22 Aralık 2017

EĞİTİMDE İYİ İHTİMALLER SİGORTASI

Eğitim sigortayla daha güzel...

Çocuklu aileler için en değerli varlıkları olan çocuklarının, kendi başlarına gelmesi muhtemel bir kaza ya da vefat durumunda eğitimlerine devam etmelerini sağlayan ve bunu ekonomik bir güvenceyle gerçekleştiren Eğitim Sigortası, hızla popüler oluyor. Tüm eğitim seviyeleri için geçerli olan Eğitim Sigortasının veli açısından maliyeti ise eğitim için ayrılan ortalama 20 yıllık bütçenin %3’ünü geçmiyor.

Ülkemizde ilk ve orta öğretim kurumlarında yaklaşık 1.5 milyon öğrenci özel okullarda okuyor. Bu okulların fiyatları büyük kentlerde yıllık 15 bin liradan başlayıp 100 bin lira seviyelerine kadar ulaşırken, diğer birçok kentimizde ise 10-20 bin lira aralığında seyrediyor.

Özel okullarda öğrenciler, bursluluk dışında, devletin son 4 yıldır uygulamaya koyduğu belli sayıdaki öğrenciye verilen 4 bin liraya varan destek haricinde tamamen ailelerinin desteğiyle okuyabiliyor. Beklenmedik bir şekilde bu desteğin kaybolması ise çocuklarımızın eğitim hayatını zorlayabiliyor.



Ülkemizde üniversite seviyesinde ise 7 milyon öğrencinin 500 bini özel üniversitelerde öğrenim görüyor. Eğitim Sigortası, bu kesim için daha fazla önem taşıyor. Çünkü, eğitim ücretlerini karşılayan ebeveynlerinin vefat veya maluliyeti halinde, eğitim ücretini karşılayacak başka biri çıkmazsa, öğrencinin özel eğitim kurumunda okuması pek mümkün görünmüyor. İlk ya da orta öğretim olsa özelden devlete geçmesi söz konusu olabilir ama üniversitede öyle bir geçiş de mümkün değil. Çünkü, özel ya da devlet, üniversitede okumak için mutlaka sınava girip bir yeri kazanmak gerekiyor. Yani, özel üniversitede okuyan bir öğrenci, kayıt parasını ödeyemediği için okuldan ayrılırsa eğitim hayatı kesintiye uğramış oluyor. Üniversiteye devam etmesi için tekrar sınava girip bir devlet üniversitesi kazanması gerekiyor.

Üniversitede okuyan öğrencinin ailesinin yaşı, ilköğretimde okuyan öğrenci velisine göre artık daha yüksek oluyor ve riziko artıyor. Yani, üniversitede okuyan bir öğrenci için Eğitim Sigortası büyük önem taşıyor.

FARKLI ÖZELLİKLERİ OLAN SİGORTA ÜRÜNLERİ

Sektörde çok sayıda sigorta şirketinin farklı içerikte Eğitim Sigortası ürünü bulunuyor. Bu durumda sigorta şirketleri müşterilerini, ürünün içerikleri hakkında detaylı bilgi edinmeleri konusunda uyarıyor. Poliçe kapsamında verilen teminatların içeriklerine ve özel şartların getirdiği istisnai durumlarda sunulan detaylara dikkat etmeleri öneriliyor.  Verilen teminatlarla herhangi bir kaza halinde vefat, sürekli sakatlık, kritik hastalıklar ve işsizlik gibi olası durumlara karşı sigortalılar güvence altına alınıyor.

