HAYATIMIN SİGORTASI

Sinan METİN
Sigorta Gündem

İnsanımız için “hayatımın sigortası”; anne babaya göre evlat, evlada göre anne baba, çalışan için SGK, emekli için devlet, İzmirli için asfalya, bankalar için kredi hayat sigortası...

Rakamların diline göre ülkemizde hayat sigortası üretimleri artıyor. Bu artışta lokomotif sigortalar krediye bağlı kredi hayat sigortaları. Daha sonrasında risk sigortaları geliyor: “Yıllık hayat” diye biliyoruz. 

Mal varlığımızı koruyoruz. Kaskomuzu, trafiğimizi, işyerimizi sigortalatmada dikkatliyiz. Ancak işin içine sağlığımız ve canımızla ilgili riskler geldiğinde atalet ve erteleme içinde oluyoruz. Malul olma, hastalanma, ölüm, tedavisi uzun süren kritik hastalıklar başımıza gelince sigorta yaptıramıyoruz. İş işten geçmiş oluyor. Ama başımıza gelen riskle mücadele etmeye başlıyoruz. 



Kötü haber: Bu mücadelede evleriniz, arabalarınız ve bankadaki paranız da yeterli olmayacak. Hastanede kanser tedavisi olan bir hastanın iki evinden birini sadece bir ameliyat için sattığı hikayesini duyduğumda kişinin neden özel sağlık sigortası ya da tehlikeli hastalıklar sigortası ol(a)madığını düşünmüştüm. 

Sigortacı olarak bu ve benzeri durumlarda bizim de sorumluluğumuz olduğunu düşünürüm.
 
Sigortacı olarak insanımıza tasarruf ettirmek, sağlık ve hayat sigortasıyla onu yaşam içindeki risklerden korumak işten ziyade sosyal sorumluluk projesidir.

İnsanımız için doksanların başındaki birikimli hayat sigortası tecrübesinden kalan kötü travmayı atmanın zamanı geldi. 

Konu yaşam sigortası. Yaşamın olağan akışında varlığımız ve yokluğumuz da riskler içeriyor. Bu riskler sadece ölüm ve hastalık olarak değerlendirilmemeli. Fakir olarak yaşlanmak bir risk değil midir? Uzun süre bir hastalıkla mücadele etmek, ağır ve masraflı giden tedavi süreci maddi ve manevi olarak ıstırap veren bir risk değil midir? Örneğin aylık 5 bin TL gelir sağlayan kişi, 30 yıl çalışırsa 1.8 milyon TL gelir sağlayacak ve bu gelirle bir düzen kuracak. Aile, çocuklar, eğitim, borçlanma, mülk sahibi olma planları bunun üzerine kurgulanıyor. 10’uncu yılında bu gelirin sağlık, ölüm, işsizlik gibi nedenlerle sağlanamadığını düşünsenize... Bütün planlar, düzen altüst oluyor. İşte bu noktada hayatımın sigortası olmalı. Hayat ve sağlık sigortam olmalı.

Size teklif edilen hayat sigortalarına bir de bu gözle bakın ve hissiyatla dinleyin. Pişman olmazsınız.

Dilerim hayatınız sürekli sigortalı olsun, siz ve sevdikleriniz güvende kalın.




Yorumlar