İHTİYARİ MALİ MESULİYET TEMİNATI

Kasko poliçelerimizi yaptırırken, birçoğumuzun duyduğu, ama içeriği hakkında fazla bilgimiz olmayan bir teminat…

İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı

Aracınızla karşı tarafa vereceğiniz maddi veya bedeni zararlarda, trafik sigortanızın limitlerinin yetersiz kalması durumunda, İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı devreye girmektedir.
Sizin hatalı olduğunuz bir trafik kazasında, 2022 yılında trafik sigortanız, karşı tarafın zararını araç başına 100.000 TL ve kaza başına 200.000 TL limitle karşılamaktadır.
Karşı tarafın aracındaki maddi hasar 100.000 TL’nin üzerinde ise kasko poliçenizdeki İMM teminatı, devreye girmektedir. Kasko poliçenizde İMM teminatı çok düşük veya yok ise bu zararı kendiniz ödemek zorunda kalabilirsiniz.


Trafik Sigortası kapsamında manevi tazminatlar karşılanmamaktadır.
Karıştığınız bir kazada manevi tazminat ödemek zorunda kalırsanız, kasko poliçenizde yer alan İMM teminatı kapsamında verilmesi gereken manevi tazminat teminatı, devreye girmektedir.
Ek prim ödeyerek, kasko poliçenize dâhil edebileceğiniz İMM teminatını sınırsız olarak seçebileceğiniz gibi tercihinize göre daha alt limitlerle de talep edebilirsiniz.
Bazı sigorta şirketlerinin kasko poliçeleri kapsamında, aracınızın onarımı süresince size verilen ikame aracın kullanımı esnasında, karışabileceğiniz bir kazada da poliçenizde bulunana İMM teminatını belirlenen limitler dâhilinde kullanabilirsiniz.

Kazasız günler dileriz.

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56


Yorumlar