İHTİYACA GÖRE SİGORTA SEÇENEKLERİ

En az 4, en fazla 20 yıllık süreyle devam eden Eğitim Sigortası seçenekleri bulunuyor. Ürün ihtiyacı aile yapısına göre farklılık gösterebiliyor. Sadece bir velinin gelir elde ettiği ailelerde sadece bir veli Eğitim Sigortası alarak çocuğunun eğitimini teminat altına alabiliyor. Buna karşılık iki ebeveynin de çalıştığı ailelerde teminat ikiye bölünerek her iki veli de riske karşı önlem alabiliyor. Okul yetkililerinin, sigortanın gerekliliği konusunda bilinçlendirilmesi de, Eğitim Sigortasının tanıtımı ve farkındalığı açısından önemli bir yol alınmasını sağlıyor.

Eğitim Sigortası’nın veli açısından maliyeti, eğitim için ayrılan ortalama 20 yıllık bütçenin tahminen en fazla %3’üne denk geliyor. Bu hesaplama yapıldığında, çocuklarının kesintisiz bir eğitim hayatı sürmesini amaçlayan veliler için bu ürünün uygun olduğu söylenebilir.  Ayrıca sektörde yıllar geçtikçe maliyeti düşen Eğitim Sigortası ürünleri sunuluyor. Yani, örneğin 10 yıllık risk süresi azaldıkça primler de düşüyor.
http://www.sigortacigazetesi.com.tr/egitim-sigortayla-daha-guzel/
21 Aralık 2017

18 Aralık 2017

İHTİYARİ MALİ MESULİYET SİGORTASI


Karayolunda kusurlu olarak karşı tarafa verilen zarar, zaman zaman trafik sigortası limitlerini aşmaktadır. Bu yetersizlik maddi zararlarda olduğu gibi ölüm veya sakatlık hallerinde de ortaya çıkabilmektedir.

Örnek vermek gerekirse; 33 yaşında, evli, iki çocuk babası bir kişi, kusuru olmaksızın trafik kazasında hayatını kaybederse ödenecek tazminatın ne olacağını biliyor musunuz? Tazminat tutarı 1.828.000 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada iki çocuğun yaşları 4 ve 7 olarak alınmıştır. Yaşlar daha küçük olursa tazminat tutarı büyüyecek; daha büyük olursa tazminat tutarı küçülecektir. (Yaklaşık değerlerdir.)



Sonuçta bu zarar için trafik sigortasının 330.000 TL ödeyeceği düşünülürse; yaklaşık 1.500.000 TL tutarındaki tazminat araç sahibinin üzerinde kalacaktır.

Bu sorumluluğu Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası (İMM) ile sigortacıya devredebilirsiniz. Bu teminat genelde kasko sigortasına ek teminat olarak eklenmektedir. Bu sigorta kesinlikle trafik sigortası yerine geçmemekte; trafik sigortasının yetmediği durumlarda ilave olarak trafik sigortasının üzerine ilave olarak gelmektedir.             Yukarıdaki örnekten yola çıkacak olursak; trafik sigortası olmayan ancak 3.000.000 TL teminat veren İMM poliçesi olan bir araç sahibi, 1.828.000 TL tazminat ile karşı karşıya kalırsa; İMM trafik sigortası sorumluluğunda kalan ilk 330.000 TL'yi ödemez; sadece bu tutarın üzerinde kalanı öder.

Ancak trafik sigortasının manevi tazminatlar gibi hiç teminat vermediği bir alanda ise sigorta bedelini aşmamak kaydıyla tazminatın tamamını öder.
18 Aralık 2017 


http://www.tsev.org.tr/sayfa/ihtiyari-mali-mesuliyet-sigortasi
x

KAYAK VE SNOWBOARD YARALANMALARI TEMİNAT ALTINDA

Kayak Keyfi Anadolu Sigorta Güvencesinde...

