İKLİM SİGORTASI

Sompo Sigorta
Araştırmalara göre günümüzde dünyamızın karşı karşıya kaldığı en önemli sorun %27oranı ile iklim değişikliği-küresel ısınma olarak tanımlanıyor.
Sıcaklık artışının 2030’lu yılların sonuna kadar sınırlı kalacak iken bu dönemden sonra hızlı bir artış göstermesi, mevsimsel ve bölgesel farklılıklar göstermekle beraber sıcaklık artışının, kış mevsiminde 4°C, yazın ise 6°C civarına ulaşması bekleniyor.
İklim Sigortası ile ana teminat olan yangının yanı sıra, küresel iklim değişikliği nedeniyle frekansı ve şiddeti dünya ölçeğinde gittikçe artan dolu, fırtına, sel-su baskını, hortum gibi felaketlere ve bu felaketlerin dolaylı etkileri olan kar ağırlığı, yerkayması, ağaç devrilmesi ve ferdi kaza kapsamındaki risklere karşı sigortalıya ait konut, işyeri, araç ve tekne gibi varlıklarını bina ve eşyalar da dahil olmak üzere ilk ateş esasına göre teminat altına alan ürünümüz ile sigorta sektöründe bir ilki de gerçekleştiriyoruz. 


Hayata geçirdiğimiz ‘Yerküreye Saygı’ Sosyal Sorumluluk projemiz kapsamında küresel iklim değişikliği konusunda toplumsal ve bireysel farkındalık yaratırken, aynı zamanda kürese liklim değişikliğinin yol açtığı hasarları da koruma altına alıyoruz.
Araç seçimli ve araç seçimsiz olacak şekilde 2 farklı teminat alternatifi ile sunduğumuz İklim Sigortası ürünü; sigortalıya ait konut,işyeri,motorlu kara taşıtı ve tekne varlıklarının her birinden birer adet olmak kaydı ile teminat kapsamına alınacak olup, meydana gelecek herhangi bir hasarda öncelikle sigortalının aynı hasar tarihini ve teminatlarını kapsayan sigorta poliçeleri devreye girecektir.
* Sigortalının ilgili varlıklara konu herhangi bir poliçesinin olmaması yada ilgili teminatları kapsayan poliçelerde yeralan teminat limitlerinin üzerinde bir tazminat talebi olması (eksper raporu ile belgelenmek kaydı ile) halinde, İklim Sigortası kapsamında değerlendirilecektir.
* Ayrıca, aynı hasar tarihini ve teminatlarını kapsayan sigorta poliçelerinde muafiyet altı kalan hasar tutarı teminat altında değildir.
Yangın, Yıldırım, İnfilak
Yangın Sigortası Genel Şartları hükümleri saklı kalmak kaydıyla; yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçede belirtilen limitler dahilinde teminat içindedir. Yıldırım sonucu ev cihazlarında meydana gelecek hasarlarda seçilen planda poliçede belirtilen limite göre teminat kapsamına dahil edilmiştir.
Ferdi Kaza
VEFAT
Sigortalının poliçe teminatı kapsamına giren bir kaza sonucunda derhal veya kaza tarihinden itibaren 1 yıl içinde vefat etme halini poliçede yazılı limitler ve Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları dahilinde temin eder.
SÜREKLİ SAKATLIK
Sigortalının poliçe teminatı kapsamına giren bir kaza sonucunda derhal veya kaza tarihinden itibaren 2 yıl içinde sürekli  sakatlığa uğraması halinde sakat kalan uzuvların tıbben saptanması durumunda poliçede yazılı limitler ve Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları dahilinde temin eder.
TEDAVİ GİDERLERİ
Sigortalı ve/veya sigortalıya ait evcil hayvanın (Herhangi bir hasar anında;evcil hayvan kimliği/karnesinin belgelenmesi esastır.) poliçe kapsamında yer alan bir kaza sonucunda yaralanması veya sakatlanması durumunda tedavi için yapılan doktor ücreti ile cerrahi işlemleri, ilaç, tahlil, röntgen ve diğer giderleri fatura ile belgelenmek kaydıyla poliçede yazılı limitler ve Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları dahilinde temin eder.
*Deprem teminat haricidir. Sel ve yer kayması sebebi ile meydana gelebilecek zaralar teminat kapsamındadır
Sel-Su Baskını
Sigorta konusu şeyler civarındaki nehir, çay, dere ve kanalların taşmasının, denizlerin gel git olayları ve deniz depremi(tsunami) dışında kabarmasının, yağışlar nedeniyle meydana gelen sel veya su baskınının, pis suların kanalizasyon ve fosseptik çukurlarından yağışlar nedeniyle geri tepmesinin, her ne sebeple olursa olsun yeraltı sularının neden olacağı zararları teminat altına alır.
Dolu
Fırtına ile beraber olsun olmasın dolu ve dolu fırtınası sonucu sigortalı şeylerde doğrudan doğruya meydana gelecek zararlar teminata dahil edilmiştir.
Dolu sonucunda bina dış cephe camlarında veya motorlu kara taşıtında (araç dahil edildiyse) veya teknede meydana gelecek cam hasarları olay başına ve yıllık seçilen plana göre poliçe üzerinde yazılı limit ile teminat kapsamına dahil edilmiştir.
Fırtına, Hortum, Kasırga
Yağmur, kar, dolu ile beraber olsun veya olmasın münhasıran fırtına (10 metre yükseklikte hızı, saniyede 17.1 metre “7bofor”dan fazla esen rüzgarlar) veya fırtına sırasında rüzgarın sürüklediği veya attığı şeylerin çarpması veya hortum veya kasırganın etkisiyle sigortalı şeylerde doğrudan meydana gelecek zararlar teminata ilave edilmiştir.
Kar Ağırlığı
Yoğun kar yağışından sonra, çatı üzerinde biriken karın veya buzun gerek ağırlığı gerekse kayması ve/veya düşmesi nedeniyle, sigorta konusu bina ve içindeki şeylerde doğrudan meydana gelecek zararlar,
Kar ağırlığı nedeniyle çatıda meydana gelen hasar dolayısıyla bina içindeki sigortalı şeylerde kar, dolu veya yağmur sebebiyle meydana gelecek ıslanma sonucu meydana gelen zararlar teminata ilave edilmiştir.
Yer Kayması
Sigortalı binanın inşa edilmiş olduğu arsada veya civarında vuku bulan yer kayması veya toprak çökmesi sonucu sigortalı şeylerde doğrudan meydana gelecek zararlar ile sel veya su baskını nedeniyle meydana gelen yer kayması ve toprak çökmesinden doğan zararlar teminata ilave edilmiştir.
Ağaç Devrilmesi
Yangın Sigortası Genel Şartlarındaki hükümler saklı kalmak koşuluyla; Sigortalı konutun/işyerinin bahçesinde bulunan ağaçların veya ağaç dallarının fırtına sonucu bina ve eşyalara doğrudan vereceği zararlar teminata dahil edilmiştir.
Konut/İşyerinin bahçesinde bulunmayan nesnelerin vereceği zararlar teminat kapsamı dışındadır.
Bu nesnelerin kendilerine gelen zararlar teminat kapsamı dışındadır.

Biz Bize Sigorta
Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad. 25/15
Çankaya / Ankara
www.bizbize.com.tr
312 473 21 56



Yorumlar