KASKO MİNİ ONARIM HİZMETLERİ

ALLIANZ SİGORTA

MİNİ ONARIM HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI:
Bu teminat ile otomobil, kamyonet ve minibüs kullanım tarzları için;
• Boyasız kaporta göçükleri,
• Boyalı kaporta düzeltmeleri,
• Yama şeklindeki boya tamirleri,
• İç döşeme tamirleri,
• Ön cam tamiri,
• Leke çıkarma,
• Plastik tampon tamirleri ile ilgili hasarlar,

Sözleşmede belirtilen limitler dahilinde karşılanabilecektir. 
Allianz Mini onarım hizmetinden faydalanılması durumunda hasarsızlık indirimi bozulmamaktadır.
Sigorta şirketlerinden yenileme yapılması durumunda , sigortalının hasarsızlık indiriminden faydalanması yenilemenin yapıldığı şirketin uygulamasına tabidir.


ALLIANZ MİNİ ONARIM HİZMETİ TANIMI

Allianz Mini Onarım, kasko poliçenizin geçerlilik süresi boyunca aracınızın kaporta, boya, deri, vinil, kumaş, plastik, ön cam aksamlarında oluşabilecek, aşağıda ölçü ve adet limitleri verilen, küçük ölçekli hasarların AUTO KING Franchise Servis Organizasyonu Merkezleri’nde bedelsiz olarak giderilmesi hizmetidir.

Hasarın onarımı için sigortalının kasko poliçesi ve sözlü beyanı yeterli olup herhangi bir zabıt, tutanak veya ekspertiz gerekmemektedir. Hizmet kapsamına giren hasarlar, AUTO KING eğitim sertifikalı teknisyenlerce özel ekipman ve uzmanlık gerektiren tamir teknikleri ile aracın orjinalliği azami ölçüde korunarak giderilmektedir. Bu hizmetten yararlanan sigortalının kasko poliçesi hasarsızlık indirimi etkilenmez. Hizmetten yararlanmak için poliçenizde Allianz Mini Onarım teminatının bulunması yeterlidir.

GARANTİLİ HiZMET
Hizmet kapsamında yapılan tüm onarımlar her türlü işçilik ve malzeme hatalarına karşı 2 yıl süre ile AUTO KING ulusal garantisi altındadır.

ÖZEL İNDİRİM AVANTAJI
Allianz Mini Onarım Teminatı’na sahip tüm sigortalılar, hizmet kapsamı dışındaki diğer hasarların onarımında ve diğer AUTO KING oto bakım ve koruma hizmetlerinde cari perakende servis fiyat listesi üzerinden % 30 özel VIP indirimi avantajına sahiptirler.

NASIL BAŞVURACAKSINIZ ?
Allianz Mini Onarım hizmet kapsamına giren hasarlarınızın giderilmesi için kendi bölgenizde bulunan AUTO KING Servis Merkezi’ne kasko poliçenizle birlikte dilediğiniz zaman giderek hasar tespiti yaptırmanız ve onarım için randevu günü almanız yeterlidir.

BOYASIZ KAPORTA GÖÇÜK DÜZELTME (PDR)
“AUTO KING Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme” dış darbeler sonucu araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar olan kaporta göçüklerinin AUTO KING tarafından ithal menşeli özel aletlerle aracın orjinalliği korunarak ve herhangi bir boyama işlemi yapılmaksızın düzeltilerek eski haline getirilme tekniği ve sanatıdır.

“AUTO KING boyasız kaporta göçük düzeltme” tekniği sayesinde aracın orijinalliği bozulmaz, ikinci satışında değer kaybına uğramaz. Düzeltme işleminden tatminkar bir sonuç alınabilmesi için kaportada göçük bölgesindeki sacın uzamamış, boyanın zarar görmemiş ve hasarlı panelin daha önce boyanmamış olması gerekir. Boyasız kaporta göçük düzeltme işleminde, üzerinde göçük bulunan panelin arkasına özel aletlerle ulaşılır, dışa doğru masaj yöntemi ile göçük düzeltilir. Ulaşılamayan veya arkası kapalı olan (kapı direkleri, marşpiyel gibi) bölgelerdeki kaporta göçükleri Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme tekniği ile giderilemezler. Bu tür durumlarda tamirin Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme ve AUTO KING Boya Tamiri (Mini Yama) yöntemiyle yapılması gerekir.