Sömestr tatili yaklaşırken, seyahat planları da yapılmaya başlandı. Özellikle yurtdışı kış ve kayak tatillerinde, tatilcileri bekleyen risklere işaret eden Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, tüketicileri tatillerini planlarken yurtdışı seyahat sigortalarını atlamamaları konusunda uyardı. Yurtdışı seyahat sigortasının yalnızca vize alınırken, mecburen yaptırılması gereken bir sigorta olarak algılanmaması gerektiğini belirten Oğuz, “Yurtdışı seyahat sigortası zorunlu olmasının ötesinde, pek çok riskten koruduğu için tatil keyfini de sigorta altına alıyor. Anadolu Sigorta’dan poliçe yaptıran sigortalılar, sadece zorunlu tutulan 30.000 Euro’luk sağlık teminatlarına değil; bagajın kaybolmasından tarifeli bagajların zarar görmesi, çalınması veya gecikmesine kadar tatil keyiflerini kaçırabilecek pek çok aksiliğe karşı da kendilerini koruyorlar” dedi.



Kayak teminatını unutmayın
Anadolu Sigorta yurtdışı seyahat sigortası ile kayak yaralanmaları ile ilgili giderleri de poliçe kapsamı içine aldırmak mümkün. Yurtdışı seyahatine çıkmadan önce, yurtdışı seyahat sigortasına kayak teminatını ekleyenler hem kayak/snowboard keyfini doyasıya yaşıyor hem de karşılaşabileceği kötü sürprizlere karşı kendini güvenceye alıyor. Ayrıca tarifeli uçuş esnasında, check-in işleminden geçmiş kayak ve snowboard ekipmanlarının kaybolması, çalınması veya zarar görmesi durumlarında da 350 Euro'ya kadar tazminat garantisi yine poliçe kapsamında verilebiliyor.
Tatillerini yurt dışındaki kayak merkezlerinde geçirecek tatilcilere, sigortalarına kayak teminatını eklemelerini öneren Oğuz, “Kayak tatillerinde kaza ve yaralanma maalesef çok sık karşılaşılan olaylar. Anadolu Sigorta kayak teminatı da eklenebilen seyahat sigortası ürünü ile müşterilerini tüm bu risklerden koruyor” dedi.

18 Aralık 2017

10 Aralık 2017

KONUT PAKET SİGORTASI & ELEKTRONİK CİHAZ TEMİNATI

Konut Paket Sigortası

Konut Paket Sigortası teminatlarından sadece birisi olan, Elektronik Cihaz Sigortası teminatı genellikle önemsenmemektedir. Bu yazımızda, ayrıntılı olarak inceleyeceğimiz yaşanan gerçek olaylarda, bu teminatın sigortalılarımız için ne kadar önemli olduğunu ele alacağız...
Öncelikle bu teminatın kapsam ve muafiyetlerini inceleyecek olursak;
Elektronik Cihaz Sigortası Kapsamı:
Teminat kapsamına dahil olan kıymetler;
Adresi poliçede belirtilen sigortalı konutta bulunan, aksam ve teferruatı da dahil olmak üzere;
  • masaüstü bilgisayarlar,
  • televizyon,
  • sinema ve ses sistemleri,
  • buzdolabı,
  • derin dondurucu,
  • çamaşır (yıkama/kurutma) makinesi,
  • bulaşık makinesi,
  • fırın,
  • mikro dalga fırın,
  • ocak,
  • davlumbaz,
  • elektrikli şofben,
  • kombi,
  • elektrikli panjur,
  • müzik seti,
  • elektrik süpürgesi,
  • video,
  • VCD/DVD/Blueray cihazı,
  • alarm ve güvenlik sistemleri,
  • klima/ısıtma-soğutma sistemleri vb. elektronik/elektrikli cihazlar,
Her bir olayda, “Ev Eşyası” sigorta bedelinin %10’u limit ile “Elektronik Cihaz Sigortaları Genel Şartları” çerçevesinde ve 100 TL muafiyetle teminat altına alınmıştır. (Burada belirtilen rakamlar sigorta şirketlerine ve zamana göre değişiklik gösterebilir.)

