SİBER RİSKLER SİGORTACILARIN RADARINA GİRDİ

23 Ocak 2019 tarihinde www.sigortamedya.com.tr internet sitesinde yayımlanan ve Anadolu Sigorta Ticari Sİber Güvenlik Paket Sigortası konulu bülteninden alınmıştır..



Hızlı gelişen teknoloji bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Bunlardan birisi de şirketler için son dönemde önemli bir tehdit haline gelen siber riskler. Anadolu Sigorta, yeni ürünü Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortası ile KOBİ’leri siber risklere karşı koruyor.

Dijitalleşme ve teknolojik gelişmeler şirketler için yeni riskleri de beraberinde getiriyor. Bugüne kadar özellikle dolandırıcılık ve hırsızlık gibi olaylar şirketler için endişe kaynağı oluştururken, şimdilerde siber riskler şirketler için önemli bir tehdit haline geldi. Çünkü siber saldırganlar çok daha organize çalışıyor ve işletmelerin hizmetlerini durdurmaya, verilerini imha etmeye ve aynı zamanda fidye karşılığı sistemlerine el koymaya kadar önemli sorunlar meydana getiriyor. İşte artan bu siber tehditler sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Sigorta şirketleri de hazırladıkları poliçelerle ‘Siber riskleri’ radarına almaya başladı. Bunlardan birisi de Anadolu Sigorta. Geçtiğimiz yıl bireylere yönelik sunduğu ‘Bireysel Siber Güvenlik Poliçesi’ ile bu konuda tecrübesini artıran Anadolu Sigorta, şimdi de standart paket kapsamlı ‘Ticari Siber Güvenlik Paket Sigorta’sını KOBİ’lerin ve ticari işletmelerin hizmetine sundu.

Dört farklı fiyat alternatifi
‘Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi’ni; “Anlaşılması kolay ve alternatifli/standart limitlere sahip bir poliçe” olarak tanımlayan Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, poliçenin veri korumadan, siber fidye zararına veri ihlalinden, iş durması/kâr kaybına ve kişisel verilerle ilgili idari para cezalarına kadar geniş kapsamlı teminatlar içerdiğini söyledi. Poliçe kapsamında 50 bin TL, 100 bin TL, 250 bin TL ve 500 bin TL olmak üzere 4 farklı alternatif tazminat limiti sunduklarına dikkat çeken Koç, şunları söyledi: “Yaptığımız araştırmada sektörümüzde ticari işletme ve KOBİ’lere yönelik standart limitler ve teminatlar içeren paket bir ürün bulunmadığını gördük. Genellikle daha büyük ölçekli işletmelere yönelik “terzi usulü” ürünler bulunmasına rağmen küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak, anlaşılması kolay, standart limitli ve kapsamlı ve aynı zamanda makul primli bir ürünün eksikliği hissediliyordu. Biz de, ticari işletmeler ve KOBİ’ler için hazırladığımız Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortası ile siber güvenlik riski nedeniyle oluşacak veri koruma hasarlarından, iş durmasından kaynaklanan zararlara, kamu otoritesine karşı yapılan savunma ve para cezalarından, siber fidye hasarlarına, bilgi güvenliği ve gizlilik sorumluluğundan ve veri ihlali masraflarına kadar bir çok riski standart limitler ve makul primlerle teminat altına alan yepyeni bir ürün geliştirdik.”

SİBER RİSK SİGORTA POLİÇESİ NEDİR ?
Siber risk sigortası; belirli bir gizlilik düzeyine sahip ve korunması gereken bilgilerin açığa çıkması veya zarar görmesi sonucu yaşanabilecek hasarlara karşı işletmeleri koruyan sigorta poliçesidir. Siber risk sigortası, kişisel veya kurumsal verilerin ihlali nedeniyle doğabilecek zararları, ağ güvenliğine yapılan saldırılar veya ağ kesintisi nedeniyle yaşanan aksaklıklardan doğabilecek net kar kaybını, yaşanan bu tarz durumların itibar kaybına neden olmaması için yapılması gereken masrafları, vb. birçok riskten doğan zararları karşılar.

Sektörde her zaman en yenilikçi ürünlere ve ilklere imza atan Anadolu Sigorta, 2017 yılında hayata geçen ve büyük ilgi gören Bireysel Siber Güvenlik Sigortası'nın ardından şimdi de küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yönelik yeni ve standart kapsamlı bir siber güvenlik sigorta paketi ile karşınızda; Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi...

Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi ile ticari işletmelerin ve KOBİ'lerin karşı karşıya kalabilecekleri siber güvenlik risklerine yönelik geniş kapsamlı standart bir koruma paketi, alternatifli limitlerle sunulmaktadır.

22 Haziran 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe alınan yeni ürünümüze ilişkin teminatlar özet olarak aşağıda sıralanmaktadır. 

1.Veri Koruma Hasarı : Sigortalımızın, bilgisayar programları ve müşteri bilgileri de dahil olmak üzere veri varlığının bir siber güvenlik riski nedeniyle yok olması veya zarar görmesi sonucu oluşacak zararları, poliçede belirtilen limite kadar teminat altına alınmaktadır. 

2. İş Durması: Bir siber güvenlik ihlali nedeniyle sigortalımızın bilgisayar sistemlerinin durması nedeniyle maruz kalacağı iş durması zararları, poliçede belirtilen limit çerçevesinde tazmin edilmektedir. 

3. İdari Para Cezaları: Ülkemizde yürürlükte bulunan kişisel verilerin korunması mevzuatının sigortalımızca ihlali nedeniyle kamu otoritesi tarafından sigortalımıza verilen idari para cezaları, poliçemizde belirtilen limit ile sınırlı olarak temin edilmektedir.

4. Siber Fidye Hasarı: Sigortalımızdan, fidye ödemesi yapmadığı takdirde bilgisayar sistemlerindeki verilerinin yok edileceği veya tahrip edileceği tehdidiyle talep edilen fidye ödemeleri, poliçemizde belirtilen limit çerçevesinde tazmin edilmektedir.

5. Bilgi Güvenliği ve Gizlilik Sorumluluğu: Sigortalımızın, korumakla yükümlü olduğu üçüncü şahıs verisinin kişisel verilerin korunması mevzuatını ihlal edecek şekilde çalınması, kaybı, ifşa olması nedeniyle üçüncü kişilerden gelecek tazminat talepleri, poliçede belirtilen limit çerçevesinde teminat kapsamındadır.

6. Veri İhlali Masrafları: Sigortalımızın, korumakla yükümlü olduğu üçüncü şahıs verisinin kişisel verilerin korunması mevzuatını ihlal edecek şekilde çalınması, kaybı, ifşa olması nedeniyle sigortalımızın ihtiyaç duyacağı hukuki hizmetlere, bilgisayar uzmanı hizmetlerine ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuat çerçevesinde yapılması gereken bildirimlere ilişkin masraflar, poliçede belirtilen limit çerçevesinde teminat kapsamındadır.




Yorumlar