TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Sağlık Gideri Asgari Ücrete Ulaştı.....

Türkiye İstatistik Kurumunun, sağlık sektörü ile ilgili açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 2015 yılında 104.5 milyar TL sağlık gideri oluştu. Bu giderin, 82.1 milyar TL’si devlet tarafından karşılanırken, 22.4 milyar TL’si özel sektör sağlık harcamalarından oluştu. Bu tutarlara göre yıllık kişi başı sağlık harcaması, 1345 TL olarak belirlendi.Kişi başı 1345 TL’ye ulaşan bu rakam, aylık kişi başı asgari ücret tutarına denk gelmiş oldu. 
Bu konu üzerine görüşleri alınan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, yaşam kalitesinin yükseltilmesinin en temel yollarından biri olarak özel sağlık sigortasının edinilmesi olduğuna işaret etti. 0 – 18 yaş arasındaki bireylerin 18.8 milyonunun kamu güvencesinde SGK tarafından sigortalı olmasına karşılık, kişi başına yıllık sağlık harcamasının 1345 TL olması ve beklenmedik hastalıkların ve kazaların da olabileceği ihtimali göz önüne alınırsa, bu tutarın kişisel olarak daha da artabileceğine dikkat çeken Oğuz, sağlık sigortasının öneminin burada devreye girdiğini belirterek, ömür boyu yenileme garantileri ile kişilere ek bir güvence sağlayacağını ve yaşam kalitesini arttıracağını belirtti. Türkiye’de özel sağlık sigortası yaptıranların sayısı her geçen yıla göre artış göstermesine rağmen, rakamlar yine de olması gereken düzeylerde değil. Son yıllarda özellikle sigorta şirketlerinin özel sağlık sigortalarında ürün çeşitliliğine gitmesi, kişiye özel seçenekler sunması, ve prim tutarlarının daha makul seviyelere çekilmesi ile poliçe üretim sayılarında artış görüldü. Özellikle tamamlayıcı sigortalar, Türk Halkı tarafından daha çok talep edilen sigortalar oldu.

Anadolu sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, özel sağlık sigortalarında, gençlerin prim ödeme açısından daha avantajlı olduğunu vurgulayarak, genç yaşta yapılan sigorta poliçelerinin, hem daha uygun olduğundan hem de 4 sene düzenli yenileme sonrası beşinci yılda herhangi bir risk değerlendirilmesi yapılmadan, ömür boyu yenileme garantisi verildiğinden bahsetti. Metin Oğuz,  aynı zamanda uzun yıllar yenilenen bu poliçeler, 64 yaşından sonra ek prim ödemeksizin devam edebildiğini de sözlerine ekledi. Kişi ömür boyu sağlık güvencesi hem ayakta hem de yatarak tedavilerinde SGK güvencesi kapsamında olsa bile ek maliyet ödemekten kurtularak, kaliteli şartlarda sağlığına tekrar kavuşma imkanına ulaşıyor.

http://www.okuhaber.com/saglik/saglik-gideri-asgari-ucrete-ulasti-h3463.html

Yorumlar