KONUT SİGORTASI

Son aylarda yaşanan doğal afetler, (sel, dolu ve deprem), toplumda risklerin sigorta ile teminat altına alınması talebinde artışa neden olmaktadır. Konut sigortalarının, paket sigorta mantığı ile oluşturulması nedeni ile sigorta şirketlerinin sunduğu ürünlerde farklılıklar mevcuttur.

Bu yazımızda Biz Bize Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti. olarak, acenteliğimiz bünyesinde hizmet verdiğimiz Anadolu Sigorta, Allianz Sigorto, Sompo Japan Sİgorta ve Ak Sigorta tarafından sunulan konut paket sigortalarını inceleyeceğiz. 


Konut sigortasını ev sahibi ve kiracı olarak oturanlar da yaptırabilir. Ev sahibi iseniz poliçenizde bina teminatı alabilir misiniz? Deprem nedeni ile eviniz zarar görür ve yıkılırsa, binanın yeniden inşa bedeli tespit edilir, önce DASK (Zorunlu Doğal Afet Sigortası) devreye girer ve zararı tazmin eder, ancak binanın inşa bedeli daha fazla ise bu farkı ev sahibi olarak yaptırdığınız konut sigortasındaki bina teminatı karşılar.

ANADOLU SİGORTA

Anadolu Sigorta Konut Paket Sigortası ürünü, eviniz ve içindeki eşyaları yangından hırsızlığa, depremden su baskınına kadar pek çok riske karşı koruma altına alan geniş kapsamlı ve "kişiye özel" bir paket sigorta uygulamasıdır.

Evin ve içerisindeki eşyaların oturulamaz hale geldiği durumlarda, taşınma veya enkaz kaldırma gibi giderler sizi mağdur edebilir. Ayrıca evinizde oluşabilecek hasarlar yüzünden kiracınızı taşınmak zorunda bırakabilir, bu nedenle kira gelirinizden mahrum olabilirsiniz. Anadolu Sigorta, sunmuş olduğu Konut Paket Sigortası ürünü ile sizi buna benzer oluşabilecek birçok yükten kurtarır.

Anadolu Konut Paket Sigorta Poliçesinin geniş güvence kapsamı aşağıda yer alan tabloda yer almaktadır. 




Konut Paket Sigortası kapsamında sigortalılarımızın hayatını kolaylaştıracak ve herhangi bir ek ücret istemeden verilen asistans hizmetlerini de sunuyoruz. Bunlar; konutta meydana gelen hasar sonucu oluşan tesisat ve elektrik sorunlarının tamiratından, doktor veya ambulans gönderilmesine, otel hizmetine veya konutta kalan kişilerin kurtarılmasına kadar geniş bir yelpazede bulunmaktadır.

Sunduğumuz diğer özel avantajlar:

  • Yeni değerinden ödeme teminatı
  • Eksik sigorta koruması
  • Ürün çokluğu indirimi Yeni!
  • Hasarsızlık indirimi
  • Hasarsızlık indirim transferi
  • Enflasyon koruması

Anadolu Konut Mini Onarım Hizmetleri;

Mobilya Mini Onarımı : Masa, büfe, komodin, dolap vb. eşyalar üzerinde oluşan vuruk, delik, çizik gibi küçük ölçekli hasarlar

Sert Zemin Onarımı : Parke, mermer, granit vb. zeminler üzerindeki vuruk, kırık, çatlak, delik gibi küçük ölçekli hasarlar

Döşeme ve Halı Onarımı : Kanepe, koltuk, büfe vb. eşyalar üzerinde dış darbeler sonucu oluşan yırtık, çizik, çatlak gibi küçük ölçekli hasarlar

Leke Çıkarma : Akrilik, polyamid ve yün halılar ile polyester, kadife, ipek vb. kumaşlar üzerinde oluşan lekeler

Üstelik bu hizmeti kullanmak için hasarla ilgili zabıt, tutanak ya da ekspertiz gerekmemekte ve mevcut hasarsızlık indirimi etkilenmemektedir. 

