Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi Koşulları

Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası 
Ömür Boyu Yenileme Garantisi Koşulları (ÖBYG)

• Ömür Boyu Yenileme Garantisi hakkı kazanan sigortalının, yenileme garantisi kazandıktan sonraki poliçe dönemleri içerisinde ortaya çıkan sağlık riskleri, poliçenin yenileme dönemlerinde kapsam dışı bırakılmaz, üst limit, ek prim ve katılım protokolü uygulanmaz.


• Ömür Boyu Yenileme Garantisi hakkı kazanan sigortalıya poliçe dönemi içerisinde yaptığı harcamalardan dolayı kullanıma bağlı ek prim uygulanmaz.

• 3 yılın sonunda Ömür Boyu Yenileme Garantisi hakkını kazanan sigortalıya, bu hakkın verildiği 4.yıldaki ilk ürün üzerinden yenileme garantisi verilir. 4. yılda verilen yenileme garantili ürüne ait teminat ve özel şartlar, sigortalı aleyhine değiştirilmez. (23 Nisan 2014’ten önce ÖBYG almış sigortalılar için bu tarihten sonra alacakları ilk yenilemedeki teminat ve özel şartlarda sigortalı aleyhine değişiklik yapılmayacaktır)

• Ömür Boyu Yenileme Garantisi verilen sigortalının, başvuru sırasında vermiş olduğu sağlık beyanında poliçe primi ve/veya sigortalıya ait ek şartları değiştirecek gerçeğe aykırılık saptanırsa, sigortacı vermiş olduğu yenileme garantisinden cayma hakkına sahiptir. Böyle bir durumda poliçe Sağlık Sigortası Genel Şartlarının ilgili maddesi uyarınca iptal edilebilir, ek prim, katılım, üst limit gibi uygulamalar ile devam ettirilebilir veya ilgili sağlık riski kapsam dışı bırakılabilir.

• Yenileme garantisi verilmesi esnasında sigortalıya belirli bir hastalık için ek prim
uygulanabilir, ilgili sağlık riski poliçe kapsamı dışında tutulabilir, üst limit uygulanabilir veya o riskle ilgili sigortalının hasara belirtilen bir oranda katılması koşulu getirilebilir. Yenileme garantisi verildiği andan itibaren koşullarda ancak sigortalı lehine değişiklik yapılabilir.

• Ömür Boyu Yenileme Garantisi hakkı kazanan sigortalının biten poliçesinden farklı bir ürüne geçiş talebi olması halinde, bu talep şirketin risk kabul uzmanları tarafından değerlendirmeye alınarak, uygun görülenler için izin verilir. Yaşı 59’dan büyük olan sigortalılar daha geniş kapsamlı ürüne geçiş yapamazlar.

• Şirketimizde 5 yıl süre ile aralıksız sağlık poliçesi satın almış ve Ömür Boyu Yenileme Garantisine hak kazanmış sigortalıların, beşinci yıldan sonra yeni teşhis edilen konjenital (doğumsal) hastalıklara ilişkin tazminat talepleri kapsam dahilinde değerlendirilir. Bu uygulama poliçenizin özel şartlarında teminat dışı kalan haller bölümünde yer alan “nedenine bakılmaksızın nazal septum ve buruna ait her türlü yapısal bozukluğa yönelik cerrahi girişimler (septum deviasyonu, SMR, her tür konka cerrahisi, nazal valv operasyonları), her türlü omurga şekil bozukluğu ameliyatları ve giderleri, 7 yaşına kadar ortaya çıkan kasık fıtıkları ile ilgili ameliyat ve giderlerini” kapsamaz.

• Ömür Boyu Yenileme Garantisi kişiye özeldir. Poliçe kapsamındaki diğer kişileri kapsamaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili olarak detaylı bilgi ve teklif alabilmek için bize ulaşabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz...

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56



Yorumlar