SİGORTA SAHTECİLİKLERİNİ ENGELLEME BÜROSU (SİSEB) MİKRO SİTESİ YAYINDA!


Sigorta suistimalleri; haksız kazanç elde etmek veya hasarları büyütmek amacıyla sigorta şirketlerinin tazmin yükümlülüğü bulunmayan hasarlarda gerçeğin gizlenmesi, kasten ve organize olarak dolandırıcılık suretiyle gerçekleşmekte olup sözü edilen eylemin gerçekleştirilmesi hali yargıda suç sayılmaktadır.

Türkiye’de sigortacılık sektörü, hak edilmeyen hasarları tazmin edebilmek amacıyla likit para akışının iştah kabarttığı ve suistimal yapan kişilerin yoğunlaştığı sektörlerden biridir.



Bu konu ile ilgili olarak sigorta sektörünün yanı sıra kamuoyunun da bilinçlenmesi ve sigorta suistimalinin suç olduğu mesajının her kesime ulaştırılması, suç olduğu algısının betimlenmesi önem teşkil etmektedir.

Sigorta Sahteciliklerini Engelleme Bürosu (SİSEB) bu konu ile ilgili kamuoyunun sigorta suistimalleri ile ilgili bilginebileceği bir mikro web sitesi tasarladı. https://siseb.sbm.org.tr/ adresinden ulaşılabilinen mikro sitede, suistimal konusunda bilgilendirici yazılar, istatistikler, bu konudaki yasal mevzuatlar, suistimalle ilgili haberler yer almaktadır.

Online İşlemler menüsünden, Sigorta Suistimali İhbar Girişi, Yanlış Sigorta Uygulamaları (SİSBİS) Bilgi Düzeltme, Sigorta Suistimali İhbar Sorgulama, Yanlış Sigorta Uygulamaları Durum Sorgula menülerinden sigorta suistimali ile ihbarda bulunabilir, sorgulayabilir, SİSBİS bilgi düzeltme (itiraz) taleplerinizi buradan yapabilirsiniz.

ALINTIDIR : SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM DERGİSİ 10.SAYISI

Yorumlar