KUNDAKLAMA...

Bodrum’da ikamet eden Hakan Yakartaş’ın Konacık Sanayi Sitesi’ndeki tamirciye bıraktığı otomobili gece kundaklandı. Kimsenin yangının sorumluluğunu üstlenmediğini belirten Yakartaş, “Sigorta şirketi de zararımı karşılamıyor, mağdurum” dedi.

Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde oturan Hakan Yakartaş, dün saat 16.30 sıralarında 48 UU 347 plakalı otomobilini elektrik aksamındaki bir arızanın giderilmesi ve yıkanması amacıyla Konacık Sanayi Sitesi’ndeki bir tamirhaneye bıraktı. Tamir aynı gün tamamlanmadı, Yakartaş, otomobilin tamirhanede kalmasını kabul etti. Sabah kendisini telefonla arayan tamirhane sahibinin, otomobilinin kundaklandığını söylemesi üzerine Yakartaş şoke oldu. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobili demir yığınına dönen Yakartaş, polise başvurup şikayetçi oldu.
Şikayet üzerine işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, otomobili ateşe veren kişinin, aynı sanayi sitesindeki başka bir oto-tamirhanesinde çalışan, Yakartaş’ın eski tamircisi İsmail Tunç olduğu belirledi. Görüntülerden alkollü olduğu için ayakta durmakta bile zorlandığı görülen Tunç’un saat 04.30 sıralarında, önce otomobilin kapılarını açmada zorladığı, başarılı olamayınca ilk olarak sol arka kapı tarafından ateşe vermeye çalıştığı görüldü. Ancak bundan sonuç alamayan Tunç, bu defa ön tampon kısmına yönelip, otomobili ateşe vermek istedi. O da olmayınca sol arka lastiğin etrafına kağıt parçaları koyup tutuşturduktan sonra sönmemesi için sürekli kağıt ve sandalye koyarak kundakladı.
İsmail Tunç, gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtilen Tunç, Yakartaş’ın otomobilini daha önce kullanmak için birkaç kez istediğini, vermediği için de kundakladığını söyledi. Tunç’un Yakartaş’ın otomobilini daha önce birkaç kez tamir ettiği için tanıdığı öğrenildi.

“Kimse sorumluğu kabul etmiyor, mağdurum”

Dört yıllık birikimiyle aldığı otomobilinin tamirinin tamamlandığı haberini almayı beklerken kundaklandığını öğrenince yıkıldığını belirten Yakartaş, “Konacık Sanayi Sitesi’ni kendi açımdan güveli bir yer olarak biliyordum. Otomobilimin, tamir için bıraktığım işyerinin önünde gece kalmasını kabul ettim. Kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Sigorta şirketi de zararımı karşılamıyor. Mağdurum. Otomobilimi kundaklayan kişiyi daha önceden aracımı tamir ettiği için tanıyorum. Aramızda alacak meselesi yok. Bugüne kadar emeğinin karşılığını fazlasıyla verdim. Benden birkaç kez gezmek için otomobilimi istemişti. Vermedim, herhalde buna kafayı takmış. Aylar öncesindeki bir şey için nasıl bir kin beslediyse, böyle bir şeyi yapmış. Hem kendisinden hem de sanayi sitesinin yönetiminden şikayetçi olacağım” diye konuştu.
Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen İsmail Tunç, tutuklandı.
http://www.sigortamedya.com.tr/otomobili-tamircide-kundaklandi/

Yorumlar