DİJİTAL GÜVENLİK SİGORTASI


SOMPO JAPAN SİGORTA
Hayatımızın bir parçası olan internet, günümüzde her an yanı başımızda. Internet üzerinden sosyalleşiyor, alışverişimizi yapıyor ve çeşitli hizmetlerden faydalanıyoruz. İşte Dijital Güvenlik Sigortası ile bu işlemleri yaparken kendinizi güvende hissedeceksiniz !
Dijital Güvenlik Sigortası;
  • ATM/Kredi kartlarına ait şifrelerin dijital platformlar üzerinden ele geçirilmesi suretiyle uğranacak maddi kayıpları,
  • Kimlik hırsızlığı sebebiyle oluşabilecek gelir kaybını ve bu doğrultuda zorunlu olarak yapılacak hukuki masrafları, seyahat ve iletişim harcamalarını,
  • Kaybolan veya çalınan kimlik belgelerinin yeniden çıkartılması masraflarını teminat altına almaktadır.
Ayrıca, günümüzde çok sık karşılaşılan sanal kimlik hırsızlığına karşı önleyici tedbirler alınmasını sağlayan birçok hizmeti sunmaktadır !

KİMLİK BELGELERİNİN YENİDEN ÇIKARILMASI
Sigortalının kimlik olarak kullandığı yasal/resmi belgelerin çalınması veya kaybolması halinde, ilgili belgelerin yeniden çıkarılma masrafları olay başına 150 TL ve yıllık azami 300 TL limit ile teminat kapsamına alınmaktadır.


INTERNET TARAMA
Internet Tarama hizmeti ile; sigortalının izlenmesi için kaydedeceği kişisel verilerin mevcut 10 yıllık veri tabanı içerisinde bulunan bilgiler ile karşılaştırılarak geçmişe yönelik kontrolü sağlanmaktadır. Bu taramanın sonucunda girilen kişisel bilgilerin kötü amaçlı kişi veya kurumlar tarafından ele geçirilmiş olduğu tespit edilirse, e-posta yoluyla sigortalıya bildirimde bulunulmaktadır.
Günlük olarak güncellenmekte olan veri tabanına istinaden kaydedilen bilgiler poliçe süresi boyunca poliçe süresi boyunca izlenmeye devam edilecek ve gerekli durumlarda uyarı raporlamaları yapılacaktır.
Bu hizmetimizden poliçe tanzim tarihinden 15 gün sonra faydalanılabilecektir.

ANTİVİRÜS WEB KORUMA
Bitdefender Total Security AntivirüsWeb Koruma paketi ile "Windows, Mac OS, iOS ve Android" işletim sistemleri (maksimum 5 adet cihaz) için koruma hizmeti sunulmaktadır. Bitdefender Total Security Antivirüs Web Koruma programı; Gerçek Zamanlı Virüs Koruma, Güvenli Tarama, Gizlilik Koruması, Çevrimiçi Bankacılık Koruması, Wi-Fi Güvenlik Danışmanı, Gelen Mail Taraması + AntiSpam, Gamer Mode, Password Manager, Phising ve Dolandırıcılık Koruması, Webcam Koruma gibi hizmetler ile birlikte ayrıca, Ebeveyn Danışmanı hizmeti ile çocukların uygun olmayan sitelere girişini kontrol altına alma imkanı sağlamaktadır.
Hizmet poliçe tanziminden 15 gün sonra, Internet Sigortacılığı veya 0 850 250 81 81 Sompo Japan Çağrı Merkezi üzerinden sigortalının talebine istinaden kullanılabilecektir. Hizmetin talep edilebileceği tarih itibarıyla, 90 gün içerisinde aktive edilmeyen kodlar kullanıma kapatılmaktadır.

HİZMET SÜRECİ
Ürün onaylandığında sigortalıya ürün teminat ve hizmetlerini tanıtan hoş geldin e-postası gönderilir.
Sigortalı ilgili hizmet ve teminatlardan faydalanabilmek için Internet Sigortacılığı portaline giriş yapar. Ürüne ait detay sayfasına ulaşır.
Sigortalı ilgili sayfada karşısına çıkan «Kart Bilgileri» başlığına tıklayarak Şifrelerin Çalınması teminatı kapsamına almak istediği 3 adet kartı beyan eder.
Bu kart bilgileri ilgili alandan beyan edilmediği sürece teminattan faydalanılamaz.
Sigortalı poliçe tanziminden 15 gün sonra; «Antivirüs» başlığı altındaki «Talep Et» butonuna tıklayarak aktivasyon kodunu talep eder. E-posta ve SMS yoluyla iletilen aktivasyon kodu ile Antivirüs programını maksimum5 adet farklı cihaza indirebilir.
Sigortalı poliçe tanziminden 15 gün sonra; «Internet Tarama» başlığı altındaki «Giriş Yap»
butonuna tıklayarak sisteme ulaşır. Sigortalının girişini yaptığı verilere yönelik geçmişe yönelik veri kontrolü yapılır ve bu veriler 7/24 izlemeye alınır. Kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabileceği yönünde bir ize rastlandığı anda e-posta ile sigortalıya bilgilendirme yapılır.
Sigortalı tüm bu hizmetler ile ilgili İnternet Sigortacılığı yerine «0 850 250 81 81» nolu Çağrı Merkezimizden de destek alabilecektir. 

