AXA KONUT SİGORTASI

Sizin için özel ve değerli olanları korumaya çalışmanız kadar doğal bir durum yoktur. Sigorta sistemi de tamamen bu ihtiyacı gidermek amacıyla oluşturulmuştur. İçinde huzur bulduğunuz yuvanızı korumak için bu sistemden faydalanabilirsiniz. Evinizde oluşabilecek her türlü aksilik düşünülerek hazırlanan AXA Sigorta seçenekleri, sizin yerinize her şeyi düşünür, pratik çözümlerle acil durumlarda işinizi kolaylaştırır.

Konut Sigortası Nedir?
Konut sigortası evinizin olası badireleri çok küçük meblağlar karşılığında atlatmasını sağlayan bir güvence sistemidir. Herhangi bir tehlike anında, konutunuzda meydana gelebilecek hasarlardan cebinizden harcama yapmadan kurtulmanıza olanak sağlar. Bu hizmetlerin dışında poliçeniz kapsamında acil durumlarda destek alabilir, otel rezervasyonu, kiralık araç, tatil öncesi hizmetlerinden de faydalanarak, sigortanızdan bir kaza ya da afet durumu dışında da faydalanabilirsiniz. Ufak aksiliklerde de bu sistem imdadınıza yetişir. Su ve elektrik tesisatlarında meydana gelebilecek aksilikler, çilingir ve camlarınızda meydana gelebilecek problemler de sigortanız kapsamında sorun olmaktan çıkar.



Neden Konut Sigortası Yaptırmalıyım?
Kendinizi en güvende hissettiğiniz yer olan evinizin de korumaya ihtiyacı olabilir. AXA Sigorta'nın konutunuz için özel AXA Evim ve Lüks Evim konut sigortası seçenekleri yuvanızın ve eşyalarınızın deprem, hırsızlık, yangın gibi tehlikeler karşısında güvende olmasını sağlar. Evinizin konforu hiç bozulmasın, ağzınızın tadı kaçmasın istiyorsanız bu sigorta modeli sizin için biçilmiş kaftan. Konut sigortasını sahibi olduğunuz eve yaptırabileceğiniz gibi kiracısı olduğunuz konutlarda da değerlendirebilirsiniz. Konutta tıbbi desteğe ihtiyaç duyduğunuz durumlarda da sigortanız yanınızda. Tıbbi danışmanlık, tıbbi personel, ambulans ve ekipman desteği sağlayan konut sigortası, hastaneye yatma durumunda da işinizi kolaylaştırır. Refakatçi naklinde, acil mesajların iletilmesinde sigortanız yanınızda olmaya devam eder.