İstisnalar;
Hasar tarihinde modeli on yıldan eski olan cihazlar,
Aksam ve teferruatı da dahil olmak üzere; cep telefonları, dizüstü/tablet bilgisayarlar, elektronik veri depolama cihazları, teyp ile telsiz, her türlü yazılım ve programlar, elektronik oyunlar ve elektronik veriler, taşınabilir CD/VCD/DVD vb. göstericiler, projeksiyon cihazları, hesap makinesi, fotoğraf makinesi, kamera, dürbün vb. optik cihazlar, elektrikli küçük ev aletleri (robot, mikser, ütü, vantilatör, saç kurutma makinesi, tost makinesi, su ısıtıcıları, portatif pişirme cihazları, kişisel bakım amaçlı kullanılan elektrikli cihazlar, baskül, şarjlı el süpürgesi) kapsam dışındadır.

Gelelim yaşanan gerçek olaylarda, bu teminatın hangi hasarları karşıladığına !!!

Ahmet Bey, 2015 yılından beri sahibi olduğu konut için acenteliğimizden konut paket poliçesi düzenletmektedir. Sigortalımız ilk olarak, Ağustos 2015’te 324 TL prim ile konut paket sigortasını satın almıştır.

2015 Nisan ayında yaşanan ilk hasarda voltaj dalgalanması nedeni ile mutfak fırının saati arızalanmış ve bu nedenle fırın çalıştırılamaz duruma gelmiştir. Hasarla ilgili sigortalımızın sigorta şirketine sunduğu beyanı aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Arızanın maliyetini gösteren fatura:



Voltaj dalgalanmasından kaynaklanan, bu arıza nedeni ile sigortalımızın 430 TL olan zararı, Elektronik Cihaz hasarlarında uygulanan 100 TL muafiyet tatbik edilerek 330 TL olarak karşılanmıştır.

Sigortalımızın poliçesi Ağustos 2016’da 301 TL primle yenilenmiştir.

Eylül 2015’te yine voltaj dalgalanması nedeni ile bu sefer konutta bulunan alarm sistemi zarar görmüştür. Bu hasarla ilgili sigortalımızın beyanı:
Arıza giderildikten sonra teknik servisten alınan fatura:

Voltaj dalgalanmasından kaynaklanan, bu arıza nedeni ile sigortalımızın 850 TL olan zararı, Elektronik Cihaz hasarlarında uygulanan 100 TL muafiyet tatbik edilerek, 750 TL olarak karşılanmıştır.

Şubat 2017’de aynı konutta voltaj dalgalanması nedeni ile kombide arıza yaşanmıştır. Bu arıza ile ilgili olarak sigortalımızın beyanı:
Kombi arızası sigortalımız tarafından teknik servise yaptırılmış ve teknik servis raporu sigorta şirketine sunulmuştur.

Bu arıza da 2.700 TL olan hasar %10 muafiyetle (270 TL kesinti) 2.430 TL olarak sigortalımıza ödenmiştir.

Yaşanan bu üç hasar sonunda, Ağustos 2017’de yenilenen konut poliçesinin fiyatı 484 TL olarak tahsil edilmiştir.

Üç yıllık süre zarfında düzenlenen poliçeler için 1.109 TL prim tahsil edilmişken, yaşanan üç ayrı hasar için toplamda 3.510 TL ödeme yapılmıştır.


Yaşanan bu gerçek olayda görüldüğü gibi ödenebilir primle, sahip olabileceğiniz konut paket sigortası ile ev sahibi veya kiracı olarak yaşadığınız veya kiraladığınız konutta, karşı karşıya olduğunuz pek çok riski teminat altına alabilirsiniz…

10 Aralık 2017

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için:
www.bizbize.com.tr
www.bizbizesigorta.com.tr
0 312 473 21 56
0 532 262 41 32 numaralı telefonlarla bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Değer Teminatı & Allianz Sigorta

Yeni satın aldığınız sıfır km aracınızın  ilk tescil tarihinden itibaren geçecek bir yıllık süre içerisinde, meydana gelecek tam ziya (pert)...