MiniFIX Hizmeti

Konutunuzu taşımanız öncesi ve sonrası ihtiyacınız olabilecek aşağıda belirtilen küçük ölçekli montaj, demontaj, onarım işlemleri ile ilgili destek ve organizasyon hizmeti alabilir, bu kapsamda en fazla 10 (on) parçaya kadar montajınızı ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Beyaz Eşya Montajları: Çamaşır makinası, bulaşık makinası, kurutma makinası, buzdolabı, derin dondurucu, fırın, ocak, aspiratör ve davlumbaz.

Aksesuar Montajları: Sabunluk, havluluk, kağıtlık, tablo resim, ayna, korniş, stor perde, yekpare raf.

Kapı ve pencere aksesuar ve Kol/Kilit Montajları: Merkezi sistem içermeyen dış kapı kilit/barel değişimleri, iç kapı kilit değişimleri, güvenlik zinciri veya süngü montajları, kapı veya pencere kolları.

Avize Montajları: Özel bağlantı gerektirmeyen avize ve aplik montajları.

Elektrik Tesisat Aksesuar Montajları: Elektrik anahtarı, priz, dimmer anahtar, florasan, elektrik duyu, iç kapı zili ve kapı otomatı.


Anadolu Hizmet Konut Asistans Hizmeti

Ani ve beklenmedik bir kaza ya da olay sonucu sigortalı konutun su/sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, kapı ve camlarında ortaya çıkabilecek hasarlar ve bunun dışında çok çeşitli konularda, günde 24 saat, haftanın 7 günü boyunca sizlere sunulan çağdaş bir "acil ve ek hizmetler" paketidir.

Kimler Yararlanabilir?
Anadolu Sigorta’dan Konut Poliçesi kapsamında “Anadolu Hizmet” teminatı olan her sigortalı Anadolu Hizmet Konut Asistans Hizmeti’nden yararlanabilir.

Bu kapsam dahilindeki avantajlı hizmetler şunlardır:

Teminatlar ve Teminat Limitleri
Teminat
Teminat Limiti
Su/Sıhhi Tesisat Tamiri
350 TL / yılda 3 defa
Elektrik Tesisatı Tamiri
350 TL / yılda 3 defa
Çilingir/Anahtar İşleri Tamiri
350 TL / yılda 3 defa
Dış Cephe Camlarının Değişimi
500 TL / yılda 3 defa
Doktor veya ambulans gönderilmesi
350 TL / yılda 3 defa
Uzman hemşire veya refakatçi gönderilmesi
300 TL / yılda 3 defa
Otel hizmeti
250 TL / Kişi / Gün / Maks. 4 Gün
Güvenlik hizmeti
Maksimum 4 gün
Evde meydana gelen bir hasar sebebiyle ortaya çıkan seyahat masraflarının karşılanması
Sınırsız
Birinci derece aile mensubunun ölümü veya ciddi hastalığı sonrası meydana gelen seyahat masraflarının karşılanması
Sınırsız
Hastanede yatma durumunda yardım
300 TL

KONUT PAKET SİGORTASI & ACİL SAĞLIK HİZMETİ

Acil Sağlık Hizmeti, ihtiyaç duyulan her tür sağlık hizmetini aynı kalitede ve standartta sunan, erişilebilir ve yaygın sağlık hizmetleriyle Konut Paket Sigortası sahibi sigortalılarınızın yanında!

Bu hizmet ile Türkiye il sınırları dahilinde (K.K.T.C. dahil), bu poliçe ile sigortalı kişi ve sigortalı kişi ile aynı konutta yaşayan aile bireylerine 24 saat süreyle; ayrıca sigortalı konutta bulunan kişilere konut içinde bulundukları süre zarfında tıbbi danışmanlık, kara, hava ve deniz ambulansı sağlanmaktadır.

