YURT DIŞI TEDAVİ TEMİNATI & BİREYSEL SAĞLIK

Anadolu Sigorta’nın yurt dışında direkt ödeme anlaşması imzaladığı sağlık kuruluşları bulunmamaktadır.
Ancak Anadolu Sigorta, yurt dışında çok sayıda ülkede anlaşmalı sağlık kuruluşları bulunan bir asistans firma ile sigortalılarımızın bu anlaşmalardan yararlanabilmeleri amacıyla bir sözleşme imzalamıştır.

Bu sözleşmeye göre sigortalıların, yurt dışında yatışlı tedavi görecekleri sağlık kuruluşunun adını Anadolu Sigorta’ya önceden bildirmeleri ve tedavi görülecek sağlık kuruluşunun Anadolu Sigorta’nın anlaşmalı olduğu asistans firma ile anlaşması bulunması durumunda, söz konusu tedaviye ilişkin giderler sigortalının poliçe teminat limitleri dahilinde Anadolu Sigorta tarafından doğrudan yurt dışındaki ilgili sağlık kuruluşuna ödenecektir.
Ancak, sigortalıların yatışlı tedavi görecekleri sağlık kuruluşlarının asistans firma ile anlaşması bulunmuyorsa sigortalılar sağlık giderlerini sağlık kuruluşuna kendileri ödeyecek daha sonra fatura ve ilgili raporları Anadolu Sigorta’ya iletecekler; ödeme, poliçe genel ve özel şartları çerçevesinde sigortalıların banka hesaplarına yapılacaktır. Sigortalılar yurt dışındaki ayakta tedavi giderlerini önce kendileri ödeyecekler, sonra ödenmek üzere fatura ve ilgili evrakları Anadolu Sigorta’ya göndereceklerdir.
23 Nisan 2014 tarihi itibarıyla yeni düzenlenecek bireysel sağlık sigortası poliçelerinde, sigortalıların Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet etmeleri koşulu aranmaktadır. Ancak, bir poliçe döneminde yurt dışında kesintisiz 120 günden daha fazla süre ikamet edildiğinin tespiti durumunda, Anadolu Sigorta’nın pasaport talep etme ve yurt dışında gerçekleşen giderleri ödememe hakkı saklıdır.
Detaylı bilgi için:

Yorumlar