TSS & ÖMÜR BOYU YENİLEME GARANTİSİ

ANADOLU TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI YENİLEME GARANTİSİ

Anadolu Sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında, sigortalılıklarını Anadolu Sigorta’da 4 yıl kesintisiz olarak devam ettiren ve son 4 yıl, her bir yıl için poliçelerinde ödenen tazminatların primlere oranları %100’ün altında olan bireysel sigortalılara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi verecektir.



4. yılın sonunda yapılan ilk değerlendirmede Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi almaya hak kazanamayan sigortalılar, her yıl poliçe yenileme dönemlerinde son 4 yıllarındaki tazminat/prim oranlarına bakılmak suretiyle, tekrar Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi değerlendirmesine alınacaklardır. Her yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda 64 yaşına kadar Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisine hak kazanamayan sigortalıların ve 62, 63, 64 yaşında Anadolu Sigorta’da ilk kez sağlık sigortası kapsamına alınan sigortalıların poliçeleri, 65 yaşından itibaren normal prime ilave olarak % 30 yaş ek primi alınarak 75 (hariç) yaşına kadar yenilenecektir.

65 yaşına gelene kadar herhangi bir yaşta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi’ne hak kazanmış olan sigortalılara ise, 65 ve sonrasındaki yaşlarda düzenlenen poliçelerinde %30 yaş ek primi uygulanmayacaktır. Bu kişilerin poliçelerinde herhangi bir üst yaş limiti olmayacaktır. Sigortalının yaşı, poliçe düzenlendiği tarihten kişinin doğum tarihinin gün/ay/yıl olarak çıkarılmasıyla bulunur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi bireye özel olarak verilir. Aile bireyleriyle birlikte sağlık sigortası kapsamında olan kişilerden birisine Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi verilmesi, poliçedeki diğer aile bireylerine de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi verildiği anlamına gelmez. Sigortalılarımız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi aldıkları tarihte geçerli olan özel şartlara tabi olacaklardır.

Özel Sağlık Sigortası kapsamında, Ömür Boyu Yenileme alan bir sigortalı Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na geçerken, yenileme garantisi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi olarak değiştirilecektir.

Anadolu Sigorta’da grup sağlık sigortası kapsamında sigortalı iken grup poliçesi kapsamından çıkan kişiler en fazla 1 ay içinde Tamamlayıcı bireysel sağlık sigortası yaptırmak için başvurmalıdırlar. Grup poliçesi kapsamından çıkış tarihinden sonra en fazla 1 ay içinde Anadolu Sigorta’ya Tamamlayıcı bireysel sağlık sigortası yaptıran sigortalıların, ileriki tarihlerde yapılacak Tamamlayıcı Yenileme Garantisi değerlendirmesi sırasında, Anadolu Sigorta’daki grup sigortalılık süreleri ve grup sigortası kapsamındaki tazminat - prim oranları göz önünde bulundurulacaktır.

Sigortalının “Ömür Boyu Yenileme Garantisi”ne hak kazandığı kurumsal sağlık sigortası kapsamından çıkıp, bireysel tamamlayıcı sağlık sigortası satın alması halinde, sigortalının kesintisiz ilk kez kurumsal sağlık sigortası yaptırmadan önce ortaya çıkan hastalıkları ve/veya sigortalının grup poliçesinde muaf tutulmuş olan hastalıkları, yaptıracağı bireysel poliçesinde kapsam dışı bırakılacaktır. Anadolu Sigorta bu uygulama sırasında, sigortalının sağlık durumuyla ilgili bilgi almayı gerekli gördüğü hallerde sigortalılardan bazı tetkikler yaptırmalarını isteyebilecektir.

Yorumlar