DOĞUM TEMİNATI & ANADOLU BİREYSEL SAĞLIK SİGORTASI

Anadolu Bireysel Sağlık Sigortası kapsamında sahip olabileceğiniz doğum teminatının ayrıntılarını bulabileceğiniz yazımızı dikkatlerinize sunmak isteriz.

Doğum Giderleri
Doğum teminatı isteğe bağlı teminat olup, ek primle alınması durumunda poliçeye dahil edilecektir. 
İlk kez sağlık sigorta poliçesi alacak olan sigortalıların, mevcut ürünlerimiz içinde yer alan doğum paketli ürünlerden birini seçmesi ve sunulan doğum limitini belirleyerek doğum teminatını poliçesine ilave ettirmesi gerekmektedir.
Mevcut sağlık sigortası poliçesi olup, poliçesini yeniletecek olan sigortalının bu teminatı kullanmaya hak kazanabilmesi için; yenilenen poliçesine doğum teminatını ilave etmesi, poliçenin yenilendiği sırada hamile olmaması, hamile ise bir önceki poliçesinde doğum teminatının olması gereklidir.
Doğum teminatı, sigortalının doğum teminatı bulunan bir poliçe kapsamına dahil olmasından 1 yıl sonra yürürlüğe girer. 
İlk poliçe yılında gerçekleşen doğum giderleri, gebelik mutat kontrolleri, gebelik ve doğumun neden olduğu komplikasyonlara ilişkin giderler poliçe kapsamı dışındadır.
Doğum teminatı ile ilgili giderler sigortalının ikinci poliçe yılında ödenmeye başlar.
Doğum giderleri, teminat limiti dahilinde %100 oranında ödenir. 
Ek olarak oda-yemek-refakatçi, tanı birimleri, ilaç, doktor ve diğer teminatlar yürürlüğe girmez. 
Doğum sırasında gerçekleşen giderler, 1 yıllık poliçe döneminde sadece 1 kere
ödenir.
Poliçe kapsamında yer alan çocuk statüsündeki sigortalılar Doğum Giderleri teminatından yararlanamazlar.

Hesaplı Sağlık Sigortası, Hesaplı Plus Sağlık Sigortası, Hesaplı Maksi Sağlık Sigortası ve Yardımcı paket ürünlerine doğum teminatı eklenmemektedir. Bu nedenle gebelik mutat, doğum, gebelik ve doğumun komplikasyonlarına ilişkin giderler karşılanmaz.

Doğum Teminatın Kapsamı
Normal doğum, sezaryen giderleri, gebelik mutat kontrollerine ait giderler ve gebelik ve doğumun neden olduğu rahatsızlıklara ilişkin giderler (zorunlu kürtaj,
düşük, düşük tehdidi, gebelik kusmaları, doğum sonrası komplikasyonları vb.) doğum giderleri teminatı limiti dahilinde ödenir. 
Ek olarak oda-yemek-refakatçi, tanı birimleri, ilaç, doktor ve diğer teminatlar yürürlüğe girmez. 
Doğum teminatı kapsamına giren mutat kontroller haricindeki tüm giderler, 1
yıllık poliçe döneminde sadece 1 kere ödenir. Zorunlu kürtaj ve düşük ile ilgili giderler için adet sınırlaması bulunmamaktadır.
Non-invaziv yani girişimsel olmayan ( NIFTY, Harmony, Prena vb.) prenatal testler; Doğum Giderleri Teminatı limitinden düşülmek şartıyla anlaşmalı kurumlar için; anlaşmalı kurum fiyat protokolündeki amniyosentez ücreti kadar, anlaşmasız
kurumlar için ise; Türk Tabipleri Birliği'nin güncel fiyat ve uygulama esaslarında belirtilen amniyosentez ücreti kadar ödenir.

Gebelik Mutat Kontrolleri
Bu teminat, ek prim ödenerek poliçesine doğum teminatını ilave etmiş sigortalılar için geçerlidir.
Doğum teminatlı bir poliçeye sahip olarak 1 yılını tamamlayan sigortalılara gebelik süresince gebelik ile ilgili (gebelik mutat kontrolleri) her türlü doktor muayene, tetkik ve tedavi giderleri, Doğum Giderleri Teminatı limitinden düşülmek şartıyla poliçede belirtilen limit ve oran dahilinde ödenir.
Diğer sigorta şirketlerinden Anadolu Sigorta’ya geçiş yapan kişilerin de, diğer sigorta şirketinde doğum teminatına hak kazanmak için bekleme süresini doldurmuş olsalar dahi, Anadolu Sigorta’daki ilk yıllarında doğum mutat kontrolleri
ile ilgili giderleri ödenmez.
Önceki gebelik döneminde yapılan bir düşüğün nedeninin araştırılmasına yönelik giderler poliçe kapsamında değildir.
Gebelik süresince, bebeğin rahatsızlanması sonucu ortaya çıkabilecek her türlü gider poliçedeki doğum teminatı kapsamında değerlendirilir.
Bebeğin sağlık durumunun, gebeliğin devamı ve anne sağlığı için risk oluşturduğu durumlarda zorunlu kürtaj giderleri doğum giderleri teminatından ödenir. Mevcut durumun doktor raporu ve USG ile belgelenmesi gerekmektedir.
Diğer sigorta şirketlerinden birinde sigortalılıkları sona erdikten sonra Anadolu Sigorta tarafından sağlık sigortası kapsamına alınan sigortalılar için de, ilk yıl doğum teminatına ait giderler ödenmez.
Sağlıklı günler dileriz...
Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56





Yorumlar