,· Teşhis ve Tedavi Planlaması,· Oral Hijyen Eğitimi,· Vitalite Kontrolü,· Diş Rontgen Filmi (peripikial),· Diş Taşı Temizliği ,· Dolgu (Kompozit veya Amalgam) (Bir adet),· Diş Çekimi Limitli - 20 lik diş çekimi hariç- (Bir adet),· Fisür örtülmesi Limitli (Bir adet)Paket kapsamında yer alan hizmetler, poliçe dönemi içerisinde kullanılmaması durumunda bir sonraki yıl geçerli olmayacaktır.Diş hizmet paketinde yer alan hizmetlerin kullanılması hasar prim oranınızı etkilememektedir.
Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'na ait diğer özellikler:
Bu ürün kapsamında;
  1. Sadece SGK tarafından karşılanacak tedavi masraflarının yasal çerçeve içerisinde sigortalının ödemesi gereken fark kısmı, özel şartlar dahilinde ve bu poliçe kapsamında %100 ve limitsiz olarak karşılanacaktır.
  2. SGK'dan provizyon alınmamış sağlık harcamalarına ait giderler bu poliçe kapsamı dışında olacaktır.
  3. Yatışsız tedavi kullanımları yılda 9 kere ile sınırlı olacaktır. Fizik tedavi giderleri için yıllık 30 seans limiti bulunmaktadır.
  4. İlaç ve aşı giderleri teminat kapsamı dışındadır.
  5. Doğum Teminatı, ek prim ödenerek poliçe kapsamı altına alınabilmektedir. Bu teminata hak kazanabilmek için poliçe düzenlendiği sırada kişinin hamile olmaması gereklidir. Doğum teminatından faydalanabilmek için bekleme süresi bulunmamaktadır.
  6. Doğumla ilgili rutin kontroller yıllık yatışsız tedavi sayısından düşülmektedir. Poliçesinde yatışsız tedavi teminatı olmayan kişilerin doğum ile ilgili rutin kontrolleri poliçe kapsamı dışındadır.
  7. Yardımcı Üreme Yöntemi Tedavileri (Tüp Bebek) Teminatı ek prim ile sadece bayan sigortalıların poliçe kapsamına dâhil edilebilmektedir. SGK'nın tüp bebek tedavisi ödeme şartları doğrultusunda, 1 yıllık poliçe süresi boyunca bu teminata özel anlaşma yapılmış sağlık kuruluşlarında geçerlidir. SGK kuralları dâhilinde ödenmeyen yardımcı üreme yöntemi tedavileri, bu poliçe kapsamı dışındadır. Bu teminat, 2016 yılı için sadece Şişli Kolan Hastanesi ve Beylikdüzü Kolan Hastanesi'nde geçerlidir.
  8. 18 yaş altındaki kişiler tek başlarına sigortalanamazlar. Ebeveynlerinden en az biriyle poliçe kapsamına dâhil olabilirler.
  9. Bebekler, doğum tarihlerini takiben 15 gün içinde (15. gün dahil) başvuru formu doldurulup Şirketimize iletilmesi durumunda, doğum tarihleri itibarıyla sigortalanabileceklerdir. Bu bebeklerin doğuştan gelen rahatsızlıkları poliçe kapsamı ve teminatları dahilinde ödenecektir. Doğum tarihini takiben 15 gün içinde (15. gün dahil) poliçe kapsamına alınmayan bebeklerin doğuştan gelen rahatsızlıkları ile ilgili giderleri poliçe kapsamında değildir.
  10. Bu ürün kapsamında sadece, koşulları Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Şartları'nda açıklanan, Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi uygulaması mevcuttur.
  11. Özel Sağlık Sigortası ürünlerimizden farklı olarak; 18 yaşından küçük çocuklar poliçe kapsamına alınır alınmaz Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi hakkına sahip olmayacaklar, bu çocuklar için yetişkinler için geçerli olan koşullar söz konusu olacaktır.
  12. Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesinden, Anadolu Sigorta'nın bireysel ya da kurumsal sağlık sigortası poliçesine kazanılmış haklarla geçiş imkanı bulunmamaktadır.
  13. Poliçe kapsamında, hasarsızlık indirimi ve tazminat ek primi uygulaması mevcuttur.
  14. Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Şartları'nda belirtilen bazı ameliyatlar için 3 aylık bekleme süreleri uygulanmaktadır.
  15. Aile indirimi uygulaması bulunmamaktadır.
  16. Doğum günü indirimi ve kampanya indirimleri bulunmamaktadır.
  17. Poliçe kapsamında, check-up, kontrol mamografisi, PSA, kontrol kolonoskopi teminatları ve Medline'ın ambulans hizmeti bulunmamaktadır.
  18. Sigortalılara sağlık sigortası kartı gönderimi yapılmayacaktır.
  19. Sadece provizyon uygulaması geçerli olup, elden fatura ödemesi yapılmayacaktır.
  20. Senin Yanında hizmetimiz ve Medilab Asistans hizmeti bu üründe geçerli olmayacaktır.
ALLIANZ SİGORTA

