İKİ KONUTTAN BİRİ SİGORTALI

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, yapılan çalışmaların 1999 depreminden bu yana önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, "Şu an 8 milyon sigortalı sayısına ulaştık. Ülkemizdeki yaklaşık her iki konuttan biri sigortalı. Ulaştığımız sigortalılık oranı da yüzde 45 seviyesinde." dedi.

DASK'ın düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda finale kalan projelerin yarıştığı etkinlikte konuşan Kayacı, DASK olarak, Türkiye'nin deprem bilinci çalışmalarında önemli rol oynayan sigortalılığa ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini, bu çalışmalar kapsamında her kurum ve kuruluş ile iş birliği yaptıklarını anlattı.


Kayacı, yapılan çalışmaların 1999 depreminden bu yana önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz dönemde yoğun bilinçlendirme ve poliçe yenileme çalışmalarımız, bunun yanı sıra mevzuatta yapılan değişikliklerle şu an 8 milyon sigortalı sayısına ulaştık. Ülkemizdeki yaklaşık her iki konuttan biri sigortalı. Ulaştığımız sigortalılık oranı da yüzde 45 seviyesinde. Bununla birlikte ülkemizde henüz ulaşamadığımız ve zorunlu deprem sigortası sistemine dahil etmemiz gereken daha çok sayıda konut sahibi olduğunu da unutmayalım." Kayacı, sigorta kadar önemli bir diğer konunun da, depreme dayanıklı bina üretmekten geçtiğini söyledi.

http://www.sigortagundem.com/haber/turkiyede-iki-konuttan-biri-sigortali/1192594#ixzz4gbfRodcQ

Yorumlar