Konut Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
* Konut sigortası yaptırırken bina teminatı yüksek önem taşır. Sigorta poliçenizde konutunuzun inşa bedeli yer almalıdır. Bu bedel konutunuzun yapı birim maliyeti, kullanılan parke, kapı, mutfak dolapları gibi detayların fiyatı gibi değişkenlere bağlı olarak hesaplanır.
* Sigorta poliçenize dahil edeceğiniz eşya teminatını da hesaplarken antikalardan kıyafetlerinize bütün eşyalarınızı hesaba katmanız hasarınızın %100 karşılanmasında yüksek önem taşır.
* Poliçe süresince hasar gidermek için sigortanızdan faydalanma ihtiyacı duymadıysanız, poliçe yenilenmesi sırasında indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Neden AXA Evim Konut Sigortası Yaptırmalıyım?
* AXA Evim ve Lüks Evim konut sigortaları uygun fiyatlı seçeneklerle geniş kapsamlı sigorta poliçeleri sunar.
* AXA konut sigortaları başınıza gelebilecek her türlü aksiliği sizden önce düşünerek önlemini alır. AXA Evim yangın ya da yıldırım çarpması gibi durumlarda meydana gelebilecek hasarları karşılar.
* Evinize hırsız girmesi veya kapkaç gibi konut dışında başınıza gelebilecek durumlarda da AXA Sigorta yanınızda yer alır.
* Kısmi hasar teminatı poliçeniz kapsamında bir hasarın giderilmesinin ardından ortaya çıkabilecek uyumsuzlukların giderilmesini güvence altına alınır.
* Binaya bağlı taşınmazlarda meydana gelebilecek arıza ya da hasarlar poliçeniz kapsamında karşılanır.
* Sel ya da su baskını gibi durumları da sizden önce düşünen AXA Sigorta, hasarı karşılamakla kalmaz, otel rezervasyonundan konaklama masraflarına yanınızda olur.
* Küresel ısınma sebebiyle değişen iklim olayları yüzünden hasar gören konut sayısı her geçen yıl artmaktadır. AXA Evim fırtına durumunda oluşabilecek bütün hasarlarınızı karşılayıp, acil durum hizmetlerinden faydalanmanızı sağlar.
* Deprem durumunda da eviniz AXA Evim güvencesinde. Toprak çökmesi sonucunda binada meydana gelebilecek hasarlar poliçe kapsamında karşılanır. Ev hasar nedeniyle tahliye edilirse meydana gelecek kira kaybı ya da konaklama masrafı karşılanır.
* Grev, lokavt ya da diğer halk hareketleri sırasında konutunuzda oluşabilecek tahribatlar sigortanız dahilinde ücretsiz giderilir. Evinizde hava, deniz ya da kara taşıtlarının çarpması ciddi hasara neden olabilir. AXA Sigorta, bu gibi durumlarda oluşabilecek bütün tahribatları giderir.
* Evinizde ısınma için kullandığınız cihazların yanlış bağlanması sonucu meydana gelebilecek is lekesi gibi durumların giderilmesi sigortaya dahildir. Evinizde yer alan her tür elektronik cihaz, kaza durumunda AXA Evim güvencesi altındadır. Televizyondan ses sistemine, laptop bilgisayardan tablete bütün teknolojik ürünlerinizde meydana gelecek hasarlar cebinizden harcama yapmadan karşılanır.
* Evinizde terörist eylemler sonucu oluşabilecek problemler ücretsiz olarak giderilir. Büyük bir hasar sonucunda konutunuzun kullanılamayacak duruma gelmesi durumunda enkazın temizlenmesi ve ikamet değişikliği gibi masraflar poliçeniz kapsamında karşılanır.
* Evin dışında başınıza gelebilecek aksiliklerde de AXA yanınızda yer alır. Poliçenize ferdi kaza sigortası da dahildir.
* Jeneratör, havuz ekipmanı gibi materyallerde meydana gelebilecek hasarların karşılanmasında, işverenseniz size iş sözleşmesi ile bağlı çalışanlarınızın tazminat talep etmeleri durumunda, sigorta kapsamındaki bireylerin sorumluluğundaki evcil hayvanların yol açabileceği zararların tazmininde ve mini elektrik onarımına ihtiyaç duyduğunuzda Lüks Evim seçeneği tam size göre.
* AXA Sigorta bilgi ve danışmanlık hizmetleri dahilinde, hayatınızı kolaylaştırmak için her fırsatı değerlendirir. Başınıza bir felaket gelmese de AXA Sigorta'nın hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Evde azami 48 saat çocuk ya da yaşlı bakım desteğine ihtiyaç duymanız durumunda, sosyal faaliyetlerde rezervasyon yaptırırken, otellerde yer ayırtmanız gerektiğinde, kiralık araca ihtiyacı duyduğunuzda AXA Sigorta'nın size sağladığı kolaylık ve indirimlerden faydalanabilirsiniz.
* Kapıda kalmanız durumunda da imdadınıza AXA yetişir. Çilingir masrafları da sigortanız kapsamında karşılanır.

Konut Sigortası İle DASK Arasındaki Fark Nedir?
DASK deprem sırasında meydana gelebilecek, yangın, tsunami ya da toprak kayması gibi durumlarda oluşabilecek hasarları, poliçenizde belirlenen limitler dahilinde karşılar. Zorunlu deprem sigortası olarak tanımlayabileceğiniz DASK doğrudan deprem kaynaklı hasarların karşılanmasını sağlar. DASK'ın teminat kapsamında binanın temeli, duvarları, tavan, taban, merdivenler, çatı, baca, asansör gibi bina unsurları yer alır. Deprem sonrasında meydana gelebilecek durumlar DASK kapsamında değerlendirilmez. Enkazın kaldırılması çalışmaları, kira kaybının karşılanması, ikamet değişikliği ve alternatif konaklama masrafları DASK kapsamına dahil değildir. Deprem sonrası oluşabilecek su baskını gibi hasarlar DASK tarafından karşılanmaz. Bu durumda konut sigortası tamamlayıcı olarak devreye girer ve DASK kapsamı dışında oluşabilecek negatif durumların giderilmesinde etkili olur. Konut sigortası mobilya, beyaz eşya ya da elektroniklerinizin hasar görmesi durumunda zararınızın karşılanmasını sağlar.

