TrafiX - Maksimum Trafik Sigortası Paketi


TRAFIX sizlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Mapfre Sigorta tarafından tasarlanan, kapsamı genişletilmiş teminatlar ve hizmetler içeren bir trafik sigortası paketidir.

TRAFIX ile sizlere daha kapsamlı bir güvence sunmak için; Zorunlu Trafik Sigortası teminatlarına ek olarak 3. şahıslara karşı daha geniş limitlerle koruma sağlayan İhtiyarı Mali Mesuliyet Sigortası ve aklınız maksimumda rahat etsin diye aracınızda bulunan yolcuları koruma altına alacak Ferdi Kaza Sigortası bu pakete dahil edilmiştir.

Bunun yanı sıra kendi aracınızı da güvence altına alabilmeniz için Hasar Destek Merkezi’nin Anlaşmalı servislerinde arıza - hasar tespit ile onarım desteği, İkame Araç, Mini Onarım, Lastik Onarım, Oto cam değişimi, Ferdi Yardım, Araç Yardım vb. teminatları içeren genişletilmiş asistans hizmetleri de pakete eklenmiştir. 

TRAFIX ile karşı araca yönelik sorumluluklarınızı güvence altına alırken kendi aracınızı ve sevdiklerinizi de koruma altına alabilirsiniz.














TEMİNATLAR:

  • Zorunlu Trafik Sigortası teminatları
  • İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası teminatları
  • Koltuk Ferdi Kaza Teminatı
  • Genişletilmiş Asistans Hizmeti

MERAK ETTİKLERİNİZ:

TRAFIX ile Zorunlu Trafik Sigortası arasındaki fark nedir?
TRAFIX ile başkalarına verebileceğiniz maddi veya bedeni zararlarda standart trafik sigortası kapsamında sahip olduğunuz teminat limitlerini İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı ile yükseltme imkanına sahip olursunuz.  Bunun yanı sıra, Ferdi Kaza Sigortası teminatları ile meydana gelebilecek bir kaza durumunda, araç içinde bulunan sürücü ve yolcuların bedeni zararlarını, belirlenen limitler dahilinde, koruma altına alırsınız. 
Ayrıca Genişletilmiş Asistans Hizmetleri kapsamında; Hasar Destek Merkezi’nin Anlaşmalı servislerinde arıza - hasar tespit ile onarım desteği, İkame Araç, Mini Onarım, Lastik Onarım, Oto cam değişimi, Ferdi Yardım, Araç Yardım teminatları ile kendi aracınızı koruma altına alırsınız.

TRAFIX ile hak kazanılmış olan hasarsızlık indirimi yeni araca aktarılabilir mi?
Satmış olduğunuz aracınız ile aynı kullanım tarzına sahip yeni bir araç almanız halinde, hak kazanmış olduğunuz hasarsızlık indirimi yeni aracınızın sigorta poliçesinde de devam edecektir. Firma adına tescilli araçlarda bu kural uygulanmaz.

Sigorta şirketini değiştirirsem hasarsızlık indirim haklarım devam eder mi?
Hak ettiğiniz hasarsızlık indirimi sigorta şirketini değiştirseniz bile devam etmektedir.

TRAFIX ile hangi kullanım tarzları teminat altına alınır?
TRAFIX; hususi (özel otomobil), kamyonet, minibüs (9-14 yolcu) kullanım tarzları için düzenlenebilir.

İhtiyarı Mali Mesuliyet Teminatı neleri kapsar?
İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı, Zorunlu Trafik Sigortası ile aynı risklere karşı koruma sağlar (aracın kullanılmasından doğan ve sigortalıya yöneltilebilecek hukuki sorumluluklar) ve Zorunlu Trafik Sigortası limitlerinin yetersiz kaldığı durumlarda devreye girer. Meydana gelen kazada, karşı tarafın zararlarını, poliçe sahibinin kusuru oranında ve poliçe teminat limitlerini aşmamak kaydıyla karşılar.

TRAFIX ile verilen Ferdi Kaza Teminatı neleri kapsar?
Ferdi Kaza Teminatı, araçta seyahat edenlerin gerçekleşen bir kaza nedeniyle; vefat, sürekli sakatlık veya tedavi masraflarını, kusur oranınıza bakılmaksızın, poliçe üzerinde yazılı limitler dahilinde karşılar.

TRAFIX’in fiyatını hangi faktörler etkiler?
Aşağıdaki faktörler prim hesabına etki etmektedir:
Aracın hasar geçmişi
Kullanım tarzı
Ruhsat sahibi bilgileri
Plaka il kodu
Poliçenin zamanında yenilenmesi veya yenilenmemesi (Trafik sigortası yaptırılması zorunlu bir sigorta olduğundan zamanında yenilenmeyen poliçeler için cezai yaptırım -süre sürprimi- uygulanmaktadır.)
Poliçe ile alınan ek teminatların (İhtiyari Mali Mesuliyet ve Ferdi Kaza) limitleri

www.mapfre.com.tr/sigorta-tr/bireysel/oto/oto/trafix-sigortasi/trafix-maksimum-trafik-sigortasi-gerekli-belgeler.jsp


Yorumlar