SİGORTALI KONUT SAYISI

Binalarda depremin doğrudan ve dolaylı neden olduğu maddi zararların karşılanması amacıyla çıkarılan “Afet Sigortaları Kanunu” kapsamında Ekim 2015’te 7,2 milyon olan deprem sigortalı konut sayısı, Ekim 2016 itibarıyla 7,5 milyonu buldu.
Hükümetin 2017 programına göre; afetler konusunda Türkiye genelinde risk azaltma, hazırlık, müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarının bütünlük içinde yürütülebilmesi ile kurum ve kuruluşların rollerinin belirlenmesi için “Ulusal Afet Stratejisi ve Eylem Planı”nın hazırlık çalışmaları devam ediyor.
Binalarda depremin doğrudan ve dolaylı neden olduğu maddi zararların karşılanması amacıyla çıkarılan 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu kapsamında Ekim 2015’te 7,2 milyon olan sigortalı sayısı, Ekim 2016 itibarıyla 7,5 milyona çıktı. Böylece ülke genelinde yaklaşık yüzde 42,5’lik sigortalılık oranına ulaşıldı.
30 Eylül itibarıyla en fazla sigortalılık oranı yüzde 52,2 ile Marmara Bölgesi’nde, en düşük sigortalılık oranı ise yüzde 29,4 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde oldu.
Afet durumunda kurum ve kuruluşlar arasında hızlı, etkin, güvenli bir iletişim ve haberleşme sisteminin kurulması çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamda Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ülke genelinde uygulanmasının yaygınlaştırılması çalışmalarına devam ediliyor.
http://www.sigortamedya.com.tr/sigortali-konut-sayisi-7-5-milyona-ulasti/

Yorumlar