Allianz Mini Onarım kapsamına giren kaporta hasarları:
Boyanın zarar görmediği 5 cm çapa kadar kaporta göçükleri

BOYA HASARLI KAPORTA DÜZELTME (DR)
Dış darbeler sonucu araç sac kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar gördüğü, 10 cm çapa kadar ezik, vuruk ve göçüklerin “Puntalı Göçük Çektirme” tekniği ile düzeltilerek eski haline getirilme işlemidir. “Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme” işleminde sadece ezik, vuruk ve göçüklerin kaporta düzeltme işlemi yapılır. Hasarın tamamen giderilmesi için kaporta düzeltme işleminden sonra bölgeye “AUTO KING Boya Tamiri” (Mini Yama) işleminin uygulanması gerekir.
“Allianz Mini Onarım” kapsamına giren kaporta hasarları:
10 cm’ye kadar boya hasarlı kaporta hasarları

BOYA TAMiRi, MiNi YAMA (PR)
Seyir halindeyken veya dururken dış darbeler veya kötü niyetli hareketler sonucu, genellikle araçların kapı, çamurluk ve tampon bölgelerinde meydana gelen sıyrık, çizik, gibi küçük ölçekli boya hasarları AUTO KING Boya Tamiri kapsamında Amerikan patentli Mini Yama yöntemi ile tamir edilir. Mini Yama yönteminde tamir bölgesi mümkün olduğunca küçük tutulur ve sadece hasarlı bölge boyanır. Tamir boyası rengi orijinal boya rengine özel bir teknik ile uyumlandırılır. Hasar tamamen yok edilir. Mümkün olabilecek en küçük bölgenin boyanması suretiyle aracın orijinalliği azami ölçüde korunur.
Allianz Mini Onarım kapsamına giren boya hasarları:
• Kaporta sıyrık ve çizikleri 30 cm çapa kadar,
• Tampon sıyrık ve çizikleri 20 cm çapa kadar.

İÇ DÖŞEME TAMiRi (IR)
Araçların iç döşemelerindeki plastik, deri, vinleks, kumaş, halı, velur kaplı aksamları üzerindeki sigara yanığı, çizik, yırtık, kopuk vs. gibi hasarlar AUTO KING iç Döşeme Tamir Sistemi ile hasarlı parça değiştirilmeden, çoğu zaman tamir sonrası fark edilmeyecek derecede, azami düzeyde tamir edilirler.

Allianz Mini Onarım kapsamına giren iç döşeme hasarları:
Kumaş, halı, velur, deri, vinil, plastik cinsi iç döşeme malzemelerin
• 1 cm çapa kadar deri, vinleks, kumaş, halı, plastik sigara yanıkları,
• 5 cm çapa kadar deri, vinleks, kumaş, halı yırtıkları, plastik çizik ve çatlakları,
• 3 cm çapa kadar plastik parça kopukları

LEKE ÇIKARMA (SR)
Araçların koltuk, kapı ve tavan gibi aksamlarındaki deri, vinil, döşeme kumaşları ve halı malzemeler üzerindeki lekeler “AUTO KING Leke Çıkarma” Sistemi ile nüfus ettikleri zemin üzerinden etkin bir şekilde çıkartılırlar. ‘’AUTO KING Leke Çıkarma” sisteminde yaklaşık 62 (altmış iki) farklı leke cinsi yaklaşık %95 başarı ile çıkartılabilmektedir. Malzeme içine tamamen nüfus etmiş, uzun süreden beri var olan ve daha önce kimyasal müdahalede bulunulmuş bazı cins lekelerin, bazı tür kumaş ve halı cinslerinden tamamen çıkartılması mümkün olamayabilmektedir.

Bir koltuk üzerinde uygulanan leke çıkarma işlemi, kirli bir koltuk yüzeyinin temizlenmesini ve / veya iç süngerinin çıkartılmasını gerektirebilir. Böyle bir durumda leke çıkarma amacıyla yapılan temizleme ve çıkarma / takma işlemi “Mini Onarım” hizmeti kapsamında bedelsiz olarak yapılır. Ancak, üzerinde leke çıkarma işlemi yapılan koltuk dışındaki diğer kirli koltukların temizlenmesi hizmet kapsamı dışındadır.

