ALLIANZ BEBEĞİ & ALLIANZ MODÜLER SAĞLIK SİGORTASI

Allianz Bebeği...

Sigortalının poliçesinde Doğum Modülü bulunması ve bu modülde yer alan teminatlardan yararlanmaya hak kazanmış olması koşuluyla, doğan bebekler, doğum tarihlerinden itibaren 60 gün içerisinde Sigortacıya bildirim yapılarak poliçe kapsamına dahil edilmeleri durumunda, bu bebekler Allianz Bebeği olarak kabul edilirler.



‘Allianz Bebeği’ olarak kabul edilen bebeklerin poliçeye girişinde;

Ömür Boyu Yenileme Garantisi verilir.

• Teminat Dışı Kalan Haller ve İstisnai Durumlar maddesinin 3. bendinde yer alan İstisnai Durum bölümünde belirtilen hastalıklar / rahatsızlıklar sigorta başlangıç tarihi itibari ile kapsam dahilindedir.

• Hastalık ek primi uygulanabilir.

• Doğum tarihinden itibaren ilk 15 günlük süre içerisinde yapılacak başvurularda:
   - Sigorta başlangıç tarihi, doğum tarihi olarak kabul edilir.
   - İstisna uygulanmaz.

• Doğum tarihinden itibaren 16-60’ıncı günler arasında yapılacak başvurularda ise:
- Sigorta başlangıç tarihi, başvuru tarihi olarak kabul edilir.
- Doğum tarihi ile poliçeye giriş tarihi arasında geçen sürede ortaya çıkan edinsel hastalıkları için istisna uygulanabilir.

Allianz Bebeği olarak poliçeye girişi yapılan sigortalıların doğum tarihinden itibaren 60 gün içerisinde oluşan Erken Doğum (Prematürite) ve Düşük Doğum Ağırlığı (SGA) ile ilgili sağlık giderlerinin poliçe giriş tarihinden sonraki kısmı Yatarak Tedavi Modülü altında poliçede
belirtilen Prematürite limit ve ödeme yüzdesiyle karşılanır.

Doğum tarihlerinden itibaren Sigortacıya bildirim yapılmayarak ilk 60 gün içerisinde poliçe kapsamına dahil edilmeyen bebekler, Allianz Bebeği olarak kabul edilmezler ve bu bebeklerin sigortaya kabulünde; standart yeni giriş kuralları uygulanır.


Yorumlar