Konut Sigortası Hesaplama: Prim Ödemeleri Neye Göre Hesaplanır?
Konut sigortası primleri belirlenirken, konutunuzun yer aldığı il ve ilçe, konutunuzun inşa bedeli, konutun iç tasarımında kullanılan materyalin kalitesi, maliyeti, alınan güvenlik önlemleri sigorta primlerinin hesaplanmasında önem taşır. Sigorta bedeli hesaplanırken konutunuzun satış fiyatı göz önünde bulundurulmaz. Bu aşamada konutun yapı maliyeti değerlendirmeye alınır.
Eğer poliçeniz süresince hasar desteği almadıysanız, poliçe yenilenmesi durumunda %20'ye varan hasarsızlık indiriminden faydalanabilirsiniz.


Asistans Hizmetleri
Konut Asistans Hizmetleri
7/24 konut bilgi hattı
Altta belirtilen tesisat hizmetlerinde, olay başına 450 TL limitle poliçe yılı içerisinde 3 kere;
* Su tesisatında acil tamir gerektiren durumlarda masrafların karşılanması
* Dahili elektrik tesisatında acil tamir gerektiren durumlarda masrafların karşılanması
* Çilingir ihtiyacı durumunda çilingir masrafının karşılanması
* Cam kırılması durumunda cam değişim masrafının karşılanması

Ayrıca;
* Sigortalının hastane ya da konuttan ayrılamaması durumunda faturalarının ödenmesi organizasyonu
* Acil mesajların yakınlara ya da işyerine iletilmesi
* Seyahat esnasında ikametgahta oluşan ciddi hasar nedeni ile sigortalının ikametgahına acilen dönmesi gerektiğinde ulaşımının karşılanması
* Konutun korunması ve gözetimi için yılda 1 kez 48 saatlik koruma gönderilmesi
* Konutta meydana gelen yangın ya da dahili su basması nedeni ile sigortalının otelde konaklama masraflarının 3 geceye kadar karşılanması

Konutta Tıbbi Yardım Hizmetleri
Altta belirtilen durumlarda, poliçe yılı içerisinde 3 kere;
* Konuta doktor veya ambulans yönlendirme masraflarının 400 TL'ye kadar karşılanması
* Konuta hemşire yönlendirme masraflarının 300 TL'ye kadar karşılanması

Bilgi ve Organizasyon Servisleri
* Restoran ve otel rezervasyonları
* Yurtiçi / yurtdışı paket turlar ve kültür turlarında indirim avantajı
* Çiçek veya hediye sepeti gönderilerinde indirim avantajı
* Araç kiralama organizasyonlarında indirim avantajı
* Opera, bale, konser, fuar, festival, tiyatro oyunları ve sinema gösterimlerine dair bilgi ve rezervasyon organizasyonları
* Seyahat edeceğiniz yere ilişkin para birimi, kur, elçilik, hava durumu gibi bilgilerin paylaşılması

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri
* Sigortalının hastanede yatarak tedavi görmesi gibi acil veya ani ihtiyaç durumlarında konuttaki çocuklara bakılması için profesyonel bakıcı yönlendirilmesi
* Sigortalının hastanede yatarak tedavi görmesi gibi acil veya ani ihtiyaç durumlarında konuttaki bakıma ihtiyaç duyan aile büyüklerine bakılması için profesyonel bakıcı yönlendirilmesi
- Evde Çocuk ve Yaşlı Bakım Hizmetleri sadece İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde sağlanmaktadır.
- Evde Çocuk ve Yaşlı Bakım Hizmetleri acil durumlar haricinde indirimli organizasyon olarak da sağlanmaktadır.

Kombi Bakım
Kombi bakımı kapsamında yılda 1 kez ücretsiz AXA Sigorta'nın anlaşmalı kombi tedarikçileri tarafından;
* Arıza tespiti,
* Kapağın sökülerek kombide biriken tozun temizlenmesi,
* Fan kontrolü,
* Ejantör kontrolü,
* Gaz basıncının ölçümlenmesi,
* Elektrik kaçağı kontrolü

Evcil Hayvan Bakım
Evcil hayvan bakımı kapsamında yılda 1 kez ücretsiz AXA Sigorta'nın anlaşmalı veteriner kliniklerinde;
* Evcil hayvan (PET) Hizmet Paketi
* Veteriner hekim muayenesi
* Tırnak kesimi
* Göz temizliği
* Kulak temizliği
* Parazit damlası veya pire tasması
* Anlaşmalı pansiyonlarda (İstanbul) poliçe yılı içerisinde azami 3 gün ücretsiz konaklama
* Anlaşmalı veteriner kliniği ve petshoplarda %20’ye varan indirimlerle hizmet

Hasarsız günler dileriz...

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56



Yorumlar