Allianz Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı tanıtmak gerekirse...
Allianz Sigorta iki farklı NETWORK seçeneği sunmaktadır. Allianz TSS yaptırmak isterseniz,  TURUNCU ve TURKUAZ network seçenekleri size sunulmaktadır. Bu seçeneklerin teminatları aynıdır fakat Turkuaz Network'te poliçe yaptırıp, Turuncu Network'te yer alan bir hastaneden sağlık hizmeti almak istediğinizde, sağlık harcamasının %25'ini sizin ödemeniz gerekmektedir.
Allianz TSS’de bir yıl içinde 10 defa ayakta tedavi olabilir, sınırsız olarak yatarak tedavi giderleriniz karşılanır, poliçenize ilave prim ile check up ve doğum teminatı ekleyebilirsiniz. 

Doğum Teminatı Bekleme Süresi
Biz Bize Sigorta
Doğum teminatı bulunan poliçede gebelikle ilgili giderlerin karşılanabilmesi için, sigortalının bu teminatı poliçesine dahil etmesinden en az 12 ay sigortalılık süresinin tamamlanmış olması gerekmektedir.
Doğum teminatı kapsamındaki tüm giderler bu teminatın bir önceki yıl da seçilmesi kaydıyla geçerli olup, teminata ilişkin giderler, seçildiği ilk yıl kapsam dışındadır.
Yenileme döneminde; doğum teminatına ara verilmesi ve poliçeye doğum teminatının tekrar dahil edilmesi durumunda bekleme süresi yeniden başlar.

SOMPO JAPAN SİGORTA
Sompo Japan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ve Sompo Japan Sigorta ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödemeden tedavi olmanızı sağlar. Sizi ve sevdiklerinizi sağlık problemlerine karşı uygun primlerle güvence altına alır. Böylece dilediğiniz anlaşmalı özel kurumda, sıra beklemeden ve fark ücreti ödemeden tedavi olabilirsiniz.

Ayrıca kamu üniversite hastanelerindeki öğretim üyeleri için ödeyeceğiniz fark ücretleri de poliçeniz ile teminat altında!

Sompo Japan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaktadır?
İhtiyacınıza uygun olarak Yatarak Tedavi ya da Yatarak + Ayakta Tedavi planlarından birini seçebilirsiniz.

Yatarak Tedavi Teminatları
Özel ve Genel Şartlar çerçevesinde %100 ve limitsiz olarak karşılanmaktadır.
  •       Cerrahi ve Dâhili Yatışlar
  •       Yoğun Bakım
  •       Kemoterapi
  •       Radyoterapi
  •       Diyaliz
  •       Küçük Müdahale
  •       Koroner Anjiyografi
  •       Standart Tek Kişilik Özel Oda, Yemek ve Refakatçi Giderleri
  •       Fizik Tedavi (Ameliyat Sonrası)
Ayakta Tedavi Teminatları
Sigortalı başına yıllık 10 adet başvuru limiti ile geniş teminat kapsamı sunulmaktadır. 
  •       Doktor Muayene
  •       Laboratuvar
  •       Radyoloji
  •       İleri Tanı Yöntemleri
  •       Fizik Tedavi
Tercih ettiğiniz planda yer alan teminatlara ilave olarak, ek prim ödemeksizin aşağıdaki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
  •         Hastanede Gündelik Yatış Tazminat (Olay başına 5 gün, günlük 100 TL, yıllık ise        3.000 TL ile sınırlıdır.)
  •         Check-up
  •         Diş Tedavi Paketi
  •         Ambulans Koordinasyon Hizmeti
  •         Sağlık Danışma Hattı 0850 250 0 757(SJS)
Sompo Japan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında yer alan 0-56 yaş arası tüm T.C. vatandaşları yararlanabilir.
Sompo Japan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Diğer Avantajları;
  •    Kamu üniversite hastanelerinde muayene olmanız durumunda, öğretim üyeleri için ödeyeceğiniz fark tutarlarını geri ödeme olarak alabilirsiniz.
  •     Hastanede Gündelik Yatış Tazminatı ile yatarak tedavi kapsamındaki giderlerinize ek olarak, tedavi sürecinizde ihtiyaç duyabileceğiniz diğer harcamalarınızı da ödeyeceğimiz nakit para ile karşılayabilirsiniz.
  •      Aile bireylerinizi de aynı poliçe ile güvence altına almak istemeniz halinde, aile indirimi avantajından yararlanabilirsiniz.
  •       Her türlü hizmet ve sağlık sorularınız için, Sağlık Danışma Hattı 0850 250 0 757(SJS) üzerinden 7/24 destek alabilirsiniz
  •    Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamındaki Diş Tedavi Planı ile aşağıdaki hizmetlerden yılda bir kez ücretsiz olarak yararlanılabilir.
Ayrıca tüm yıl boyunca, yararlanılmak istenen diğer işlemler için anlaşmalı kurumlarda TDB fiyat avantajı sunulmaktadır.