Bu hizmetler; acil sağlık hizmeti konusunda eğitim görmüş sağlık ekipleri tarafından, ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden erken dönemde, tıbbi araç ve gereç desteği ile sunulur.

Acil Sağlık Hizmet teminatı aşağıdaki hizmetleri kapsar.
  • Telefonla Tıbbi Danışmanlık
  • Doktorlu Kara Ambulansı
  • Acil Hekim Hizmeti
  • Müdahale esnasında Ücretsiz ve Limitsiz Malzeme Kullanımı
  • Medikal Bilgi Köprüsü
ALLIANZ SİGORTA

TÜM EV SİGORTASI...

Allianz ile eviniz daha da huzurlu!
Allianz Tüm Ev Sigortası ile konutunuzu ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyalarınızı yangından hırsızlığa ve su baskınına kadar birçok riske karşı güvence altına almak mümkün.

Hangi riskler güvence altında?
  • Yangın, yıldırım, infilak
  • Hırsızlık
  • Sel / su baskını
  • Deprem
  • Dahili su hasarları
  • Fırtına
  • Dolu
  • Kar ağırlığı
  • Hava taşıtları çarpması
  • Kara taşıtları çarpması
  • Yer kayması
  • Duman
  • Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terörizm riskleri ve poliçe kitapçığında belirtilen daha birçok riskleri Tüm Ev Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.

Allianz Tüm Ev Sigortası Avantajları Nelerdir?

Ekonomik Fiyatlar; Allianz Tüm Ev Sigortası ile ayda sadece 22 TL'ye*, evinizi tehdit eden pek çok riske karşı güvence altına alabilirsiniz. Konut sigortası primleri binanın bulunduğu il ve ilçe, bina yapı tarzı, yaşı, bulunulan kat ve seçilen teminat bedellerine göre belirlenmektedir.

* 22 TL örnek fiyat olup, İstanbul Göztepe semtinde betonarme bir binada ara kat 100 m2 bir daire için,100.000 TL bina, 25.000 TL eşya bedeli üzerinden hesaplanmıştır.

Zengin Asistans Hizmetleri; 
Her bir teminat için yılda 3 defa, olay başına 100 Euro limitle,

  • Evinizde oluşabilecek dahili tesisat masrafları
  • Evinizin elektrik tesisatında oluşan hasarlar
  • Konut anahtarının kaybı, unutulması veya konutta kilitli kalma durumlarında çilingir hizmeti
  • Konut camlarının kırılması veya çatlaması hasarlarınız teminat altındadır.

Özel İndirim İmkanları;
Peşin ödeme indirimleri,
Güvenlik önlemlerinin konutta bulunması durumunda özel indirimler
1'den fazla konutun bir arada sigortalanması durumunda özel indirimler
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına özel indirimler
Bunların yanısıra poliçede hasar oluşmaması durumunda hasarsızlık indirimleri ile Tüm Ev Sigortası'na daha uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
Detaylı bilgi verebilmek için sizleri Biz Bize Sigorta'ya bekliyoruz.
Evinizde gönül rahatlığıyla oturmanız dileğiyle...



