TEHLİKELİ HASTALIKLARLA “SİGORTALI” SAVAŞIN


Şemsiye Dergisi’nin Mart 2019 sayısında yayımlanan Tehlikeli Hastalıklar Sigortası’nı konu alan yazısı…

TEHLİKELİ HASTALIKLARLA “SİGORTALI” SAVAŞIN

Beklemediğiniz bir anda ortaya çıkan kanser, kalp krizi veya böbrek yetmezliği gibi hastalıkların sebep olacağı maddi zorlukları “Kritik Hastalıklar Sigortası” ile atlatın.

Sigortanız sağlık giderlerinizi karşılarken, siz tedavinize odaklanın.

Günümüz koşullarından kaynaklanan yoğun stres yükü, kötü beslenme alışkanlıkları ve çevresel etkenler, insanoğlunu hastalıklarla daha fazla boğuşur hale getirdi. Bireyler, tedavisi uzun ve pahalı olan tehlikeli hastalıklarla oldukça sık karşılaşıyor. Kalp krizi ve kanser en fazla rastlanılan hastalıkları oluşturuyor.
Hastalığın teşhisi sonrasında yaşanan maddi ve manevi zorluklar ise bireylerin hayatını altüst ediyor. Hasta ve yakınları bu gibi durumlarda zorluklarla ve hastalıkla baş edebilmek için güçlü bir desteğe ihtiyaç duyuyor.
Sigorta ve emeklilik şirketleri de tehlikeli hastalıklara teminat sundukları ürünlerle, hastalık zamanlarında yaşanan manevi sıkıntılara, bir de maddi sıkıntıların eklenmesini engelliyor. Ürünler kapsamında, tedavisi pahalı ve hastaları uzun süre çalışmaktan alıkoyabilecek durum ya da hastalıklara karşı güvence sunuluyor.

Söz konusu hastalıklara yakalanılması durumunda, tedavi süresince veya devamında oluşabilecek gelir kaybı, ödenecek toplu bir tazminatla telafi edilerek, hastanın tedaviye ve sağlığına odaklanması sağlanıyor.
Ülkemizde tehlikeli olarak nitelendirilen hastalıklarla boğuşan bireylerin sayısı her geçen gün daha da artıyor ve bu sayıya her yıl binlerce yeni hasta ekleniyor. Kritik hastalıklara teminat sunan sigorta ürünlerine ilgi henüz istenilen seviyeye ulaşamadı. Ancak değişen hayat koşullarına paralel olarak kişilerin bu tür risklere karşı önlem alma isteklerinin artması ve tehlikeli hastalık teminatı içeren ürünlere olan yaklaşımlarının değişmesi bekleniyor


Neden Kritik Hastalıklar Sigortası?

Özellikle kanser, kalp krizi gibi hastalıklar çağımızın hastalıkları olarak nitelendirilmeye başlandı. Bu hastalıklara karşı sigortayla hazırlıklı olabiliriz.
Tehlikeli hastalıkların tedavisi de bütçeleri sarsabiliyor. Kritik Hastalıklar Sigortası bu noktada sigortalının yanında oluyor.
Sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu kurumlardan istediğinizde tedavi olma imkânına sahip oluyorsunuz. Böylelikle doktorunuza da kendiniz karar verebiliyorsunuz

Poliçede yer alan bekleme süresi önemli

Ürün kapsamında çok çeşitli hastalıklara teminat sunuluyor. Çağımızın hastalığı kanser başta olmak üzere, kalp krizi, böbrek yetmezliği, organ nakli, Multiple Skleroz (MS), felç, inme, koma ve daha birçok hastalık, ürünün teminatları arasında yer alıyor.
Teminat, poliçede belirtilen bekleme süresinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkan hastalığın teşhisi ile başlıyor. Ayrıca geleceğini garanti altına almak amacıyla tehlikeli hastalık teminatlı bir ürüne sahip olmak isteyen bireylerde bazı özellikler aranıyor. Poliçede yer alan riskli hastalıklara poliçe öncesi yakalanmamış olması ve belli bir yaş aralığında bulunması, ürünü almak isteyen bireylerde aranan özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

Mali sıkıntıların yaşanmamasını sağlıyoruz

Uğur Gülen Aksigorta Genel Müdürü
Aksigorta’nın kritik hastalıklar için isimlendirdiği ‘Hayata Devam Sigortası’, ihtiyaç duyulan beklenmedik zor zamanlarda maddi ve manevi olarak destek oluyor.
Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ürünle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hayata Devam Sigortası ile kanser, kalp krizi, MS, Parkinson, Alzheimer, böbrek yetmezliği, kalp, karaciğer, akciğer ve pankreas organ nakil ameliyatları, körlük, üçüncü derece yanık, işitme kaybı, uzuv kaybı, kalp kapakçığı ve aort ameliyatları gibi toplam 13 hastalık ve tehlikeli durumda ihtiyaç duyulan finansal destek için sigortalılarımızın yanındayız. Hastalığın teşhisi sonrası pek çok şey ile uğraşmak zorunda kalınabileceği gibi maddi desteğe de ihtiyaç duyulabilir. İşte bu tür durumlarda yapılan ödeme ve sağladığımız hizmetler ile sigortalılarımıza destek oluyoruz. Sigortalılarımız, 35 bin / 55 bin / 110 bin TL geri ödeme alternatiflerine göre yıllık 295, 420 ve 820 TL ödeme yaparak ürüne sahip olabiliyorlar. Hayata Devam Sigortası, 60 yaşına kadar yaptırılabiliyor ve 70 yaşa kadar yenilenebiliyor. Sigorta ilk kez satın alındığında 90 günlük bir bekleme süresi oluyor, her yıl düzenli yenilenmesi halinde bu süre ortadan kalkıyor.”
Hayata devam sigortası hakkında detaylı bilgi için

http://bizbize.com.tr/urunler/hayata-devam-sigortasi_299.html

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr

312 473 21 56



Yorumlar