Diş Tedavi Planı
  • Diş Hekimi Muayenesi
  • Periapikal / Panoramik Röntgen
  • Teşhis ve Tedavi Planlaması
  • Diş Taşı Temizliği (Alt + Üst Çene)
  • Acil Diş Tedavi
Diş Tedavi Planı hizmetlerinden yararlanabilmek için 0 850 250 0 757 Sompo Japan Sağlık Danışma Hattı’ndan destek alınması gerekmektedir.

AK SİGORTA
Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası...
Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı özel hastanelerde, SGK tarafından bir kısmı karşılanan sağlık hizmetlerinin fark tutarının karşılanmasını sağlar. Bu sayede SGK teminatının üzerinde olan yüksek maliyetli sağlık harcamalarınız için sigorta kolay ve hızlı işlem yapmanıza yardımcı olur ( Yasa gereği alınması mecburi olan fark ücreti kapsam içinde değildir )
Özel hastane kullanım alışkanlığının giderek yaygınlaştığı günümüzde, hastanelerde sıra beklemeden ve kaliteli hizmet almak isteyen müşteriler için fark ödemeleri noktasında tamamlayıcı sağlık sigortası güvence sunuyor.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını kimler yaptırabilir ?
- SGK tarafından kapsam altında olan 0 - 55 yaş arasında olan Türkiye’de ikamet eden vatandaşlar (yabancı uyruklu kişiler dâhil),
- 18 yaş altı SGK kapsamında olan kişiler tek başına sigortalanabilir.
Teminatlar
Yatarak Tedavi Hizmetleri
• Hastanede tedavi,
• Ameliyat,
• Suni uzuv,
• Günübirlik tedavi,
• Tıbbi malzeme,
• Evde Bakım,
• Acil Ulaşım,
Ayakta Tedavi Hizmetleri (10 Adet)
• Doktor Muayene,
• Laboratuvar,
• Görüntüleme,
• Modern Teşhis,
• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,
Annelik
• Doğum,
• Rutin Kontroller,


Avantajlar
• İhtiyaca göre iki farklı anlaşmalı kurum ağı seçeneği,
• 18 yaş altı çocuklar için ebeveyni olmaksızın tek başına sigortalanabilme,
• Teminatın olmadığı durumda ya da diğer sağlık işlemlerinde dahi birçok Aksigorta Anlaşmalı Sağlık Kurumu'nda özel fiyatlar üzerinden hizmet imkanı,
 Ücretli veya beyana bağlı vergi mükellefi için, Gelir Vergisi indirimi,
• Yatarak tedavi teminatı kapsamında yer alan ameliyat, hastane tedavi, suni uzuv, günübirlik tedavi ve tıbbi malzeme sağlık giderleri, anlaşmasız olan bir kurumdan hizmet alınması halinde teminat tablosundaki limitler ile kapsam dahilinde.
Özellikler
• Yatarak tedavi için bekleme süresi 3 ay,
• Doğum teminatı için bekleme süresi 12 ay,
• Anlaşmalı Kurumda Limitsiz Doğum teminatı,
• 3 yıl kesintisiz yenileme durumunda «Ömür Boyu Yenileme Garantisi» hakkı,
İndirimler
• Peşin ödeme indirimi %5,
• Aile indirimi iki kişilik aile %5, üç kişi veya daha kalabalık aile %10,
• İkamet iline bağlı olan indirimler Türkiye genelinde illere özel indirimler,
• Kullanım oranına bağlı olan indirimler,