SOMPO JAPAN SİGORTA

ARTI KONUT BAKIM PLANI HİZMETLERİ

ARTI KONUT BAKIM PLANI HİZMETLERİ

Teminatın İçeriği ve Limitleri Artı Konut Bakım Planı; poliçe süresi boyunca yılda 1’er kez poliçede riziko adresinde yer alan 1 adet klima bakımı, 1 adet kombi bakımı hizmetlerini ve toplam 6 metrekareye kadar halı yıkama hizmetlerini içermektedir.
Müşterilerimiz sunulan hizmetlerden herhangi ikisini seçerek ÜCRETSİZ olarak faydalanabilecektir.
1 Klima Bakım Hizmeti
1.1 Klima bakım hizmeti ücretsiz olarak yılda 1 kez ve 1 adet klima için geçerlidir.
1.2 Klima bakım hizmeti; mobil, duvar tipi, salon tipi klimalarda geçerlidir.
1.3 Klima bakım paketi; arıza tespiti, elektrik kaçağı kontrolü, gaz basıncı ölçümü, iç ünite filtreleri temizliği, iç ve dış ünite plastik kasa temizliğinden oluşmaktadır.
1.4 Sigortalının konutunda birden fazla klima olması durumunda, bir klima için ücretsiz bakım hizmetinden yararlanacak olup, diğer klima için de bakım hizmetinin talep edilmesi durumunda hizmet indirimli sağlanacaktır.
1.5 Çalışmayan, kırık, demonte cihazlara bakım hizmeti verilmez. Klima bakım işlemi sırasında, servis yetkilisinin arıza tespiti söz konusu olursa, arızanın büyümemesi. vb. sebeplerden bakım işlemine devam edilmez. Sigortalının onaylaması durumunda, servis yetkilisi; indirimli fiyatlar üzerinden arızanın tamirini gerçekleştirdikten sonra bakım hizmetini sağlar.
1.6 Sigortalının arızanın tamirini farklı bir servise yaptırmak istemesi durumunda, servis yetkilisi bakım işlemini yapmadan konuttan ayrılır. Sigortalının klima bakım hizmetinden farklı bir tarihte ve arıza giderildikten sonra faydalanma hakkı saklıdır.
2. Kombi Bakım Hizmeti
2.1 Kombi bakım hizmeti ücretsiz olarak yılda 1 kez ve 1 adet kombi için geçerlidir.
2.2 Kombi bakım hizmeti konut tipi yoğuşmalı-yoğuşmasız kombi cihazları için geçerlidir.
2.3 Kombi bakım hizmeti; arıza tespiti, kapak sökülmesi ve cihazda biriken tozun temizlenmesi, fan kontrolü, eşanjör kontrolü, gaz basıncı ölçümü, elektrik kaçağı kontrolü hizmetlerinden oluşur.
2.4 Sigortalının konutunda birden fazla kombi olması durumunda, bir kombi için ücretsiz bakım hizmetinden yararlanılacak olup, diğer kombi için de bakım hizmetinin talep edilmesi durumunda hizmet indirimli sağlanacaktır.
2.5 Kombi bakım hizmeti cihazın kapak ünitesi açılarak yapılmaktadır. Bu sebeple, garanti kapsamındaki cihazlarda, cihazın garantisi kapsam dışı kalmaktadır. Sigortalının bu bilgiye rağmen bakım hizmetinden yararlanmak istemesi durumunda, yazılı muvafakatname verilmesi durumunda hizmet verilir.
2.6 Bakım sırasında ek bir işlem ihtiyacı duyulması halinde, sigortalının onayına istinaden, servis yetkilisi indirimli fiyatlar üzerinden hizmeti sağlayacaktır. 2.7 Çalışmayan, kırık, demonte cihazlara bakım hizmeti verilmez. Kombi bakım işlemi sırasında, servis yetkilisinin arıza tespiti söz konusu olursa, arızanın büyümemesi..vb sebeplerden bakım işlemine devam edilmez. Sigortalının onaylaması durumunda, servis yetkilisi; indirimli fiyatlar üzerinden arızanın tamirini gerçekleştirdikten sonra bakım hizmetini sağlar.
2.8 Sigortalının arızanın tamirini farklı bir servise yaptırmak istemesi durumunda, servis yetkilisi bakım işlemini yapmadan konuttan ayrılır. Sigortalının kombi bakım hizmetinden farklı bir tarihte ve arıza giderildikten sonra faydalanma hakkı saklıdır.
3. Halı Yıkama Hizmeti
3.1 Artı Konut Bakım Planı sahipleri,sigorta süresi boyunca toplam 6 metrekarelik ücretsiz halı yıkama hakkına sahiptir. 6 metrekare üzerinde kalacak tüm halı yıkama talepleri, indirimli olarak sağlanmaktadır.
3.2 Ücretsiz halı yıkama hizmeti ile, halılar sigortalının riziko adresinden teslim alınıp ve teslim edilmektedir.
3.3 Her bir sigortalı poliçe dönemi içerisinde dilediği kadar indirimli hizmetlerden faydalanabilecektir. Rezervasyon Gerçekleştirme Hizmetten faydalanmak isteyen sigortalılar; 0850 250 81 81 Sompo Japan Çağrı Merkezi‘nden mesai saatleri (08:30-17:30) içerisinde, http://konuthizmet.sompojapan.com.tr/ adresinden ise 7/24 hizmet talebinde bulunabilecektir. 

