ANADOLU SIGORTA’DAN YINE BIR İLK : “UÇUŞUM GÜVENDE” SIGORTA POLIÇESI

Yenilikçi uygulamaları ile sigorta sektöründe her zaman öncü olan Anadolu Sigorta, Türkiye'de ilk ve tek olan "Uçuşum Güvende" Sigortası ile yanınızda...
"Uçuşum Güvende" Sigortası ile tarifeli yurtiçi uçuşlarda veya kalkış ya da varış noktası Türkiye olan tarifeli yurtdışı uçuşlarda, poliçe kapsamına giren uçuş gecikmesi ya da uçuşun iptal edilmesi halinde, başka hiç bir koşula ya da belgeye gerek olmadan bilet sahibi sigortalımıza anında 500.-TL ödeme yapılmaktadır.

Ödeme; uçuşun 2 saat gecikmesi halinde veya uçuş günü veya bir gün öncesinde havayolu şirketi tarafından uçuşun iptal edilmesi halinde sigortalıdan herhangi bir belge talep edilmeden otomatik olarak sigortalının hesabına yapılmaktadır.
Bu ürünümüzde klasik sigorta ürünlerinden ve hasar süreçlerinden farklı olarak sigortalıdan herhangi bir beyan ve/veya belge talep edilmemekte, hak edilen tazminat ödemesi bir zarar ya da kayıp oluşup oluşmadığına bakılmadan ve başkaca herhangi bir koşula bağlı olmaksızın sigorta ettirenin hesabına anında ve otomatik yapılmaktadır.
Ayrıca poliçede bilgileri girilmiş olan uçuşun poliçede belirtilen koşullar çerçevesinde gecikmesi ya da iptal edilmesi halinde sigortalıya SMS ile uçuşunun geciktiği veya iptal olduğu ile ilgili bilgilendirme yapılarak tazminat ödeme sürecinin başladığı iletilmektedir.
Bu kapsamda, sigorta ettirene gerekli bilgilendirmelerin ve tazminat ödemesinin otomatik yapılabilmesi için poliçe düzenlenirken sigorta ettirenin cep telefonu bilgisi ile birlikte IBAN numarasının eksiksiz ve doğru girilmesi önem arz etmektedir.
Ürün hakkında bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, “Uçuşum Güvende Sigortası parametrik sigorta türündeki ilklerden bir tanesi. Bu ürünümüzde, uçuşun poliçede yazılı süreler içinde her ne sebeple olursa olsun gecikmesini; veya iptal olmasını takiben tazminat ödemesini sigortalıdan hiçbir belge talep etmeden; herhangi bir zarara / kayba uğrayıp uğramadığına bakmadan ve başka herhangi bir koşula bağlı olmadan anında otomatik olarak sigortalının hesabına aktarıyoruz” dedi.
Ekstra bir ödeme
Sönmez, “Bunu, söz konusu uçuşun belirtilen süreden fazla geciktiğini ya da iptal olduğunu anında ve otomatik olarak haber veren uygulamalarla kurduğumuz bağlantılar sayesinde anında ve otomatik olarak yapıyoruz. Söz konusu ödemenin yolcunun havayolu şirketi nezdinde sahip olduğu mevcut haklarının dışında; ekstra verilecek bir tutar olduğunu vurgulamakta da fayda var. Bir örnek ile açıklamak gerekirse; İstanbul – Antalya arası uçuşunuz için ‘Uçuşum Güvende’ sigortası satın aldınız. Bu uçuş havayolu şirketi kaynaklı iptal oldu veya 2 saatin üzerinde bir gecikme yaşandı. Uçuş iptal ise bildiğiniz üzere, biletinizi ileri bir tarihe kaydırabilir veya para iadenizi alabilirsiniz. Gecikme söz konusu ise havalimanında beklemek durumunda kalırsınız. Uçuşum Güvende sigortanız varsa ekstradan 500 TL hesabınıza Anadolu Sigorta tarafından otomatik olarak gönderilir” dedi.
https://www.sigortamedya.com.tr/anadolu-sigortadan-ucusum-guvende-sigortasi/

Detaylı bilgi ve teklif için
Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56 


Yorumlar