İŞYERİNİZ BEKLEMEDİĞİNİZ BİR ANDA YOK OLMASIN

Yarattıkları iş hacmi ve istihdama katkıları ile ekonominin bel kemiği olan KOBİ’ler, kendilerini ‘sigorta’ ile güvence altına alabiliyor. Sigorta şirketlerinin KOBİ’lere yönelik hazırladığı İşyeri Paket Sigorta’sını yaptıran küçük işletmeler, bu sayede gerçekleşecek birçok riske karşı işyerlerini ve çalışanlarını koruma altına alıyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 2.5 milyon işletmenin yüzde 90’ını oluşturan KOBİ’ler, ekonominin de can damarı. Bugün toplam katma değerin yüzde 55’ini gerçekleştiren, toplam ciroda ise yüzde 60’ın üstünde bir orana sahip olan KOBİ’ler istihdamın da yüzde 75’lik kısmını sağlıyor. Tüm bu rakamlar gösteriyor ki KOBİ’ler Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip. Peki Türkiye ekonomisinin sağlıklı büyümesi için bu derece önemli olan KOBİ’ler faaliyetlerini sürdürürken, risklerini ne derece azaltabiliyor? Ya da faaliyetleri sırasında yangın, doğal afet, hırsızlık, iş durması gibi zararlarla karşılaştıklarında kaybettikleri değerleri yerine hemen koyabiliyor mu? Bu KOBİ’ler için çok da mümkün gözükmüyor. İşte bu noktada KOBİ’lerin imdadına sigorta yetişiyor. Sigorta şirketlerinin KOBİ’ler için hazırladığı ve ihtiyaçlarına göre düzenlediği KOBİ İşyeri Paket Sigortaları, onları birçok riske karşı koruma altına alıyor. Bugün KOBİ İşyeri Sigortası yaptıran işletmeler, yangından, depreme, selden, su baskınına, kâr ve kira kaybından, grev, lokavta, halk hareketlerinden teröre kadar birçok konuda üstelik uygun fiyata satın aldıkları teminatlarla işletmelerini güvence altına alabiliyor.

Öte yandan KOBİ’lerin sigorta konusunda yeterli bir bilince sahip olmadığı da kesin. Bugün Türkiye’deki işyerlerinin sigortalanma oranı sadece yüzde 15-18 seviyelerinde. Uzmanlar, son dönemde bu tarz sigortalara olan talepte bir artışın olduğunu, ancak bunun poliçeleşme oranlarına henüz yansımadığına dikkat çekiyor. Bu da gösteriyor ki sigorta ile ilgili bir farkındalık var, fakat KOBİ’ler finansal durumlar nedeniyle sigorta yaptıramıyor. Oysa sigorta şirketleri her işletmenin ihtiyacına göre uygun İşyeri Paket Sigortası ürünleri hazırlıyor.



“Talep var ama poliçeye yansımıyor”

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Rauf Orkun Gücük ise, KOBİ İşyeri paket sigortalarına olan talebin son dönemde arttığını belirterek, “Taleplerde artış mevcut, ancak poliçeleşme oranlarına henüz yansımadı. Bu da farkındalığın oluştuğunu, ancak finansal durumlar nedeniyle çekimserliğin devam ettiğini gösteriyor” diyor. Gücük, iş yerlerinin devamlılığı için hem işletmeye ait mal varlığında fiziki hasara neden olabilecek risklerin, hem de çalışanların maruz kalabileceği bedeni zarar risklerinin güvence altına alınması son derece önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bir makinenin bozulması, bir su basması, iş yerinin ticari faaliyetini sürdürmesini aksatabilir. Aynı şekilde bir iş kazası sonucunda çalışanların geçici ve kalıcı sakatlığa maruz kalması, işleten açısından yetişmiş iş gücü kaybını gündeme getirmektedir. Alınacak önlemlere ilaveten gayet ekonomik primlerle yapılabilen iş yeri sigortaları, iş yeri sahipleri tarafından kesinlikle ihmal edilmemelidir.”

Tüm riskleri en ekonomik şekilde kapsıyor

Aksigorta KOBİ’lere yönelik 5 farklı iş yeri sigortası ürünü sunuyor. Bu ürünler İş yeri Paket Sigortası, İşim Sarsılmaz, Otel Paket Sigortası, İstasyonum Güvende ve Her Daim Nöbetçi Sigorta. Bunlardan İş yeri Paket Sigortası, tüm riskleri en ekonomik şekilde kapsayan bir ürün. İş yerinde bulunan mallardan dekorasyona, makinelerden elektronik cihazlara, demirbaşlardan müşteriler, iş yeri sahibi, çalışanlar ve çevresine kadar teminat altına alıyor.

http://www.sigortamedya.com.tr/isyeriniz-beklemediginiz-bir-anda-yok-olmasin/


Yorumlar