Dahili Su Teminat Değişikliği

23.08.2017 tarihinden itibaren oluşacak “Dahili Su” teminatı kapsamındaki hasarlarda, ödenen tazminat tutarının 1.000 TL’yi aşmaması ve sorumluluğu doğan taraf(lar)ın Dahili Su teminatına konu poliçesinin bulunmaması kaydı ile, riziko adresi özelinde tek sefere mahsus olmak üzere karşı tarafa rücu edilmeyecektir.

Sigortalının aynı riziko adresinde gerçekleşecek bir diğer komşu kaynaklı dahili su hasarı için rücu işlemi uygulanmaya devam edecektir. Aynı sigortalının farklı riziko adresleri için yaşayan birden fazla konut poliçesinin bulunması durumunda ise, her bir poliçe için yine ilgili uygulama tek sefere mahsus devreye girebilecektir.

AK SİGORTA

Aksigorta Ev – Eşya Sigortası En Kapsamlı Konut Sigortasıdır çünkü: apartmanınızın ortak kullanım alanlarında oluşan hasarlardan, komşularınıza verebileceğiniz maddi hasarlara, ücretsiz çilingir ve camcı hizmetlerinden, kapınıza ambulansa kadar aklınıza gelen ve muhtemelen gelmeyen pek çok şey Aksigorta Ev – Eşya Sigortası’nın kapsamındadır.

Aksigorta Ev – Eşya Sigortası’nı almalısınız çünkü: apartmanınızın ortak kullanım alanlarında oluşan hasarlardan, komşularınıza verebileceğiniz maddi zararlara aklınıza gelen ve muhtemelen gelmeyen pek çok şey Aksigorta Ev-Eşya Sigortası’nın kapsamındadır!

 Çilingir (Yılda üç defa 450 TL’ye kadar)

 Camcı (Yılda üç defa 450 TL’ye kadar)

 Kapınıza kadar gönderilecek 7/24 ücretsiz ambulans Ev – Eşya Sigortası kapsamındadır.

Satın almış olduğunuz Aksigorta Ev Eşya poliçesi ile birlikte yararlanabileceğiniz Avantajlı diş paketi, Hukuksal koruma, Diyetisyen, Halı yıkama ve Kuru temizlemeden oluşan Beşi Bir Yerde Hizmetlerini kullanmak için 444 27 27 numaralı Aksigorta Hizmet Merkezi’ni arayabilirsiniz.

Üstelik tüm bunlara ayda 19 TL *’ye sahip olabilirsiniz.

Aksigorta Ev – Eşya Sigortası yangın, patlama, duman, deprem, her türlü su baskını, hırsızlık, yer kayması, fırtına, yıldırım, elektrik hasarları, kaza, taşıt çarpması, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler ve terör sonucu oluşan hasarları karşılar.

Ev Sahibi de Olsanız, Kiracı da Olsanız Evinizi ve Eşyanızı Sigortalatabilirsiniz.

Aksigorta Ev-Eşya Sigortası ile eviniz ve eşyanızı birlikte sigortalatabileceğiniz gibi, ayrı ayrı da sigortalatabilirsiniz. Dilerseniz evinizin ve eşyanızın sigorta değerini kendiniz tayin edebilirsiniz

*19 TL örnek fiyat olup, İstanbul Fenerbahçe’de 100.000 TL bina, 25.000 TL eşya ve 2.500 TL cam kırılması teminatlı 100 metrekare bir konut için geçerlidir.

