17 Şubat 2019

ANADOLU SİGORTA BEBEĞİ


Anadolu bireysel sağlık sigortası kapsamında doğum teminatlı bir poliçede bir yılını tamamlayarak doğum teminatını kullanmaya hak kazanmış olan sigortalılarımızın yeni doğan bebeklerinin “Anadolu Sigorta Bebeği” olabilmeleri için;
*  Annenin bireysel sağlık sigortası kapsamında en az bir yıllık bekleme sigortalılık süresini tamamlaması ve doğum teminatını kullanmaya hak kazanması,
*  Doğum tarihinden sonraki 15 gün içinde bebek için başvuru formunun doldurularak annesi ile aynı bireysel planda sigortalanması,
*  İlk yenileme döneminde plan değişikliği yapılsa dahi anne ve bebeğin aynı poliçe kapsamında sigortalanması gerekmektedir.
Anadolu Sigorta Bebekleri;
*  Doğum tarihi itibarıyla Ömür Boyu Yenileme Garantisi verilerek sigorta kapsamına alınırlar,
*  Bu bebeklerin doğuştan gelen hastalıklarına ait sağlık giderleri poliçe kapsamında ödenir,
*  Bu bebeklere, bazı ameliyatlar için uygulanan 1 yıllık ameliyat bekleme süreleri uygulanmaz,
*    Anadolu Sigorta Bebekleri yenidoğan kuvöz teminatına hak kazanırlar.

Doğum tarihinden itibaren 15 gün içinde sigortalanmak için başvurusu yapılmayan ya da sigortalanma başvurusu daha sonraki tarihlerde yapılan bebekler, tıbbi risk değerlendirmesi yapılarak başvuru tarihi itibarıyla sigortalanır. 
Bu bebeklere Anadolu Sigorta’da sigortalandığı tarih itibarıyla Ömür Boyu Yenileme Garantisi verilir ancak, doğuştan gelen hastalıklarına ait giderler poliçe kapsamı dışında bırakılır.
Detaylı bilgi için 

07 Şubat 2019

KONUT SİGORTASI & DAHİLİ SU HASARI


Ali Bey, Mart 2018’de 233 TL prim ödeyerek, Ankara Çankaya’da bulunan konutunu sigortalatır…

Ali Bey’in poliçesinde yer alan DAHİLİ SU HASARI klozunu yakından incelemek istersek, aşağıdaki hasarların poliçe kapsamında olduğunu görebiliriz.
• Sigorta konusu bina içindeki, su depo ve sarnıçlarının, su borularının; kalorifer kazan, radyatör ve borularının; temiz veya pis su tesisatının patlaması, taşması, sızması, tıkanması, kırılması ve donmasının doğrudan sebep olduğu zararlar,
• Yağmur sularının, kar veya buzların erimesi sonucu meydana gelen suların, çatı veya saçaktan sızması; su olukları veya yağmur derelerinin tıkanması veya taşması sonucunda bina içine giren suların doğrudan sebep olacağı zararlar,
• Kapatılması unutulan musluklardan akan suların taşmasının doğrudan sebep olacağı zararlar,
• Donma sonucu tesisatta ve tesisata bağlı cihazlarda meydana gelen zararlar ile teminat kapsamına giren zarara yol açan tesisatın onarılması maksadıyla duvarın açılması ve kapatılması için yapılan masraflar,
• Yağışlar nedeniyle meydana gelmediği takdirde kanalizasyon ve fosseptik çukurlarından geri tepen pis suların doğrudan sebep olacağı zararlar,
• Şehir su şebekesinin arızası nedeniyle sebep olacağı zararlar teminata ilave edilmiştir.

Sigortalılarımızın sıklıkla karşılaştığı yukarıda sıralanan durumlardan birisi, Ali Bey’in konutunda 4 Şubat 2019 tarihinde yaşanır. Ali Bey’in konutunda bulunan su borusu patlar, bunun sonucunda duvarda, zemin döşemesinde ve elektrik tesisatında hasar meydana gelir.


Durumu bize aktaran Ali Bey için hasar dosyası 5 Şubat 2019 tarihinde açılır ve işlemlerin tamamlanmasına müteakip, 6 Şubat 2019 tarihinde hasar tazminatı olarak 1.050 TL sigortalımızın hesabına aktarılır.