Önemli Konular
• Poliçe sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Yurtdışında ve KKTC’de geçerli değildir.
• SGK tarafından sağlanan genel sağlık sigortasının aktif olmadığı durumlarda sigortalı poliçeden faydalanamaz. Genel Sağlık Sigortası’nın aktif hale gelmesiyle poliçe kullanıma uygun hale gelir.
• İlaç giderleri sigorta kapsamında değildir.
• Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünü de diğer özel sağlık sigortaları gibi genel şartlara tabiidir.
Ürün özel şartları kapsamında istisna ve bekleme süresi olan sağlık durumları/ hastalıklar mevcuttur.
• Bu üründe ayakta tedavi ve annelik teminatları sadece Anlaşmalı Sağlık Kuruluşlarında geçerlidir. Anlaşmasız kurum harcamaları poliçe kapsamında değerlendirilmeyecektir.
• Poliçe, şirket tarafından başlangıç tarihinden itibaren ilk 30 gün içerisinde yazılı olarak iptal talebinin alınması şartıyla, risk gerçekleşmemiş ve bu talep tarihine kadar yapılmış herhangi bir tazminat talebinin olmaması kaydıyla başlangıçtan iptal edilebilir.
• Bu üründe, sigortalı olunmadan önce var olan mevcut rahatsızlık ve hastalıklar ile bunların periyodik devamlılık ve nüksleri ile bunlara bağlı olarak gelişen komplikasyonlara ilişkin tüm giderler kapsam dışıdır ve ilk sigortalılık tarihi öncesinde, Poliçe Özel Şartları 13.1 Yeni Giriş İşlemleri maddesinde belirtilen Hastalık/Risk Grupları'ndan herhangi birine sahip kişiler bu ürün kapsamında sigortalanamaz.
• Doktor, Laboratuvar & Görüntüleme ve Modern Teşhis Yöntemlerine ilişkin giderler Ayakta Tedavi kapsamında değerlendirilir. Ayakta Tedavi kapsamında sadece Doktor Teminatı tek başına kullanılabilir. Doktor muayenesi ile ilişkisi olmadan gerçekleşen rutin kontrol, teşhis yöntemleri ve tetkikler kapsam dışıdır.
AXA SİGORTA
Sağlığım Tamam Sigortası Nedir ?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: 
SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından alacağınız sağlık hizmetleri için ödeyeceğiniz fark ücretlerini ürün özel ve genel şartları kapsamında karşılayan bir poliçedir. 
SGK ile anlaşmalı olan kurumların aynı zamanda AXA SİGORTA ile bu ürüne özel anlaşması olması gerekmektedir.



Tercih Edebileceğiniz Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları:
B Plan: Ankara'da ikamet eden sigortalılarımıza özel, ekonomik prim ve farklı anlaşmalı kurum seçenekleri ile avantaj sağlamaktadır.
Tutumlu: Sadece İstanbul ilimizde geçerli olan Tutumlu Tamamlayıcı Sağlık poliçemiz, farklı anlaşmalı kurum ağı ile sigortalılarımıza daha ekonomik bir çözüm sunmaktadır.

AXA TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTALARI
Sağlığım Tamam Sigortası
Tüm Türkiye'deki SGK ve Axa Sigorta ile anlaşmalı özel hastanelerde geçerli   sağlık poliçesidir.
Limitsiz - Katılım Paysız
Yılda 10 vaka ile sınırlı / Limitsiz/Katılım Paysız
Sağlığım Tamam - B Plan
Ankara'da ikamet eden sigortalılarımız için SGK ve Axa Sigorta ile anlaşmalı özel hastanelerde geçerli tamamlayıcı sağlık poliçesidir.
Limitsiz - Katılım Paysız
Yılda 8 vaka ile sınırlı / Limitsiz/Katılım Paysız
Sağlığım Tamam Tutumlu
İstanbul'da ikamet eden sigortalılarımız için SGK ve Axa Sigorta ile anlaşmalı özel hastanelerde geçerli tamamlayıcı sağlık poliçesidir.
Limitsiz - Katılım Paysız
Yılda 5 vaka ile sınırlı / Limitsiz/Katılım Paysız

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili olarak detaylı bilgi ve teklif alabilmek için bize ulaşabilirsiniz...

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56



Yorumlar