Üstelik Kredi kartına 9 taksit imkânıyla!
Yangın
Kira Kaybı
Deprem
Enkaz Kaldırma Masrafları
Hırsızlık
İzolasyon zayıflığı nedeni ile meydana gelen zararlar
Yangın Mali Sorumluluğu
Elektrik hasarına bağlı gıda bozulması
Ek Teminat Grubu; Dahili su, Kara, Deniz, Hava taşıtları çarpması
3 aya kadar konutun boş kalma hali
Duman, Sel, Su Baskını, Kötü Niyetli Hareketler, Terör, Kar Ağırlığı, Yer Kayması
Bina sabit tesisatı için hırsızlık teminatı
Dolu
Misafirlere ait eşyalar
Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Sorumluluk (Kişisel Sorumluluk)
Boya, badana, duvar kağıdı harcamaları
Ferdi Kaza Sigortası
Yakıt Sızdırmaları
Hukuksal Koruma
Fırtına sebebiyle uydu anteni, kollektör, klima üntieleri vb. hasarlar
Cam Kırılması
İkametgâh değişiklik masrafları
Elektrik Hasarları
Bahçe ağaçları ve süs bitkileri
Elektronik Cihaz Sigortası
Konutun dışında bulunan eşyalar
Kapkaç
Eşya kurtarma
Eksik sigorta önleme
Kazaen kırılma

Beşi Bir Yerde Hizmetleri Kullanım Tablosu

Satın almış olduğunuz Aksigorta Ev Eşya poliçesi ile birlikte yararlanabileceğiniz Beşi Bir Yerde Avantajlı Hizmetlerini aşağıdaki tablo doğrultusunda kullanabilirsiniz.


Aksigorta Ev-Eşya Sigortası’nda, Evde Bulunan Kıymetli Eşyalar İçin Uygulanan Teminat Sınırı Nedir?

Hırsızlık hasarlarında toplam eşya bedeli içerisinde, mücevherat bedeli % 10; toplam kıymetli eşyalar bedeli ise % 30 ile sınırlıdır. Günlük kullanıma yönelik ziynet eşyası, mücevherat vb. kıymetli eşyalar için kilit şartı aranmaksızın toplam eşya bedelinin %5’ine kadar teminat verilmiştir. Hisse senedi ve tahvil, kıymetli kâğıtlar hariç, azami 250 TL veya karşılığı değere kadar nakit para ve döviz teminata dâhildir.
Aksigorta Ev-Eşya Sigortası’nda Hasarsızlık İndirimi Uygulaması Var Mıdır?

Evet. Sigorta süresi içinde hasar tazminatı almayan ve sigortasını kesintisiz devam ettiren sigortalılar için, 1. yılın sonunda % 10, 2. yılın sonunda % 20, 3. yılın sonunda % 30 hasarsızlık indirimi yapılır.
Cam Kırılması Teminatı Hangi Tür Hasarları Karşılar?

Bu teminat kapı ve pencere camlarında, cam masa, sehpa, aynalar ve vitrin camlarında oluşacak kazaen kırılma hasarlarını karşılar.
Eşya İçin Sigorta Bedeli Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eşyaların sigorta bedeli, poliçenin yapıldığı tarihte yenilerinin tedarik edilmesi için ödenecek bedeldir. Eşya sigorta değerinin hesabında eskime, aşınma ve kullanımdan doğan bir indirim yapılmayacaktır. Bina için de teminat ödenirken sigorta değerinin hesabında eskime, aşınma ve kullanımdan doğan bir indirim yapılmaz.
Aksigorta Ev-Eşya Sigortası’nda Yer Alan Ferdi Kaza Teminatı Neleri Karşılar?

