DRONE SİGORTASI


Kısaca Dronelar ve faaliyet alanlarından bahsetmek gerekirse; 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 22 Şubat 2016 tarihinde yayımlanan “İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı” çerçevesinde İnsansız Hava Araçları(İHA) için sorumluluk sigortası düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir. Sivil Havacılık Kanunu çerçevesinde 25 kg üstü İHA ile ağırlığına bakılmaksızın ticari faaliyet gerçekleştiren İHA’lar sigorta kapsamına girmektedir. Kişisel kullanım ve hobi amaçlı kullanılan İHA’lar için ise sigorta yaptırılması zorunlu değildir

Sivil Hava Araçları Üçüncü Şahıs Mali Sorumluluk Sigortası Hakkında Yönetmelik çerçevesinde İHA’lar için ağırlıklarına göre zorunlu üçüncü kişi sorumluluk sigortası limitleri belirlenmiştir. 



Anadolu Sigorta, zorunlu limitler çerçevesinde ticari amaçla kullanılan İHA’lar için üçüncü kişi sorumluluk sigortası düzenlemektedir. Poliçemiz İHA’ların 3.şahıslara zarar vermesi durumunda maddi ve manevi oluşabilecek tazminat taleplerini teminat altına almaktadır. İHA’nın gövdesine ilişkin poliçe zorunluluğu bulunmayıp teminat sağlanmamaktadır. 

Gelecek dönemlerde ise faaliyet alanlarının genişleyeceği, haberleşme, sağlık, turizm ve lojistik gibi sektörlerde daha aktif göreceğimiz İHA’lar için olan Anadolu Sigorta ürününü bilginize sunarız.


Yorumlar