HİZMET VE TEMİNATLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER
Ürünümüz kapsamında sahip olduğunuz Kimlik Hırsızlığı ve Kimlik Belgelerinin Yeniden Çıkartılması teminatlarının yanı sıra sigortalıya sunulan diğer teminatlara erişim Internet Sigortacılığı üzerinden sağlanacaktır. Sigortalı sisteme giriş yaptıktan sonra “Poliçelerim” başlığı altındaki ilgili ürün sayfasına ulaşarak aşağıda detayı mevcut işlemleri gerçekleştirebilecektir.
1. Şifrelerin Çalınması Teminatı Kapsamına Alınmak İstenen 3 Adet Kart Bilgisi
2. AntivirüsAktivasyon Kodu Talebi
3. İnternet Tarama Portali Girişi

ŞİFRELERİN ÇALINMASI
Sigortalı Dijital Güvenlik Sigortası ile sağlanan Şifrelerin Çalınması teminatı kapsamına almak istediği ATM/Kredi Kartı’na ait bilgilerini beyan etmek için Internet Sigortacılığı’na giriş yaparak, ekran görüntüsünde mevcut 16 haneli kutucukları doldurmalıdır.
Kaydet butonuna tıklandıktan sonra, beyan edilen kart bilgilerinin poliçe süresi içerisinde kart iptali, kart değişikliği vb. gibi zorunlu haller sebebiyle değiştirilmesi gerekir ise,
0850 250 81 81 Sompo Japan Çağrı Merkezi üzerinden ilgili değişiklikler yapılabilecektir.

ANTİVİRÜS
Dijital Güvenlik Sigortası kapsamında sunulan Bitdefender Total Security Antivirüs Web Koruma paketi ile "Windows, Mac OS, iOS ve Android" işletim sistemleri (maksimum 5 adet cihaz) için koruma hizmeti sağlanmaktadır.
Poliçe tanziminden 15 gün sonra aktif hale gelecek «Talep Et» butonundan yapılacak talep ile sigortalıya hem SMS hem de e-posta yolu ile aktivasyon kodu ve gerekli bilgilendirmeler gönderilecektir.
Hizmetin talep edilebileceği tarih itibarıyla, 90 gün içerisinde aktive edilmeyen kodlar kullanıma kapatılacaktır.
Bitdefender Total Security Antivirüs Web Koruma paketi ile sigortalımız aşağıdaki hizmetlerden faydalanabiecektir.
·         Gerçek Zamanlı Virüs Koruma
·         Güvenli Tarama
·         Gizlilik Koruması
·         Çevrimiçi Bankacılık Koruması
·         Wi-Fi Güvenlik Danışmanı
·         GelenMail Taraması + AntiSpam
·         GamerMode
·         PasswordManager
·         Phising ve Dolandırıcılık Koruması
·         WebcamKoruma
·         Ebeveyn DanışmanıHizmeti

INTERNET TARAMA
Internet Tarama Hizmeti ile hangi veriler izlemeye alınabilir?
·         1 Adet Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası*
·         10 Adet E-posta Adresi
·         10 Adet Cep Telefonu Numarası
·         10 Adet Banka Veya Kredi Kartı Numarası
·         1 Adet Sürücü Belgesi Numarası
·         2 Adet Pasaport Numarası
·         10 Adet Banka Hesap Numarası
*Otomatik olarak izlenmeye alınacaktır ve değiştirilemeyecektir.

Internet Tarama Hizmeti’nin avantajları nelerdir?
Sorgulama platformuna kaydedilecek kişisel bilgiler; Dark / Deep web üzerinde geriye dönük taranır. İlgili bilgilerin kötü niyetli kişi/kurumlar tarafından kullanılabileceği yönünde bir ize rastlanırsa, sigortalıya e-posta yoluyla bilgilendirme yapılır.
Dark / Deep web veri tabanı günlük olarak güncellenmekte olup, kayıtlı veriler yukarıda belirtilen ilk kontrolleri takiben poliçe süresi boyunca izlenmeye devam edilecek ve gerekli durumlarda uyarı raporlamaları yapılacaktır.
Böylece günümüzde çok sık karşılaşılan sanal kimlik hırsızlığına karşı önleyici tedbirler alınmasına yardımcı olunur.


Yorumlar