Sigortalı konut içerisinde meydana gelen kazalar sonucu sigortalının veya sigortalı ile birlikte yaşayan birinci dereceden yakınları için geçerli olmak üzere vefat ve sürekli sakatlık durumlarında tazminat ödenir. Kaza sonucu oluşan tedavi masrafları karşılanır.
Acil Sağlık Hizmeti Teminatı Neleri Karşılar?

Bu Hizmet; Acil Sağlık Hizmetleri, Acil Kara Ambulans Hizmeti, Acil Hekim Hizmeti, İlaç ve Sarf Malzemesi ve Medikal Bilgi Köprüsü hizmetinden oluşmaktadır. Bu hizmetten, acil durumun sigortalı konutta gerçekleşmesi durumunda konutta bulunanların tamamı, (misafirler dahil) acil durumun konut dışında gerçekleşmesi durumunda ise poliçe sahibi yararlanır.

Acil durumlarda Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için ( 0212 ) 444 27 27 nolu telefonun aranması gerekmektedir. Bu hizmet 365 gün 24 saat ücretsiz / limitsiz olarak verilmektedir.
Aksigorta Ev-Eşya Sigortası’nda Yer Alan Elektrik Hasarları Teminatı Neleri Karşılar?

Yıldırım düşmesi sonucu veya normal veya anormal bir elektrik akımının konutta bulunacak sigortalı elektrikli ve elektronik cihazlara doğrudan veya dolaylı olarak vereceği maddi zararları karşılar. (Diz üstü bilgisayarlar teminat haricidir.)

Her bir elektrik hasarında 100.-TL muafiyet uygulanacak olup, yıllık ödenecek tazminat toplam 1.500.-TL. İle sınırlıdır.
İzolasyon Hasarları ile İlgili Teminat Limiti Nedir?

İzolasyon yetersizliği ve/veya kaybı nedeniyle yağmur ve kar sularının binanın dış cephe veya terasından veya pencere, kapı ve pervazlarından sızması ve/veya girmesi nedeniyle meydana gelen zararlar ile tedrici nemlenme ile ısı farkı nedeniyle oluşan terleme, küflenme sonucu sıva veya boya kabarmaları ve benzeri nedenlerden iç dekorasyonda meydana gelebilecek, (dış cephe hasarları ile dış cepheye bakan pencere ve kapılarda oluşan hasarlar hariç olmak üzere) boya, badana ve onarım masrafları olay başına ve poliçe süresince toplam 500.-TL bedel ile teminata dahildir.
Bina Ortak Alanları Teminatı Neleri Karşılar?

Bina bedelinin % 10’u ile merdiven, merdiven boşlukları, asansör boşlukları ve makineleri, kazan dairesi ve makineleri, bina içinde kat maliklerine ait olan kısımlar dışında kalan holler, sahanlıklar, garaj ve bahçıvan eklentileri bahçe avlu ve çevre duvarları, sabit yüzme ve süs havuzları ve sarnıçlar, çatı malzemeleri, bacalar, su olukları, temeller, istinat duvarları, rıhtımlar, teraslar, iskeleler ve bina dışındaki heykeller poliçe kapsamındaki tüm rizikolara karşı teminat altına alınmıştır.
Beşi Bir Yerde hizmetlerinden kimler faydalanabilir?

Aksigorta Ev-Eşya Sigortası sahipleri ilgili hizmetlerden yararlanabilir.
Avantajlı Diş Paketi’nden nasıl faydalanılabilir?

Aksigorta Ev-Eşya Sigortası beşi bir yerde asistans sahipleri; hizmet ağımız içerisinde yer alan klinik ve hekimlerden temin ettikleri tüm dental hizmetler için Türk Diş Hekimleri Birliği taban fiyat tarifesinden faydalanacaktır. TDB taban fiyat garantisi yanı sıra, aşağıda listelenmiş olan hizmetler, Aksigorta Ev-Eşya Sigortası sahiplerine yıllık 1 defaya mahsus olmak üzere ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Diş hekimi muayenesi
Detertraj (Diş taşı temizliği – Alt ve Üst Çene)
Diş Röntgen filmi (periapkal)
Onarım/leke çıkarma hizmet günleri ve müşteriye geri dönüş süresi nedir?