Konut paket sigortası ile manevi zararlarınızı veya moral bozukluğunuzu belki gideremeyebilirsiniz ama maddi zararlarınızın çok büyük bir kısmını telafi edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için (312) 473 21 56

04 Şubat 2019

ARACINI VALEYE VERENLER DIKKAT: YARGITAY'DAN EMSAL KARAR


Aracını otopark görevlisine teslim edenler dikkat…
Gittiği restoranın valesine bıraktığı aracı çalınan genç, soluğu sigorta şirketinde aldı. Kasko şirketi, mağdur gence aracın parasını öderken konuyu da mahkemeye taşıdı. Yargıtay ise aldığı karar ile otoparka teslim edilen aracın çalınmasından işletme ile çalışanın sorumlu olduğuna hükmetti.
Arkadaşlarıyla yemek için bir restorana giden genç, lüks aracını park etmesi için restoranın otopark görevlisine emanet etti. Görevlinin lokantanın diğer müşterilerine ait araçlarla ilgilendiği esnada lüks araç kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Mağdur araç sahibi, soluğu aracını kaskolattığı şirketin kapısında aldı. Sigorta şirketi 74 bin lirayı araç sahibine iade etti.

Sigorta şirketi lokanta sahibi ve otopark görevlisi için icra takibi başlattı
Olayda otopark görevlisi ve lokanta işletmecisinin kusurlu olduğunu öne süren sigorta şirketi, ödenen bedelin iadesi için sorumlular hakkında icra takibi başlattı. Lokanta sahibi ve otopark görevlisi icra takibine itiraz etti. Bu kez sigorta şirketi, itirazın iptali talebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, sigortalı araç sahibinin aracı kendi rızası ile otopark görevlisi davalıya teslim ettiğine dikkat çekerek davayı reddetti. Kararı davacı sigorta şirketi temyiz etti. Yargıtay, teslim alanın aynı zamanda aracın başkaları tarafından götürülmemesi veya çalınmaması için her türlü tedbiri almak zorunda olduğuna hükmetti.
Yargıtay kararı bozdu
Aracın emanet edildiği otopark görevlisinin davalı işletme sahibinin çalışanı olduğuna dikkat çekilen kararda; işletme sahibi işverenin, meydana gelen zarardan mesul olduğunu hatırlatan Yargıtay, mahkeme kararını bozdu. Mahkeme, ilk kararında direnince devreye Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi.
Kurul, lokanta sahibi davalı ile otopark görevlisi diğer davalının haksız olduğuna hükmetti. Aracın, lokanta otoparkına bırakıldıktan 45 dakika sonra çalındığına vurgu yapılan Hukuk Genel Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi:
"Dava, kasko sigorta sözleşmesinden kaynaklanan rücûen tazminat talebine ilişkindir. Davada, dosya kapsamındaki belgelerden otopark alanının işletmenin hakimiyet alanı içinde olduğu belirlenmiştir. Bu durumda, aracın park edilmek üzere görevliye tesliminden sonra otopark görevlisinin aracı uygun şekilde park edip, vedia akdinin de gerektirdiği şekilde özen gösterip aracı kilitlemek ve hatta kapıların kilitli olduğunu kontrolünü müteakip anahtarın kendisi dışında başka bir kişi ya da kişilerin ulaşamayacağı bir yerde muhafazasını sağladıktan sonra diğer müşterilerin araçları ile ilgilenmesi gerekir.”
Zarardan lokanta sahibi ve otopark görevlisi sorumlu
Sigortalı araç maliki de, aracın güvenli bir yere park edileceği ve anahtarlarının da güvenli bir şekilde muhafaza edileceği inancıyla aracını emin sıfatı ile davalı otopark görevlisine teslim ettiğinin kabulü gerekmektedir. Aracın teslimi takiben 45 dakika sonra çalınması sebebiyle araç malikinin aracın çalındığı andaki konumunu bilmesi kendisinden beklenemez. Anahtarları üzerinde 45 dakika süre ile aracın bekletilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Yani, araç teslim edildiğinde poliçedeki özel şart ihlal edilmemiştir. Bu özel şartı ihlal etmeyeceği düşüncesi ile hareket edilerek taraflar arasında vedia akdi kurulmuştur. Araç işletenin aracın yeterli muhafazası sağlanmadan 45 dakika boyunca anahtarları üzerinde, her an çalınabilecek şekilde bırakılmasına rıza gösterdiğinin kabulü mümkün değildir. Taraflar arasındaki sözleşmesel sorumluluklar ve halefiyete (bir kimseye ait hakların başka birine geçmesi). dair düzenlemeler gereğince davalılar meydana gelen zarardan sorumludurlar.

Yeni Değer Teminatı & Allianz Sigorta

Yeni satın aldığınız sıfır km aracınızın  ilk tescil tarihinden itibaren geçecek bir yıllık süre içerisinde, meydana gelecek tam ziya (pert)...