“AUTO KING Mini Onarım” kapsamına giren leke hasarları:
• 5 cm çapa kadar her türde lekeler

ÖN CAM TAMiRi (WR)
Araçların ön cam dış yüzeylerinde taş sekmesi, uçan cisimlerin çarpması gibi dış darbeler sonucu araçların lamine ön camlarında meydana gelebilecek 2 cm çapa kadarki mandagözü, yıldız ve kompine tipi muhtelif kırıklar ‘’AUTO KING Cam Tamiri Sistemi’’ sayesinde azami düzeyde tamir edilir.”AUTO KING Cam Tamiri’’ tekniğiyle aracınızın orijinalliği korunur, camın yenisiyle değiştirilmesi durumunda karşılaşılabilecek rüzgar sesi ve su sızması gibi riskler yaşanmadan ortadan kaldırılmış olunur. Cam kırığının oluşumundan itibaren en kısa sürede yapılması onarım kalitesini artırır.
‘’Allianz Mini Onarım’’ kapsamına giren Ön Cam hasarları:
2 cm çapa kadar manda gözü, yıldız, kombine tip ön cam kırıkları

PLASTiK TAMPON TAMiRi (BR)
Araçların plastik ön ve arka tamponlarında hafif ve orta şiddetli darbeler sonucu oluşan, tamponun dış ve iç yüzeylerindeki yırtık, kopuk, çatlak, deformasyon, eksik parça gibi tamponun komple değişmesi sonucunu doğuran hasarlar, AUTO KING Plastik Tampon Tamir yöntemiyle garantili olarak tamir edilir.
Allianz Mini Onarım kapsamına giren plastik tampon tamiri hasarları:
Auto King tarafından teknik olarak onarılabilir bulunan göçük, yırtık, kopuk, eksik parça gibi plastik hasarları

Not: Plastik Tampon Tamiri hizmeti, ön ve arka tamponlardaki ana plastik malzemedeki hasarların giderilmesini kapsar. Bu hizmet kapsamına tamponun boyanma işlemi dahil değildir. Ancak 20 cm çapını aşmayan plastik tampon hasarlarında,

Allianz Mini Onarım
1. Grup Boya Tamiri, Mini Yama hizmeti kapsamında (sigortalının 1. Grup kullanılmamış tamir hakkı mevcutsa) tamponun boyama işlemi bedelsiz olarak yapılır. 20 cm’yi aşan tampon hasarlarında, tamir sonrası yapılması gereken boya işlemi ve boyasız tabii plastik tampon hasarlarında tamir sonrası tamponun tamamına uygulanan Pütürlü Plastik Kaplama işlemi Allianz Mini Onarım hizmeti
kapsamı dışındadır. ALLIANZ MiNi ONARIM HiZMET LiMiTLERi Allianz Mini Onarım hizmeti hasar tanımları ve her bir servis hizmetinin yıllık adet ve ölçü limitleri aşağıdaki gibidir:


Tek Hasar istisnası Bir defaya mahsus olmak üzere, aracın tek bir yan cephesinde bir defada oluşmuş, kaportanın zarar görmediği ve AUTO KING tarafından tek hasar olarak değerlendirilen sıyrık, çizik gibi boya hasarları,“Allianz Mini Onarım” hizmeti kapsamında bedelsiz olarak giderilir. Tek hasarlarda 30 cm’lik ölçüsel limit dikkate alınmaz. Hasarın her 30 cm’si 1(bir) onarım hakkı olarak değerlendirilir ve sigortalının adetsel hizmet limitlerinden düşürülür. Ancak daha önce aynı poliçe döneminde “1 no’lu Hizmet Grubu’ndan onarım hizmeti almış olan sigortalılar, boya hasarı uzunluğunun, kalan 1. Grup “Boya Onarımı” hak adetlerinin toplam ölçüsü altında olması durumunda, tek hasar istisnası onarım olanağından yararlanabilirler.

Not:
1) Poliçenin geçerlik süresince verilecek onarım hizmetlerinin toplam adet limitleri gruplar bazında yukarıda gösterilmiştir. Grup içindeki onarım hizmetleri grup için belirlenen toplam onarım adedini aşmamak koşuluyla sigortalı tarafından esnek bir şekilde kullanılabilir.
2) 1. Grup hizmetlerden Boya Hasarlı Kaporta Düzeltme (DR) hizmetinde kaporta hasarının düzeltilerek boyanması işleminde sigortalının 1 adet Boya Hasarlı Kaporta Düzeltme ve 1 adet Boya Tamiri olmak üzere toplam 2 hakkı düşülür

Detaylı bilgi için www.bizbize.com.tr

Yorumlar