Hasarlar; sigortalının konutunda, randevu tarih ve saatinde sigortalı ile mutabık kalarak, haftanın 6 (altı) günü, belirtilen limitler dâhilinde, sigortalının poliçesinin geçerlilik süresi içerisinde ve azami müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde bedelsiz olarak giderilecektir. Sigortalılara önerilecek randevu ve tamir süresi, sigortalının kendi talebi hariç, 20 iş gününü aşmayacaktır.
Beşi Bir Yerde Hizmetleri’nin yıllık kullanım adetleri nedir

Yıllık adetsel limitler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Dört farklı onarım hizmetinin toplam yıllık limiti 6 (altı) adettir. 6 adetlik onarım hakkı olan sigortalı istediği onarım hizmetinden istediği miktarda kullanabilir ancak toplam onarım adedi hiçbir zaman belirtilen toplam adetsel limiti aşamaz. Avantajlı Diş Paketi yılda 1 kez kullanılabilir.
Leke Çıkarma hizmetleri nelerdir?

Döşeme kumaşları ve halılar üzerindeki 3 cm çap büyüklüğe kadar lekeler.
Döşeme ve Halı Onarım hizmetleri nelerdir?

Deri ve vinil döşeme kanepe, koltuk, sandalye, büfe vb. eşyalar üzerindeki 3 cm çap büyüklüğe kadar yırtık, çatlak ve çizikler
Makine halı ve kilimler üzerindeki 1 cm çap büyüklüğe kadar sigara yanıkları
Sert Zemin Onarım hizmetleri nelerdir?

Ahşap ve laminant parkeler üzerindeki; 3 cm çap büyüklüğe ve azami 1cm derinliğe kadar vuruk, kırık, yanık ve delikler, 10 cm uzunluğa kadar çizikler
Mermer, granit, traverten malzemeler üzerindeki; 3 cm çap büyüklüğe ve 1 cm derinliğe kadar göçük, kopuk ve  delikler
Mobilya Mini Onarım coğrafi kapsamı nedir?

Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illeri olmak üzere Türkiye’de konut poliçesi kesilen ve hizmet alma talebi gelen her ilde mobil olarak hizmet verilecektir.
Mobilya Mini Onarım hizmetlerinden nasıl faydalanılabilir?

Aksigorta Ev-Eşya Sigortası sahiplerinin konut ve eşyalarında, poliçe başlangıç tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık süre boyunca oluşabilecek küçük ölçekli hasarlar, sigortalıdan herhangi bir onarım ücreti talep edilmeksizin azami ölçüde giderilir.
Beşi Bir Yerde Hizmetleri
Satın almış olduğunuz Aksigorta Ev Eşya poliçesi ile birlikte yararlanabileceğiniz Avantajlı diş hizmetleri, Mobilya Mini Onarım, Sert Zemin Onarım Hizmeti, Döşeme ve Halı Onarım Hizmeti ve Leke Çıkarma Hizmetinden oluşan Beşi Bir Yerde Hizmetlerini kullanmak için 444 27 27 numaralı Aksigorta Hizmet Merkezi’ni arayabilirsiniz.


Beşi Bir Yerde Hizmeti Sıkça Sorulan Sorular
Aksigorta Ev Eşya poliçesi ile birlikte yararlanabileceğiniz Beşi Bir Yerde Avantajı Hizmetleri ile ilgili aklınıza takılan bir nokta var ise sıkça sorulan sorular sayfamıza göz atabilirsiniz! Aksigorta Ev ve Eşya Sigortası Sıkça Sorulan Sorular sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayın!


Yorumlar